Tjoo

Har värken haft tid eller lust att blogga och har de forfarande inte men ska försöka skriva ett inlägg om dagen ialf. Men jag vet att de kommer komma en period snart när jag knappt kan slita mej från bloggen de brukar vara så.

Köpte en ny vagn till Elvin idag eller begagnad lägger upp bild sen kanske. Imorn öppnar ÖP äntligen, längtar skit mycket till frukosten :)

Nää gå och lägga sig kanske!




iCandy

Såg att de har kommit en ny vagn till Sverige och ni kan ju se den på bilden. Tycker den verkar jätte bra och om vi någon gång ska köpa syskon vagn så vill jag nog ha en sån här. Har varit inne på en Phil&teds förrut men den här verkar bättre med flera mölijgheter men priset är dyrare. Men än ska jag inte ha ett till barn och när de är dax så hoppas jag att de går att få tag i den här begagnad.






Vagnen = 8495:-
Liggdel = 1395:-
Åkpåse = 995:-
Skötväska = 695:-

Två sittdelar och regnskydd ingår.

I Drömmarnas Trädgård

Glömde I:et som står först i ett annat inlägg som jag skrev om de här programet. Elvin är forfarnade vaken men lite grini så ska sätta på I drömmarnas trädgård till han istället och sen när han har somnat ska jag kolla på film. Du kan kolla på de här programet här.

Myror i brallan

Elvin sitter aldrig still när han äter, han ställer sig upp, vrider och vänder på sig och sitter och hoppar. Tur att vi har köpt sele till han så att jag slipper att passa han hela tiden när han sitter i stolen.




Nu
tänkte jag sätta mej framför tvn med chips och godis påsen och kolla på nån bra film, men först måste jag hitta en :P

Jaha

Emil bara jobbar och jobbar annars fiskar han eller spelar fotboll, de känns som han aldrig är hemma. Är så tråkigt att va hemma utan Emil varje dag. De är nästan bara jag som städar, diskar och tvättar för när Emil kommer hem så tycker jag att de är viktigare att han umgås med Elvin än att han städar. Usch är riktigt less idag vilken skit dag!

Nya kläder

Har beställt lite kläder till Elvin som han ska få i födelsedagspresent.








Torsdag

Haft fullt upp idag så har verkligen inte haft tid att blogga, bloggen kommer sist om de inte är nå super viktigt jag måste skriva ner!

Har haft besök av Sofie och Andresa två gånger, vart på köpis med Anna och sen kom Anna hit igen på kvällen för att äta tacos.




Nu ska jag kika runt på datan lite sen blir de sängen tidigt idag igen hoppas jag!






Grattis Milton 1 år!!

Elvins kompis Milton fyllde 1 år idag så då var vi dit och firade honom, en massa fina presenter fick han. Nästa gång är de Elvins tur att ha kalas bara 3 veckor kvar ca! Fick inga bra kort när jag var där och de är lite jobbigt att försöka få ett när ingen av barnen sitter still särskilt länge så bilden på Milton har jag snott från Emma.


Födelsedagsbarnet :)


Milton, Elvin & Benjamin :)


Elvin kikar på Miltons presenter :)

Sen middag

Emil kom hem vid nio efter att ha spelat fotboll och jag hade inte orkat gjort nån mat så idag var de hans tur. Oftast är de jag som lagar mat och han tar han om Elvin så de är inte ofta han behöver laga mat. De blev färdig carbonara med extra bacon och spaghetti, mmm älskar keldas carbonara skit gott och perfekt att göra när man inte orkar göra mat!








Nytt till lillkillen

Michelle följde med tillslut till köpis så vi hann gå dit en snabbis innan jag och Elvin skulle iväg på kalas. Letade efter kläder till Elvin men de finns jätte dåligt med fina kläder i hans storlek, längtar tills han kan ha stlk 86 då finns de lite mer att välja på. Men jag köpte ialf två tröjor och en bil och ett flygplan i trä som Elvin ska ha i sitt rum sen när de blir klart, köpte samma bil till Milton i födelsedags present också. Sen ska han även få en till present när den kommer och den borde komma här i veckan :)


  

Onsdag

Försöker få tag i nån som kan följa med till köpis jag måste köpa kläder till Elvin och en till present till Milton, har köpt en men de har inte kommit än. Men alla är upptagna eller så svara dom inte, har fan inga kompisar jag!

