Första snön



Elvins första snö kom inatt. Jag tycker att det är skönt för det blir mycket ljusare.

Äntligen fredag

Inatt eller imorse somnade Elvin inte förren kl 04.30, varje gång man lade honom i sängen vaknade han. Undrar om det var pga av snöovädret inatt för det lät jätte mycket i väggar och tak och han sov oroligt hela morgonen.

Vad snabbt veckorna går tyckte nyss att det var helg. Vet inte vad vi ska göra i helgen, kalas imorn ialf ska fira lillesyrran som fyllde år igår.

Måste byta till vinterdäck på bilen också har inte gjort det, så imorse när Emil skulle åka till jobbet åkte han av vägen men som tur var gick det bra.

Nu ligger Elvin i sängen och sover så nu ska jag städa lite innan han vaknar och vill att man ska hålla han sällskap.



Babyboom

Är alla gravida nu för tiden eller??
Nästan varje dag får man höra att någon är gravid!!




Snö

Var ute och gick tidigare idag och det var riktigt kallt ute, och tappat bort mina väntar har jag så höll på att förfrysa om händerna. Det har börjat snöa här ute i Forsbacka så måste leta reda på vantarna annars kommer jag frysa imorn också när vi ska ut.

Idag var vi duktiga och gjorde hemmagjorda fiskpinnar och potatismos. Det tog längre tid men gott var det, lite dåligt kryddat bara. Vi måste börja göra maten själv nu för jag vill inte att Elvin växer upp på halvfabrikat.

Har tvättat och diskat lite idag, förstår inte att det blir så mycket när vi har egen disk- och tvättmaskin det är ju bara att slänga in...!!

Just nu försöker Emil att få Elvin att sova så för se när man får gå och lägga sig.


Bärsele

Hade gått runt och burit Elvin för att han skulle somna i en evighet innan jag kom på att vi har ju bärsele. Den bästa grejen som har uppfunnits!! Satt Elvin i den och ställde mej framför tv och kollade på våra bästa år (det gör nog alla som är hemma) samtidigt som jag gungade i takt med ramones och han somande nästan direkt. Värre är det när man ska försöka få ut han ur den och lägga han i sängen, men det funkade han vaknade men somna om nästan på en gång. 



Grattis

Idag fyller min lillasyster Rebecka 13 år!!


Grattis....!!

Onsda kväll

Har varit hem till Emils mamma idag fick mat och fika. Så skönt när man slipper laga mat själv man är ju så slut på kvällarna. Hörde från många när jag var gravid att jag skulle laga mycket mat och frysa in för att man inte skulle orka laga mat sen, men jag var helt säkert på att jag skulle orka. Ångrar det nu att jag inte gjorde de.

Man blir helt slut av att ha en lite bebis, varje morgon när jag vaknar är jag pigg och tänker att idag ska jag städa men nää får vara glad om jag hinner äta. Fast det är helt underbart att ha barn, finns inget bättre!!

Vägde mej idag 62,5 kilo ussh nu måste jag verkligen sluta äta godis och snabbmat, men det är så svårt har alltid älskat godis. Trodde att jag skulle gå ner alla graviditetskilon snabbt men har inte gjort det än och det var 7 veckor sen Elvin föddes, fast jag gick ju upp 20 kilo så det kanske tar lite tid.

Soligt

Fast det är så fint väder så ska klä på oss och gå ut och gå en sväng, då kommer han sova skönt!!

Lägenhet

Har kollat efter en lägenhet i Valbo men det finns ingen jag vill ha. Jag vill bo på stiftelse eller vretas men det finns bara i centrum och där vi jag inte bo, fast heller där än här.
Om vi vill slippa dubbla hyror då måste vi säga upp lägenheten senast fredag men sista anmälnings dagen på andra lägenheter är 5/11 och vi kan ju inte säga upp lägenheten innan vi vet om vi har nångonstans att flytta, så då kommer det ju att bli dubbla hyror. Jag fattar inte hur det där funkar...!!

Elvin sov hela natten ialf, skönt! Fast han somnade inte förren kl.01.00 så vi måste försöka ändra på det, eller det kanske inte går när dom är så små!?

Nu ska ja kolla på andra avenyn medans Elvin äter och sen skulle jag behöva dammsuga om Elvin går med på det!



Haha han ser lite elak ut!

Kväll

Elvin har nyss ätiti och badat, idag var första gången som han inte grinade när han badade så snart kan vi börja på  babysim nu när han börjar gilla vatten. Fast först måste han väga 6 kilo tror jag. Man skulle vara 8 veckor och väga 4 kilo, så snart kan vi börja där. Fast jag är inte så sugen på att vissa mej i bikini.

