Kvällens planer

Sitter och väntar på att Emil ska komma hem så att vi kan åka till köpis. Tog mej inte upp imorse för Elvin somnade vi tre så då tyckte jag att de var bättre att jag sov ut lite så att jag är pigg ikväll. Vi ska hem till Emma och Nicklas ikväll så det ska bli trevligt och deras Milton är bara nån vecka äldre än Elvin, skönt att fira med nån som har barn så att det blir lugnt.

Nåt nyårslöfte har jag nog inte iår, är nöjd med allt jag gör!
Får se om jag hinner skriva nå mer idag, annars gott nytt år!!








Shoppat

Nu har vi sakt upp lägenheten, skönt att äntligen ha det gjort! Hoppas att vi hittar nå lägenhet då annars blir vi hemlösa, nää då vi får väl ta första bästa och jag får sluta vara så kräsen det viktigaste är att vi får bo i Valbo.

Passade även på att gå lite på stan när vi ändå var där, det blev lite kläder till Elvin bl.a en skjorta och slips som han ska ha imorn. Åkte sen vidare till Valbo för att kolla efter nåting till mej men vi vara så hungri så vi sket i det och åkte hem och gjorde mat istället. Vi måste åka dit imorn och kolla fast först ska Emil spela innebandy med "släkten" på Luddeskolan så jag och Elvin ska följa med och kolla på dom, hoppas jag orkar upp bara.

Nu måste jag färga ögonbryna så man ser lite fräsch ut imoron!


 


Tisdag

Snart kommer Emil hem, han slutar tidigare idag för vi ska åka in till gavlegårdarna och säga upp lägenheten. Inte för att vi har hittat nån annan men det finns ju aldrig nå bra så att man slipper dubbla hyror, så vi får ta en på direkten sen istället.

När man lägger Elvin på mage så ålar han faktiskt framåt för han ligger och sparkar med bena hela tiden. Men han tycker inte om att ligga på mage så mycket så vi måste vänja han så att han börjar vända sig snart. Han börjar bli rikitgt bra på att hålla upp huvudet ialf.

Nu måste jag göra oss klar så att vi är färdiga när Emil kommer hem så att han inte blir arg, haha nää då Emil kan nog inte blir arg har aldrig sett han arg faktiskt.








Prickikorv

Elvin har fått jätte mycket utslag ser ut som eksem. Men när vi var på bvc sist sa hon att det kan bli så på bäbisar för att dom byter hud!? Men det började med lite på armbågarna och nu har han nästan överallt fast vi smörjer flera gånger om dagen. Vet inte alls jag, tycker det är lite konstigt så måste fråga nästa gång vi ska dit.

Och skorv har han haft ett tag också som vi har smöjt in med barnolja men jag tycker också att det böjar bli mera än tidigare. Så det är därför han ser orangehårig ut på korten fast han egentligen är brunhårig.

Torsken har han fortfarande kvar som vi har fått medecin till ialf men vi har säkert hållit på en månad med den. Men det har blivit mycket bättre!!

Så det känns nästan inte som om man gör nå annat om dagarna än att smörja kropp och huvud, pensla mun och koka nappen.

Elvin har nog fått alla dom små sakerna som bäbisar brukar ha. Men jag får vara glad att det inte är några farliga saker och att Elvin är frisk och pigg!!




Somnat!

Så nu sover han efter 5 min förstår inte varför det går lättare att lägga han på dagarna än på kvällarna!?
Fast det är ju inte bara att lägga han ner utan jag måste ha mitt huvud alldeles intill hans så att han kan nyppa lite i mina kinder, näsa och dra i håret innan han somnar, kosntigt men det funkar. Men det är lite jobbigt att hänga över spjällsängen ibland när det tar lite längre tid innan han somnar.



Måndag

Emil har börjat jobba igen fast han jobbar bara idag och imorn sen är han ledig en vecka, skönt att ha han hemma lite.