Nää orkar inte hoppas längre att jag ska få tag på nån som kan följa med så ska göra oss klar och gå iväg!

Drömmarnas trädgård

Hade barnkanalen på som sällskap åt Elvin tidigare idag när jag höll på och grejja. När jag tittade till han så satt han på golvet och var helt inne i tvn och de har aldrig hänt förut. Så jag passade på att sätta mej i soffan med han i mitt knä och myste lite. Jag trodde inte att han skulle sitta stilla så länge men de gjorde han faktiskt, han som inte ens kan sitta still en minut annars. Jätte mysigt var de...!


Drömmarnas trädgård påminner om Teletubbies med
en massa ljud, färger och små söta figurer
.


När Emil kom hem ville jag visa han Elvins nya favvo program,
men Emil tyckte att de va så bra så han somna :P


Trött

Har nyss sovit en halv timme och funderar på att sova lite till. Förstår inte är så fruktansvärt trött precis hela tiden, jävla skit höst....orkar inte skriva nå alls egenligen

Tisdag

Egentligen skulle vi upp tidigt och åka in till stan och möta Linda så skulle vi gå hem till Sara så att hon kunde fixa mitt hår. Men istället tog vi sovmorgon och låg kvar extra länge och myste pga av de dåliga vädret. Men nu verkar de ha slutat regna så får se om vi åker in ändå fast jag har världens huvudvärk!

Igår var vi och storhandlade på ny Willys, gillar den affären jätte mycket så där fortsätter vi nog att handla!

Lär äta lite nu och se om huvudvärken försvinner..

I söndags

Vi åkte hem till Elvins farmor en sväng igår för att fika med Emils mormor och morfar som också var där. Elvin fick lite glass för fjärde gången och de är ju klart att han tycker om de. Som tur var så hamnade de mesta på bordet så han fick inte så mycket i munnen.











Jätte roligt att kladda


Fick hoppa i badet efter glassen men de gör inget för Elvin älskar att
bada i farmors stora badkar, här hemma har vi bara en badbalja.





Snabbare än blixten

Imorse hade Emil glömt att stänga dörren in till toan och att fälla ner toasittsen. Så imorse när vi hade vaknat var jag kvar i sovrummet och Elvin gick ut som han brukar. Han gick in till vardagsrummet och hämtat en boll och sen in på toan och kastat i den i toaletten. Jag hörde ett plask och gick in till han och där står han och sträcker sig ner i toan för att förska få upp den. Snabb är han och hinner mycket på korta stunder...



Söndag

Vi har så mycket att göra här hemma när Emil är ledig och många att hälsa på, två dagar ledigt är för lite. Emil och Elvin har somnat så jag ska plocka undan lite och sen tänkte jag väcka Emil så att vi kanske kan tapetsera lite. Sen när Elvin har vaknat har vi en massa andra saker som måste göras...







Barn väljer själv vad dom vill leka med

Vi gick en sväng till IKEA igår och köpte lite saker till lägenheten just nu är den så tom och jag vill få iordning den tills Elvin fyller år.

           FÖRE                               EFTER
 
Köpte bl.a en ny lampskärm

barnavdelning fick Elvin syn på en mjuk fotboll som han ville ha och vart jätte glad när han fick den. Och jag såg en stor hund som jag var säker på att han skulle gilla (eller jag ville väl de) så jag köpte den. Men han har knappt lagt märke till den så vi ska lämna tillbaka den och Elvin får välja själv vad han vill ha för dom pengarna.





Lite suddig bild men man ser när Elvin ställer sig på knäna och
kastar iväg bollen som han brukar göra :)

Hungri

Sitter och väntar på att Emil ska komma hem med maten, skönt att han fick tidigare idag :)

Elvin ligger och sover så vi får äta ifred. Det går jätte snabbt att lägga han på dagarna men de beror nog på att jag ligger med han i våran säng tills han somnar och sen bär jag över han till hans. Riktigt mysigt men inte så skönt  när han ligger och sparkas och viftar med armarna innan han somnar som han alltid gör!