Nu försöker Emil att få han att somna. Förstår inte varför det ska vara så svårt speciellt på kvällen, då grinar han jätte mycket och man måste gå runt och vagga han tills han somnar.

Dropparna hjälper ialf han har knappt nå magknip kvar inga skrickattacker ialf.

Idag åt vi korvstroganoff med ris, jätte äckligt var det jag är helt värdelös på att koka ris!


Kort!

Sitter och kollar igenom på datan vilka kort vi ska framkalla, har hur mycket som helst. Jämt när vi knäpper kort på Elvin så knäpper vi flera gånger så det finns jätte många kort som ser nästan likadana ut.



Promenad

Har nyss varit ute och gått en timme. Elvin sover jätte bra i vagnen, så fort man länger ner han så somnar han. Fast det är synd att det inte funkar när man är inne, inte ens om man drar han över tröskeln.

Finns inte så bra vägar att gå på här i forsbacka, det är så litet så om man ska vara ute en stund måste man gå sicksack mellan husen. Och så har man gått alla vägar flera gånger så det blir tråkigt att gå samma igen.
Nä mycket bättre i valbo ska hitta en lägenhet så vi kan flytta dit.

Nu ligger Elvin och bajsar för första gången idag, vilken tur att Emil kom hem precis så han får byta.


Tisdag



Elvin ligger och sover fortfarande, inatt sov han inte så bra. Men känner mej pigg och utvilad ändå! Hoppas att det bara var inatt han vaknade och att han fortsätter sova hela nätterna som han har gjort tidigare, fast det var ju bara två nätter han har gjort det haha!

01.30 somna
05.00-06.30 åt och vaken
09.00-09.30 åt

Ussh

Blir så less på dom j'vla idioterna som bor här och röker i trappuppgången det luktar ju rök in till oss!! Har sakt till gavlegårdarna 3 ggr om det men nä det blir inge bättre, gavlegårdarna är värdelös dom gör ingenting!!
Måste flytta här i från tillbax till valbo. Jag mår ju dåligt för Elvins skull att han andas in rök, fattar inte gavlegårdarna de...!!
Ååh jag kan ju inte vara här med Elvin men vad ska jag göra mår så fruktansvärt dåligt när jag inte ens kan skydda han i vårt eget hem....!!


<3


Spyis

När man byter blöja eller klär på Elvin så spyr han hur mycket som helst, så man vill helst inte byta på han efter han har ätit. Så igår köpte vi en "haklapp" och testa om den hjälpte och det gjorde den han får inte så mycket spyor i halsvecken nu, så lär köpa flera för dom blir dyngsura ganska snabbt.



Fick med på bild när han skrattar=) Och spyor i hela sängen är det!

I morse

vaknade jag av att det spände i brösten super mycket, kollade på klockan och den var halv sju och Elvin hade inte ätit än. Tio minuter senare vaknade han och ville ha mat, skönt att han har börjat sovit längre!

Igår var vi hem till min mamma för jag tänkte att hon skulle färga håret på mej men jag lät min lillesyrra göra det i stället så halva flaskan hamna på pannan och nacken istället för håret. Så nu är man svart men för väll skylla mej själv.
Fick även max av mamma, skönt att slippa laga mat men jag kommer väll gå upp 6 kilo till istället för att gå ner dom. Nu ska jag skärpa mej måste verkligen gå ner får ju inte ens på mej mina gammla jeans, prova dom igår fick knappt upp dom över låren....!!

(Vilken lång tid det tar för mej att skriva ett inlägg, när jag började satt Elvin i gungan och nu ligger han och sover efter att ha ätit)


God Morron

Har fått sovit riktigt mycket inatt, han somna kl.00.00 och vakna första gången kl.05.30 vart helt förvånad när jag kolla på klockan och den var så mycket. Han har aldrig sovit så länge höst 4 timmar i sträck. Då åt han sen vakna han kl.07.00 och åt, och kl.09.30 ville han upp.

Emil är och spelar hockey bockey så sitter och väntar på att han ska komma hem så att vi kan göra nå.


Just nu sitter Elvin i sin gunga, han gillar den jättemycket ialf sitter och kollar och pratar lite.Grinar lite ibland när han kommer på att han har tappat nappen, haha gullungen!




Lördag

Idag har Elvin knappt skrikit något så dropparna verkar ha börjat hjälpa nu. Han har t.o.m börjat flina jätte mycket, helt underbart är det när han gör det och så låter han lite. Så det är jätte skönt att han börjar må bättre.