Jag håller funderar på vad jag ska ha på mej på nyår man vill ja ha nå fint fast man inte ska göra nå speciellt men jag kan ändå inte ha vad som helst eftersom jag ammar så ska det vara nå som passar till de, så det är lite svårt att hitta nå bra. Annars om dagarna brukar jag jämt ha linne och t-shirt/tunika för ett är smidigast att ha det, då drar jag bara upp t-shirten och ner med linnet så syns det inte så mycket när man ammar.



Tjockis Elvin imorse =)


Det är så mysigt på mornarna när Elvin vaknar för då har man inte "sett" han på ett  tag och han är så glad ligger och skrattar och pratar med mej hur länge som helst.

Nää nu vill han inte sitta i gungan länger så ska ta upp han och försöka få han sova låter det som!

Tacos och Sunes jul

Vi var ute och gick en timme idag, jätte kalt var det tror att kinderna frös till is. Känns verkligen att jag är otränad hade ont lite överallt när vi hade gått färdigt så jag måste börja promenara mera!!

Sen åkte vi till coop och köpte taco grejer för Anna och Åke skulle komma på besök och då brukar vi oftast äta de. Kollade på Sunes jul gjorde vi också det var ett bra tagsen sist men det var lika roligt som jag mindes.

Elvin har varit jätte trött idag och sovit nästan hela tiden hoppas att han kan sova ändå inatt. Vi har försökt att hålla honom vaken som mycket som möljigt men han blir bara super grini efter ett tag så det är bäst att låta han sova. Just nu ligger han och sover så får se om han sover för natten, har svårt att tro de så jag sitter uppe ett tag till.






Söndag

Elvin har börjat vakna tidigare på mornarna nu så hoppas att han vill lägga sig tidigare också. Igår när jag skulle gå och lägga mej så skulle jag lägga filten över Elvin och då känner jag att han har bajsat, kul! Så det är ju bara att ta upp han och byta och då vart han klarvaken så vi fick vara uppe ett tag till igår.

Nu ska vi ut på en promenad har fått tjatat på Emil för att han ska följa med, men han vill inte gå här ute i Forsbacka så vi ska åka till Valbo och gå där en sväng.


Somna själv

Vi fick julmat idag med hos Emils Mormor och Morfar och det tyckte ialf jag var jätte bra för jag älskar ju prinskorvar skulle kunna äta det åtminstånde en gång i veckan. Emil verkade inte heller ha något emot det för han tog t.o.m en matlåda tills på måndag. Emils kusiner med barn/pojkvänner var också där och en av Elvins tremänning är född i januari så båda är 08 och dom höll på att byta av varandra med grinandet om inte den ena grina så grinade den andra, haha!!

Idag har vi fått Elvin till att somna i sin säng flera gånger, jobbigt har det varit men vi måste ju för han börjar bli ganska tung att gå och bära runt på tills han somnar. Oftas när vi har lagt han i sängen för att försöka få han att somna så har vi nästan tagit upp han så fort han har grinat lite för det är ju jobbigt när han grinar och inte vill sova själv. Men nu så har han fått grina och vi har stått där och stoppat i nappen och lagt på han täcket tills han somnar och han har faktiskt inte grinat så länge. Tagit en kvart ungefär har det gjort innan han har somnat och då har han ju självklart inte grinat hela tiden det skulle jag aldrig klarat av. Han har mest legat och vridit och vänt på huvudet så att han har tappat nappen och sparkat med benen så att täcket åkt av.

Nu ska vi också gå och lägga oss så att vi orkar upp imoron så att vi kan göra nå och så att vi inte sover bort hela dagen, go natt!! =)



Lördag

Snart så ska vi hem till Emils mormor och morfar och äta mat. Dom hade ju inget julfirande där hemma iår utan dom var också hemma hos Emils mamma så dom vill också bjuda på lite mat där hemma. Får se vad vi får för nå tror inte att det blir julmat eftersom både Emil och hans syrra inte gillar det så mycket, dom är lite knäppa vem gillar inte julmat!?