Väntar besök

Linda och hennes Patrik kommer snart och hälsar på. Jag har inte ens träffat hennes kille och dom har kanske varit tillsammans ett halvår(?), skäms Jenny!!

Elvin fick för sig att gå upp 1 ½ timme tidigare imorse än vad han brukar, ååå jag var så trött och bara hoppades att han skulle sova minst en timme till. Men jag får skylla mej själv när jag går och lägger mej så sent.

Och smöret var nästan slut imorse också men jag lyckades skarpa ihop till en macka. Hade säkert räckt till två men jag vill ha mycket smör på mina mackor annars är jag hellre utan, men nu är jag forf hungri istället....




Haha lite rolig bild på Elvin och Linda när han hade en period som han
slet alla i håret. Här hänger han i hennes hår :P

Kräftor

Var ju bjuden på kräftor hemma hos Emils far men vi fick även tacopaj och jordgubbs/rabarber paj så nu är jag super mät, tills imorn ialf :) Fast jag åt bara 4-5 kräftor jag tycker att de gör så ont i fingrarna när man skalar dom, vassa små saker de där. Jättegott var de men de luktar forfarande kräftor om mina händer...!

Tänkte försöka hålla mej vaken till Paradise hotel som börjar om 40 min så de ska jag nog klara. Jag börjar bli duktig på att vara uppe själv på nätterna. Som igår släckte jag hela lägenheten själv när jag skulle lägga mej, annars brukar jag jämt väcka Emil för att jag inte vågar.






 

 
Snygg hatt Emil hitta ;)

The secret life of the american teenager

Fick hem mågra avsnitt från andra säsongen av American teenager för nån dag sen så jag och Elvin har hunnit kollat på två avsnitt, eller Elvin kastade boll och lekte. Tycker att serien är bra (inte jätte bra) men high school filmer/serier kan man ju alltid titta på :)




"Amerikansk dramaserie från 2008. I 11 delar. Amy är en smart 15-årig tjej som har ett vanligt tonårsliv - tills hon blir med barn. Väninnan Grace är kristen och tänker vänta med sex tills hon har gift sig. De och deras vänner har alla sin syn på relationer och sex som blir tydliga allt eftersom deras hemligheter kommer upp till ytan."

Samma sak varje dag

Nu sover Elvin sin dagliga nap och jag tänkte äta lite lunch i lugn och ro utan att de är nån som står och smackar och vill smaka. Men först lär jag städa upp lite efter "tornadon" som har varit här. Känns egentligen helt meningslöst för såfort han har vaknat så börjar han riva fram igen...





Godmorgon torsdag

Natten var lugn förutom att Elvin vakande vid två och skrek och vägrade somna om så tillslut bärde vi över han till våran säng och då somnade han som en stock. Men så gör han nästan varje natt så vi är van men jag funderar hur de kommer bli när han flyttar till eget rum..

Idag hoppsa jag på en promenad och senare skulle Sara komma förbi och ikväll blir de kräftskiva!!! :)

Tänkte kolla på våra bästa år nu har inte sett de på evigheter så får se om jag hänger med, haha! Elvin kryper runt och kastar bollar som vanligt:)



Tycker om att gosa med allt som är mjukt :)

Gåstol

Såg på barnenshus hemsida att den gåstolen som Elvin har är återkallad pga att den "inte uppfyller standardens krav på säkerhet i samband med trappor" "av 11 kontrollerade gåstolar var de sex som inte klarade kraven".. vilka gåstolar som testades finns här

Emils mamma skulle kolla efter kvittot så hoppas vi får pengarna tillbaka!









Kväller

Emils mamma och karl var så snälla och hjälpte till och tapetserade hallen idag, så nu är den äntligen klar!! Tack så jätte mycket :) Nu är de bara Elvins rum kvar men dom skulle komma nån dag och hjälpa till med de också.