Har varit på köpis idag köpte bl.a en sån "gunga" så hopppas att han gillar den för den var ganska dyr. Sen var vi ute och gick ca en timme i Valbo, Anna och Åke var också med.

Nu ligger Elvin och sover så ska lägga mig på soffan och vila ett tag nu. Måste ha lite energi utifall Elvin vakar för det är vid den här tiden han brukar ha dom värsta skrikperioden i några timmar.


E


Elvin blir stel som en pinne när han har overallen på sig. Fast han tycker ändå att det är mysigt med den på, tror han tycker om när det blir lite trångt.



Smart Stages

Sån här fundera vi på att köpa till Elvin, för ibland när han är ledsen så är bilbarnstolen det ända som hjälper och det blir ganska jobbigt att gå runt och bära på den. På den här finns det två gunghastigheter, 5 melodier och lekbåge med mjukisdjur. Ska in till stan imorn och tjicka på den.



Kalas

När Emil kommer hem ska vi åka ut till hans mormor och mofar för hans mormor fyller år idag.
Såg att jag har fått min semesterersättning. Mammapengarna verkar jag inte få den här månaden heller, om jag inte får dom på måndag då. Så skönt att jag fick en slant så att den inte blir så fattigt den här månaden då klara vi oss ialf.
Kanske ska upp till köpis en sväng sen behöver nya skor och nån tröja.
Nä nu ska vi göra oss i ordning.

Nakenfis

Nu ligger Elvin naken under sitt babygym, skönt att få luft lite! Ligger och kissar och spyr lite, skönt att vi har ett babygym som är utan inbyggd madrass för då är det bara byta filten han kissar på annars då måste man tvätta hela grejen eller!?



Gulsoten

När man kollar på gammla bilder så ser man att han var ju jätte gul gemfört med nu. Man såg inte det så mycket när han hade gulsot var van att han var så.


Sömntuta

Inatt har Elvin sovit riktrigt bra tycker jag, om man jämför med tidigare ialf.

22.00-03.00 sov
03.00-04.40 åt och var vaken

07.20-08.00 åt och magknip

08.40-09.00 magknip

09.00-11.30 sov


Så nu är han vaken ligger i vagnen och pratar lite fast emellan åt får han magknip och skriker lite. Ush det är så synd om han!


....

Jag förstår inte varför inte båda föräldrarna får vara hemma samtidigt. 10 dagar är ingenting man borde åtminstånde få vara hemma samtidigt i 3 månader så att man kanske hinner få in lite rutiner, helst längre. Och jag skulle inte vilja vara borta från Elvin på dagarna så det måste vara jobbigt för den föräldren som jobbar och inte hinner träffa sitt barn lika mycket, man förlorar nog mycket tid med sitt barn. Jag tycker t.o.m att det är för lite att vara hemma ett år med barnet det känns som om barnet är för liten att börja på dagis när det är 1 år!

Bada

Elvin badade för en liten stund sen, han börjar gilla det lite mera nu men inte när han får vatten i ögonen då börjar han skrika tills man tar upp han. Han har nys ätit och han somnade men när vi la ner han i sängen så vakna han efter en minut. Så nu är han vaken och skriker, hoppas droparna börjar fungera snart.


Mat

Ingen av oss orkade göra mat idag så de vart mc donalds, provade också hot wings dom var riktigt goda men Emil tyckte att dom var lite starka fast han är lite klen.

Måste åka och storhandla nå dag börjar bli tomt i frysen finns typ bara fiskpinnar,
åt det ganska ofta när jag var gravid så är ganska less på de.

Jag kanske måste börja äta nyttigt om jag ska gå ner graviditetskilorna som är kvar, ska
åtminstånde gå ner 6 kilo till. Fast jag gillar inte riktigt grönsaker och sånt så får försöka promenera bort dom.

Kate Perry

Gillade inte hennes förra låt men den här är skit bra, kan lyssna på den flera gånger.
Tycker hon har mycket skönare röst i den här låten


Faster Anna

NU sitter vi och väntar på Elvins faster och Åke =) vi hade tänkt att gå ut och gå en sväng och fint väder är det också.





god morron

Inatt har Elvin sovit högt 2 timmar sen varit vaken en timme så är ganska trött nu. Vid sju lag jag honom i vagnen för han ligger och låter så mycket på morgnarna för han är gasig i magen så han ligger och tar i och då kan inte jag sova, hans säng tycker han inte om att ligga i så mycket. Sen vaknade jag av att Elvin låg och förökte prata, han har inte riktigt lärt sig men han försöker och det låter så gulligt. Jag tjickade lite på han och när han såg mig så började han grina för han ville upp till mig, jag trodde inte att sånt började så tidigt! Men nu ligger han i vagnen så ska passa på att göra några makor innan han blir grini igen.