Får se om vi gör nå före ut och gå kanske, jag som hade tänkt att vi skulle promenera varje dag Emil var hemma så att jag skulle gå ner i vikt nån gång men nää inte en ändå gång har vi hunnit gå!!




Mellandags rea

Vi var in på köpis idag en sväng var inte så mycket folk som jag trodde de skulle vara. Vi fynda väl inte så mycket men vi kollade inte så mycket heller vi var bara in i affärer med barn kläder. Orkade inte gå in och trängas med barnvagn i affärer som gina och sånt för där var det mycket folk. Köpte ialf en tröja till Elvin och en mascara till mej som det var rea på och resten vi köpte för lite av julklappspengarna var inte rea. Oftast är det inte så mycket bra saker tycker jag det är typ sånt som har legat på lagret sen tidigare verkar det som.




Köpte till Elvin idag!


Sen var vi hem till Sofie och Andreas och lämnade julklapparna till barnen, men vi hade köpte en häst till Maya som hon redan hade fått så vi ska lämna kvittot till dom så att dom kan byta. Lättare att göra så än att vi ska byta och så kanske det blir samma fel igen och så kommer vi säkert glömma bort så kvittot inte gäller.





Fin min =)


Lilla Elvin är fortfarande vaken så klart så vi tänkte leta efter en film att kolla på. Nu har vi sladd ialf fick en av Andreas när vi var där idag, skönt för det är ju nästan aldrig nå bra på tvn.

Sovtider!?

Vi har forfarande inte fått nån kontroll över Elvins sömn dom senaste dagarna har han somnat vi helt olika tider.
Tisdag: kl.03.30
Onsdag: kl.01.30
Torsdag: kl. 04.30
Jag vet faktiskt inte hur vi ska ändra på det men dom flesta säger att det brukar rätt till sig, så jag hoppas det men jag kommer fortfarande försöka för ju fortare destu bättre.
Och imorse fick han för sig att vakna vid tio och vara vaken i två timmar men nu sover han fortfarande, helt konstiga tider ialf.

Idag tänkte vi åka till köpis men det finns väl risk för mycket folk idag så vi får se. Men vi ska ialf hem till Sofie och Anderas för barnen har inte fått sina julklappar än av oss.



Julafton

Är helt slut så jag har inte orkat skrivit nå men nu tänkte jag skriva lite om gårdagen. Vi började med att åka hem till min Mamma och där åt vi mat, öppnade julkappar och kollade på Kalle Anka. Sen åkte vi hem till Emils mamma och åt mera mat och öppnade flera julklappar. Jag tror aldrig att vi har fått öppna så mycket julklappar som vi har fått iår, men istorsätt alla var till Elvin, haha. Fast han hjälpte till att öppna lite han också.

Sen idag har vi varit hem till Emils pappa och fått lite julklappar och mat. Fast idag fick jag pizza och Emil kebbab, gott de åå!

Slänger upp lite bilder och en lista på julklapparna just nu är jag jätte trött och tänkte slänga mej framför tvn med lite daimtårta.



Kusinerna Elvin och Clea


Elvin hjälper till!








Elvin har öppnat paket =)


Lilla tomtenissen!


Farmor, Pappa och Elvin=)


Vi har haft en helt underbar julafton ialf och det bästa var att vi hade Elvin hos oss iår. Allt blir så mycket bättre och roligare med han♥

God jul




Nu ska vi hem till min mamma och sen hem till Emils mamma. Elvin ska ha en tomtedräkt på sig, hoppas att han kan ha den hela dagen. Har svårt att tro de Elvin är ju en liten spyunge.

God jul!!

Lägdax!