Linda skulle ju ha kommit på besök idag men hennes Patrik kunde inte skjusa och hon är för lat för att åka buss. Men hon skulle komma på fredag istället :)

Tänkte kolla lite på tv innan jag lägger mej, har knappt hunnit gjort de idag. Fast jag kanske ska läsa lite bloggar som jag har missat. Men jag vågar kanske inte vara vaken så länge till för Emil har redan lagt sig och jag är ju lite mörkrädd.....





Paris Hilton´s BFF

Såg igår när jag satt och kikade runt lite att de blir en säsong 2, tror att den redan är klar t.o.m! Något att se fram emot...





Btw så var de bra att Brittany vann för Vanessa verkade inte bara lite läskig och besatt av Paris. Fast helst hade jag velat att Corrie vann!




Sover middag

Elvin sover sen ungefär 20 minuter sedan. Var inga problem att söva han utan han var jätte trött! Nu borde han sova i ca 2 timmar så jag ska passa på och duscha och kolla på ett gossip avsnitt. Städat och diskat har jag redan gjort så nu kan jag koppla av ett tag med gott samvete. Får se om Linda kikar förbi snart :)




Elvin kramar om sitt älsklings gosedjur som han alltid gör:)

Blivande handbollsspelare

Elvins nya favorit lek är att kasta boll och han är jätte dukitig på de. Har hållt på och kastat med han nästan hela morgonen men han ledsnar aldrig utan nu står han här vid mitt knä och kastar bollen på mej så jag lär väl forsätta med de!













Tömma frysen

Vi har bestämt att vi ska äta ur frysen innan vi handlar nå ny mat för annars blir vi jämt sugen på nå mat som vi inte har hemma och så åker vi och småhandlar på tempo. Och de blir dyrt i längden.

idag blir det bakpotatis med fläskfilé, hade bara de och korv hemma och de sistnämda åt vi igår. Snart är frysen tom lite små saker kvar bara, jätte duktiga har vi varit trodde jag inte om oss ;P

Nu lär jag gå och steka på fläskfilén så att den blir färdig samtidigt som köttet!




Bilder från helgen

Lördag (Brämmen)



Brottas med apan i bilden


Lite läskigt i vattnet var de


Bättre att vara hos mamma





Efter ett tag gick det bra och ville inte ens gå upp








Men nån gång måste man göra de ändå


Fast Kevin och Maya plaskade runt som fiskar nästan hela tiden





Söndag (Hemma hos E´s mormor & morfar)


Vart lite rädd när pappa satt igång fyrhjulingen







Men när den inte var igång så gick de bra


Vi glömde mössan hemma så fick låna en


Jätte roligt att brumma när den stog still


Fast vill hellre in till traktorn


Så fin i mössan :)




Åke letade efter råttorna


Undersöker lite






Jätte roligt!


Fick syn på knapparna uppe i taket



Sen så i lördags var vi också och grillade hemma hos Emils pappa och sen var jag ut med Lollo och hade de jätte trevligt fast vi struntade i Å-krogen för de verkade bara vara gamlingar där!

I söndags plockade vi även svamp, blåbär och hallon. Vi hittade ganska mycket faktiskt så vi ska ut nästa helg och plocka mer.

11 månader

Lillprinsen blir 11 månader idag, guuud de är bara en månad kvar tills han blir ett år!! Många har frågat vad han önskar sig och jag ska skriva ihop en önskelista på bloggen så fort jag har tid.




Härliga dag

Emil är ledig och solen skiner så nu ska vi åka om bada med Sofie, Andreas och deras 3 små vilda barn :) Sen ikväll ska kanske jag och Lollo gå på Rånock på Å-krogen, fast får se om de är nån man känner som ska dit annars gör vi kanske nå annat!

lär skynda mej nu!



Sommaren med Göran

Vi hade två biobiljetter som var på väg att gå ut så vi bestämde här i veckan att vi skulle gå på Sommaren med Göran. Den men den var bra och vi fick oss några skratt ibland. Typiskt en sån film som man visste vad som skulle hända hela tiden. Hade hoppats på att den skulle vara bättre och om jag inte hade förvänta mej så mycket hade den nog varit de!