Sover



Emil och Elvin ligger och sover på soffan, han älskar att sova så där då kan han sova flera timmar.
Barnmorskan sa att barn som har ont i magen vill ha mycket närhet och det stämmer med Elvin för han gillar inte när han får ligga själv i sängen. Men nu sover han skönt på pappas Bröst!

Gullunge!


Linda

Glömde att skriva att när Linda satt ute i korridoren kom det en barnmorska fram till henne och började prata, hon sa att Elvin hade några drag från linda och samma hårfärg så hon trodde att han var lindas barn. Hon frågade också om linda skulle in till barnmorskan eller hade varit där, hon sa att hon hade varit där. Haha så linda satt där och låsades att Elvin var hennes!



Nä stackars Elvin han är inte lik linda =)

BVC & MVC

Idag var vi först på läkarbesök på Bvc där dom bl.a lyssnade på hjärtat, kände på höfterna, magen, vägde och mätte. Han väger nu 4740 och är 55 cm lång, han har nästan gått upp 1,5 kilo sen han föddes och växt 6 cm.
Barnmorskan tyckte att jag gav han för mycket mat för kurvan peka rakt upp, jag har ju jätt han mat så fort han har skrikigt nästan för det är det ända han blir tyst av.  Men det ska jag inte göra längre det ska vara minst 2 timmar mellan måltiderna helst 3. Han har magknip därför skriker han så mycket har använt minifom jättelänge men dom värkar inte hjälpa så ska prova semper magdroppar istället om inte det hjälper måste jag sluta äta mjölk och mjölkprodukter.
Han har också torsk i munen så ska badda med lite kolsyrat vatten så ska det försvinna

Sen vara vi på efterkontroll på mvc där vi pratade om förlossningen och gjorde en undersökning. Jag har fortfarande infektion i livmoder, har inte känt något men det gjorde jätteont när hon tryckte på magen så den låg gömd sa hon. Fick en läkartid för det. Hoppas att den försvinner har fått behandling för infektionen 2 gånger innan.

Linda var med till mvc, hon tog hand om Elvin när han började skrika så att jag kunde prata med barnmorskan. Tack så mycket!

Trötta Elvin



Så här grinig är Elvin just nu. Han är super trött och vägrar att sova. Jag förstår inte varför det ska vara så svårt för bebisar att somna. Det är inte så att när han är trött så blundar han och somnar utan man måste söva dom, tur att jag har Emil så att man kan turas om för det är lite jobbigt.

Va!?

Nys kollat på ugly och housewife, men såg på slutet att susan inte var gift med mike längre...!! Jag som vart så glad när dom äntligen hade gift sig och skulle ha barn för det har ju varit en massa tjaffs men så tar det slut. Ååh vill inte det, vill ju att det ska vara dom!! Eller så kanske det är mike men dom har bytt skådespelare fast de skulle vara lika jobbigt det också, hatar när dom byter. Och hur såg Gabriell ut då och vilka fula barn hon hade. Undrar hur det kommer att vara och kolla nu när dom har hoppat fram 5 år.



Elvin ute och går =)


Äntligen...

ligger Elvin i sin säng och sover, han tycker inte om att sova själv så det tar ett tag innan han sover i sängen han brukar vakna så fort man lägger ner han. Men efter ett par gånger så sover han i sängen ett tag.
Idag har Emil fått sina pengar från föräkringskassan för sina 10 pappadagar, så jag borde få mina pengar snart skickade in mina papper före Emil.
Nu ska jag passa på att äta en panpizza medans Elvin sover.




Vaken!

Sitter här med lilla Elvin som vägrar att sova själv, så fort jag lägger han i sängen vaknar han och skriker
Så jag får sitta här med han i famnen börjar bli riktigt jobbigt för armarna jag har ju inte så mycket muskler.
Idag har han knappt sovit nå kanske 4 timmar sammanlagt, så om man har tur kanske han sover längre i natt.Men har svårt att tro de.
Nu ska jag prova lägga ner han i sängen igen hoppas de går!

nu har jag också fixat en blogg! Ångrar att jag inte gjorde det tidigare och skrev om graviditeten så att jag kan gå tillbax och läsa om hur det var. Kommer inte ihåg så mycket därför ska jag börja skriva ner nästan allt nu så att jag kan gå tillbax och läsa om Elvins utveckling mm. Det är väl Elvin bloggen kommer handla om mest, men det är ju så att sen vi fick Elvin så är han vårat liv!



RSS 2.0