Nu sover min lilla busunge så jag ska lägga mej jag så att jag får lite sömn ialf. Idag har jag inte gjort nå annat än matat Elvin känns det som tror han är inne i en ny växperiod. Hoppas mjölken har hunnit anpassat sig efter hans behov imoron så att det inte blir så jobbigt som idag. Har inte haft så mycket njölk som han har behövt så han har varit grinigare än vanligt med det brukar rätta till sig efter en dag. Hoppas jag får sova ialf och att han inte vill äta hela natten!!

Julklappar

Blev ingen vinst för nån av oss på bingolotto. Dåligt var det idag också tycker jag, alldeles för mycket prat om ingeting och för lite vinster så vi kollade knappt på det. Fick hjälp av Anna att slå in Elvins julkappar så nu ligger dom under granen. Nu ska vi bara slå in resten av julklapparna som Anna inte fick se eftersom nästan alla ska få lika.

Hoppas Elvin somnar tidigt inatt så att vi orkar gå upp tidigt för det måste vi!! Nu ska jag fortsätta kolla på filmen på tv 4. jätte rolig är den och så måste vi slå in resten av julklapparna så klart.




Uppesittarkväll

Anna är här och vi sitter och spelar bingolott, vi siktar på att bli miljonär.

Tidigare idag var vi köpis för jag måste ju ha nå kläder imoron alla kläder jag har är antingen förstora eller försmåa. Det var vi och hela Gävle på köpis idag kändes det som och träffade jätte många som man känner men vi hade så brottom så hann inte prata så mycket.

Eeh nu börjar det igen!!



Smart oss

Igår tog vi in granen så nu är den på plats fast vi har inte hunnit klät den än bara satt upp ljusen. När vi hade satt på alla ljusen på granen och skulle tända då funkade den inte så vi skruvade på varenda ljus för att kolla så att ingen var utdragen men inget hände. Så jag stog och bött ett ljus i taget för om ett kanske var sönder så att den inte funka men det var inte heller felet. Men tillsist så läste Emil på kartongen att man skulle koppla ihop en sladd, tyspiskt oss att vi inte läste från början.



Vår fina riktiga gran!

Emil=)

Tisdag

Idag är jag uppe tidigt eller tidgare än vanligt, ställde klockan på tolv för jag måste börja gå upp tidigare och vända tillbax mitt dygn. För igår somnade Elvin halv två och då var ju inte jag nå trött eftersom vi hade gått upp halv tre på dagen. Men Elvin ligger forfarande och sover men det gör inget om han sover mycket på dagarna bara han inte sover så mycket på kvällarna. Skönt att de är Emils sista dag idag innan han är ledigt två veckor eller han kanske skulle jobba två dagar nästa vecka får se.

Nu ska jag värma lasagnen från igår. Åt lite av den igår kväll riktigt god var den första gången jag lyckades göra lasagne annars så brukar jämt plattorna bli hårda.


Mat

Håller på att göra lasagne så att vi får en varsin matlåda imorn. Sen ska vi ta in granen har fortfarande inte gjort det och glömde köpa en julgransmatta idag så vi skiter i den. Sen ska vi slå in julklappar om vi hinner innan Emil går och lägger sig annars får jag kanske göra det själv.

Elvin har börjat att stoppa handukarna i munen så får han har en sån i närhet så börjar han mumsa på den. Det är nog det bästa han vet nu, lampor är inte lika intressant längre.







Måndag

Idag känner jag mej helt slut och har inge ork kvar snart känns det som. Elvins sena sovvanor verkar inte bli bättre igår somnade han vid halv fyra och sen när jag lag honom i sängen så vaknade han efter en kvart. Så jag hängde över sängen för att stoppa in nappen hur längesom helst men hans huvud snurra bara åt sidorna så till slut så tog jag han till våran säng och då somnade han ganska snabbt. Men när han sover i våran säng så får jag inte mycket sömn för han ligger och sparkar med bena så mycket. Skönt att Emil bara jobbar idag och imorn och sen är han ledig två veckor så att vi kanske kan göra något åt det här, för jag klarar det inte själv jag blir så trött så att jag ger upp.