"Sommaren med Göran utspelar sig under en sommar och kretsar kring Göran, en kärlekstörstande kille som söker efter kvinnan i sitt liv. Humor och romantik bland unga ängsliga innerstadsbor i Stockholm och överklassen i Göteborgs skärgård. En våt svensk midsommarhistoria som tar sin början i jakten på den stora kärleken och kuliminerar på Doddes klassiska årliga midsommarfest där intrigerna avlöser varandra"

Bilder från brännbollsfesten 1 aug


Emil spelar




Emil väntar på att få spela igen


Bäst att börja i tid


Elvin vill pussas men inte Nova


Kikar lite på dom som spelar



Bra att ge mobilen så att Elvin sitter still ett  tag


Fullis Emil


Elvin tyckte de var jätte roligt med trubaduren och dansade jätte mycket :)

Folk
'


Ångkokt mat

Elvin fick prova Nestles ånkokta mat för första gången. Han gillade den och det var inga problem att få i han allt. Men jag tyckte att de var som en lös soppa så att de var mat överallt. Men eftersom Elvin tyckte om den så blir de till att köpa den flera gånger men de är ingen mat som jag tänkter ta med mej när vi ska bort!



......

Är så besviken, känner ingenting, orkar inte...

Moving

Har hört den här låten flera gånger nu dom senaste dagarna och jag fastnade första gången jag hörde den. Men tydligen så gjordes låten 2007.



Tredje tanden

Igår kände jag att tanden upp till vänster är på väg upp men de känns som den sitter jätte långt bak :S

Nu måste jag göra oss klara för Valbobadet, sooooooool :)

The Uninvited

Väntar på att mina varma mackor ska bli färdiga som Emil håller på att göra, så lite nytta har jag haft av han idag också :)

Annars har de inte hänt så mycket för Emil har legat och varit bakis. Fast vi har varit ut och hälsade på Emils mormor och morfar. Vi lämnade Elvin där en timme och sen åkte jag och Emil ut i skogen och körde lite :)

Såg en skräckis alldeles nyss och jag som egentligen inte ska kolla på såna för jag är mörkrädd men det är dom bästa filmerna jag vet. Tyckte filmen var bra men oväntat slut, absolut värd att se!







"Anna återvänder hem efter att ha varit på ett mentalsjukhus, pga mammans död.
Hemma så möts hon av sin kyliga pappa och hans nya fru, som försöker ta över
mammans roll i huset. Första natten i huset ser den yngre systern Anna ett
spöke som varnar henne för styvmamman. Det står då klart för henne att
styvmamman är farligare än vad man tror. Nu måste systrarna övertyga sin
pappa om styvmammans riktiga jag - om de överlever."

Sjukt trött

Elvin har sovit dåligt dom sista nätterna, han har vaknat och varit vaken i ungefär två timmar. Såna nätter är jag verkligen inte sugen på att skaffa en till och funderar på att Elvin ska få vara ensam barn föralltid!

Men nu ligger han och sover ialf men de känns lite dumt om jag skulle gå och lägga mej mitt på dan så jag får vara trött!

Så fort Elvin har vaknat så ska jag slänga i han lite mat och sen gå och kolla på när dom spelar brännboll.





Godnatt fredag

Elvin hade inte vattkoppor utan värmeutslag verkar det som. Han är oftast naken när vi är hemma så jag förstår inte hur han kunde få de men han är som en kamin min lilla pojk. Synd att han inte hade de men skönt ändå att vi får vara ute, det är inte roligt att sitta inne så här många dagar!

när Emil slutade idag gick vi iväg till köpis och köpte en pilatesboll och yogamatta till mej så nu kan jag börja träna här hemma, ingen idè att köpa gymkort för de kommer jag aldrig komma iväg på!

Imorn är det brännbollsturnering, grilla, dricka (inte jag) och trubadur här i Valbo som gäller :)

Och så har jag äntligen hämtat kamerna men har inte orkat fört över bilderna till datan.

RSS 2.0