Nu ska jag sätta igång tvätt och diskmaskin och sen värma mat sen igår. Och snart så kommer Emil hem så då ska vi åka in till stan och kolla efter en jacka till han och köpa en julgransmatta får vi inte glöma så att vi kan ta in granen.



Roligast med att ha julgran

Det måste ju vara när man sätter på snörerna julgranskulorna, eller inte det är så tråkigt! Men det är vad vi har suttit och gjort ikväll ialf, skulle igentligen ha gjort det för längesen men iår verkar vi göra allt i sista minuten. Vi hade tänkt att ta in granen idag men har inte hunnit köpa en julgransmatta än så får göra det imoron. Jag som ville ha granen framme tidigt iår och ta bort den tidigit stället, men så blev det inte.



Emil är duktig och hjälpte till =)

Jääätte mycket kulor var det!!

Elvin hjälpte till på sitt sätt, genom att sprida glädje!

Fast han tyckte det var tråkigt så han gav upp =)


Söndag

Vi har nyss ätit lite mat och nu sitter Emil och kollar på Populärmusik från Vittula, själv tycker jag inte om den filmen tycker den är lite äcklig så den får han kolla på själv.

Idag har vi knappt varit hemma nå, ställde klockan på elva men ingen av oss orkade upp för Elvin somnade vi fyra igår så vi gick upp halv ett istället. Så när vi hade vaknat fixade vi lite saker och sen åkte vi iväg till Valbo kyrka och träffade prästen för att prata om dopet. Efter ett låååångt samtal så åkte vi till köpis och fixade dom sista julklapparna så nu har vi bara Åke kvar. Sen Åkte vi runt med nästan alla dopkort så att vi slipper betala så mycket för frimärken, smarta vi!

Men vi fick inte allt gjort som vi hade tänkte eftersom vi gick ju upp lite senare och sen så blir det inte som man har tänkt sig när man har en liten bebis för allt tar nästan dubbelt så lång tid då. Som förut då kunde man gå upp en halv timme före så att man hann göra sig klar men nu tar det nästan två timmar för Elvin ska äta, byta blöja, pussas, byta kläder, spy. byta kläder igen, grina, äta lite mer och sätta på ytterkläder.



Hmmm

Har fått lite gjort idag men har forfarande jätte mycket kvar att göra känns det som. Var upp till BB och hälsade på en sväng ialf och sen åkte vi till Willys och handlade lite. Dom hade 50 % på alla julsaker så vi köpte b.la julklappspapper och tejp, jätte billigt var det.
 
Åkte hem och gjorde fläskfile, pommes och bea, har ätit det varje helg nu på sista tiden men det finns ju inge godare. Kollade på Harry Potter gjorde vi också,  har aldigt fått Emil till att se dom tidigare men nu så gick det och det är bra för jag älskar dom filmerna, haha!!

Nu är det absolut inte bra på tvn så jag fundera på om vi ska trängas framför dataskärmen och se en film. Vi MÅSTE verkligen köpa en ny sladd och en dvd hade kanske varit bra!!




Syskon

Min storesyrra har äntligen skaffat blogg nu också hon är 22 år (86:a) och tre barnsmamma, fast hon har nyss skaffat den så hon har ju inte hunnit skriva så mycket!

Sen så har ju min lillesyrra också nyss skaffat blogg hon är 20 (88:a) och nyss fått sitt första barn.

Men jag har en lillesyster till som är 95:a så alla syskon har inte barn. Som ni kanske har räknat ut så är det bara ett år mellan oss andra tre för jag är ju 87:a.

Lördag

Ska slänga i mej lite mat och sen tänkte jag att vi skulle åka till köpis och stan har lite att fixa innan jul så det skulle vara skönt att få det gjort så att vi slipper att stressa, fast det är inte långt kvar så det är stressigt ändå! Sen ska vi hälsa på Michelle och Clea om Clea har solat klart för hon har gulsot så hon lärde göra det.

Det fick Elvin också göra därför fick vi vara kvar på BB i fem dagar. När Elvin hade solat klart så vart han mycket piggare före hade han bara legat och sovit och inte ens orkat äta så jag fick pumpa ur och hälla i han från en kopp, så det hjälper jätte mycket när dom får sola!




Elvin när han solade!!

Sova eller inte?

Elvin ligger och sover i din säng men än vågar jag inte gå och lägga mej för han kommer säkert vakna inom en halv timme och vilja vara vaken en timme. Så det är dumt att chansa för jag tycker att det är mycket jobbigare när man ligger i sängen och han vaknar än om jag redan sitter uppe. Men ibland kan han överaska och inte vakna förren om några timmar och vilja ha mat och somna om och då ångrar jag mej att jag inte gick och lag mej, men som sakt dumt att chansa!!

Ikväll kollade vi på filmen på feman jag tyckte att den var jätte bra och sen har jag sutit vid datan medans Emil har kollat på "The ultimate fighter" på tv 4 sport som fortfarande håller på men han är trött så han ska gå och lägga sig nu, han har ju jobbat idag.

Nu kom Emil med Elvin som är vaken så det var tur att jag inte gick och lag mej!! Så vi ska väl kanske kolla på Laguna Beach på mtv som vi brukar göra på kvällarna, beroende framkallande är det!!





Tjockis =)



Så nu sover min lilla älskling och klockan är snart halv tre, skönt! Ska gå och lägga mej jag också brövid min stora snarkande älsklng =)

Spårlöst försvunnen

Jag och Elvin sitter och kollar på 5:an nu filmen verkar skit bra. Och Emil springer runt i hela lägenheten och letar efter en kasse med sladdar, han funderar på om vi har slängt den men jag har inte gjort det ialf man känner väl att det är en kasse som inte ska slängas fast skulle inte förvåna mej om han har gjort det, haha!


........

Har varit på coop och handlat lite godis och läsk tills ikväll, vi hade tänkt att kolla på film men kom ju på att sladden man kopplar från datan till tvn är sönder. Så får se om det är nå bra tv då fast har svårt att tro det för det brukar det nästan aldrig vara på helgerna.

Emil sprang nyss ner till källaren och skulle kolla om vi hade nån till sladd, hoppas det!!

När vi kom hem från coop så träffa vi granngubben och tanten dom pratar jämt hur mycket som helst och dom berättade att grannen mittemot oss hade dött för nån dag sen. Hemskt, såg henne för inte så längesen och då värkade hon pigg.





Sublime

Förstå gången jag hörde den här låten var när jag var i Bali och det var ett coverband som spelade den och jag vart helt kär i den och det blir jag forfarande. Fast den är ju mycket skönare när man hör den live fast det är ju alla låtar.



Fredag

Har varit vaken ett tag nu men Elvin ligger forfarande och sover. Som jag förstog så vaknade Elvin imorse när Emils klocka ringde men han fick lite mat och somnade om som tur var. Nu ska jag passa på att äta lite innan han vaknar men som vanligt så kommer han säkert att vakna så fort jag har värmt maten. Men jag har blivit van att äta kall mat nu jag kan nästan inte äta varm mat längre!

Vänt på dygnet helt!!

Har försökt att få Elvin att sova i sin säng sen vid halv ett men nää han vill inte. Varje gång jag har lagt ner han har han vaknat och vartit klarvaken har, t.o.m provat stå vid hans säng och stoppat i nappen i ca 45 min men han bara vrider och vänder på huvudet och vägrar somna. Så nu ger jag upp och så får jag sitta sovandes med han i famnen känns det som.
Eeh ska göra några sista försök ialf innan jag ger upp, just nu ligger han och leker och pratar för fullt och är jätte pigg efter hans små sovstunder. Så jag blir nog uppe ett bra tag till känns det som tur att det är helg imorn så Emil kan hjälpa till.

Jag som trodde att det höll på att vända eftersom han somnade vid ett igår natt.





Tur att mitt humör änsålänge är på topp men det går inte att bli nå grinig när man ser han flina och skratta när han ligger i sängen då börjar jag också skratta, haha min lilla prins.



Klockan är nu 03.45 och Elvin sover i sin säng *hoppas* så jag ska gå och lägga mej jag också. Det jobbiga är att Elvin kommer nog vakna om ca. 2 timmar av att Emils väckarklocka ringer. Han brukar göra det för det tar ett bra tag för Emil att vakna när den ringer oftast är det jag som får väcka han för att han inte hör. Har aldrig förstått dom som sover i olika rum när dom har små barn men nu börjar jag faktsikt göra det!!

Ny leksak

Igår när Elvins faster var här så hade hon med sig en leksak åt Elvin och det är en spegel på ena sidan och det gillar han jätte mycket. Han har nämligen börjat tycka att det är jätte roligt att se sig själv!! Stoppa den lite i munen tycker han också är roligt :)



Sen middag

Nu har vi precis ätit mat lax och potatis blev det, dom senaste dagarna har det blivit sen middag men det är för att vi har varit uppe på BB. Michelle och Clea skulle få stanna över helgen för Cleas blodsocker var lite lågt.

Nyss kollat på Hells kitchen, förr ville jag att Cristina skulle vinna men tycker hon är så dryg så nu vill jag att Petrosa vinner. Det var två avsnitt på rad idag, skönt att man slipper vänta en vecka tills man får reda på vem som vinner.

Fixade bankkontot åt Elvin idag så nu har han två, hans farmor har fixat ett tidagare som han ska få när han är arton eller kanske när han är äldre de beror på vad han tänkte göra för dom kan ju inte ge han dom pengarna om tänker festa upp allt. Kontot vi skaffade idag ska man kunna ta från närsomhelst utifall han vill han nå dyrare saker. Vi tog att man behöver bådas tillåtelse för att ta ut pengar, inte för att vi inte litar på varandra men det känns bäst att göra så ändå.







Stressigt

Sitter och äter nudlar nu det första jag har hunnit äta idag. Annars har jag bara hunnit busat med Elvin idag, han har börjat prata jätte mycket så det är så roligt.

Så fort Emil är klar så ska vi åka till banken och öppna ett konto åt Elvin, har inte gjort det än!! Sen ska vi åka och hälsa på Michelle och Clea för idag är ju sista dagen man kan träffa dom sen vet vi inte när vi kan ses igen.

Nu måste jag skynda mej att göra mej och Elvin klar!!!




Haha Elvin blundade när han skratta =)

Trötta griniga Elvin

Min hjärna och kropp är ganska slutkörd nu för tiden, försöker ju ändra på Elvins sovtider och då måste vi väcka han och inte låta han sova så mycket på kvällarna och resultatet av det blir en mycket grinig liten Elvin. Ibland vet jag inte vart jag ska ta vägen är så slut med det är skönt att Emil hjälper till som mycket han kan ialf. Får se hur många dagar det kommer vara så här med det är väl bara att stå ut.

Nu måste jag gå och byta av Emil han har burit runt på Elvin ett bra tag nu, sätter man sig ner så skriker han tills man stället sig upp igen.







Fast han kan vara riktigt glad och go vårt lilla hjärta också=)


Onsdag

Idag var vi upp och hälsade på Michelle och Clea igen. Ska ditt imorn också för sen dröjer det ett tag innan vi kan ses för dom ska bort :(
Ewa och Patrik var där när vi kom dit och det var trevligt för det var ca ett årsen jag träffade dom sist.

Sen när vi kom hem så gjorde vi en riktigt stor städning, skönt!

Nu är Anna och Åke här och hälsar på. Och jag måste verkligen skriva färdigt dopkorten börjar känna mej riktigt stressad.

Det är väl idag bönderna ska välja vilken dom vill ha så det kanske man ska se, har inte följt det så mycket i år men vill nog se hur det går.




Från igår!!

BB

Så nu har vi varit och hälsat på lilla Clea, super liten var hon. Har svårt att förstå att Elvin har varit så liten för inte så länge sen. Kändes som en liten fjäder när man höll i henne jag som är van med våran lilla klump.

Det är häftigt att se att dom utvecklas så snabbt för 3 månader är inte stor skillnad egentligen. Clea hon bara låg och sov hela tiden medans Elvin vill hoppa lite, prata, äta, skrika och gå runt undertiden vi var där. Så det känns nästan som om det är flera år mellan dom för det är stor skillnad på hur dom är.

Nu sitter vi och kollar på Titanic vet inte hur många gånger man har sett den men det var inge annat speciellet på tvn så den går bra att kolla på igen.








Tisdag

Elvin ligger och sover i sängen och Emil var så snäll och gjorde han sällskap. Fast jag lär väcka dom snart för vi ska åka och hälsa på Clea, Emil var inge sjuk lät som det igår bara för han var super trött så då kan vi åka ditt. Men först måste jag skriva julkorten och så måste vi köpa kuvert och frimärken för vi måste posta dom idag, om det inte redan är försent.
Blöjor och tvättservetter lär vi köpa också men kanske gör det efter vi har varit där. Nu måste jag skýnda mej har ju lite saker att göra.




Sängen ropar

Elvin ligger och äter nu och jag hoppas verkligen att han somnar efter han har ätit. Är så trött har velat väcka Emil några ggr men nää han måste få sova. Bajsat 3 ggr har han gjort sen klockan tolv förstår inte hur det kan finnas så mycket  i en sån liten människa. Skönt det hade varit om det bara var att säga till Elvin att nu ska du sova och så somna han, men nä det ska inte vara för lätt!!

Kraslig

Imoron skulle vi egentligen åka och hälsa på Michelle och Clea men Emil har varit lite kraslig hela dag och jag börjar få lite ont i halsen så då kan vi inte åka, ååh typiskt fast vi får se hur det är imorn.




När man håller upp Elvin i luften så sparkar han som bara den med dom små bena ser ut som om han ska ut och springa, haha lillgubben. Nu sitter han i Emils knä och leker med en skallra han tycker det är jätte roligt men vi måste köpa en mjuk skallra för dom vi har är hårda och ibland händer det att han slår sig i huvudet med den. Så det kan inte vara så skönt gör jätte ont på oss t.o.m när han råkar slå oss med den.

Nu ska jag gå och göra några klämmackor med oboy sen måste jag hänga upp tvätten.

Clea♥


Måndag

Har varit och hämtat ut ett packet från hm alldeles nyss var lite kläder åt Elvin, mej och så handlade jag en tröja som Emil ska få i julklapp. Han tycker egentligen inte om hm´s kläder men hoppas han blir nöjd ändå. Handlade det mesta på rea så jag är ialf jätte nöjd.

Michelle skicksde ett mms tidgare idag på Clea (hon ska heta så istället för Freja) men jag vet inte hur man lägger in bilder från inkorgen till datan. Men när mamma kommer hem så får hon skicka lite bilder för jag antar att hon har knäppt några.

Nu måste jag gå och göra mat magen bara skriker efter det. Potatis, köttbullar och gräddsås blir det, jättegott och med lite saltgurka till så blir det ännu bättre. Fast det hade varit godare med Emils mormors saltgurka den är oslagbar!!




Elvin tycker det är jätte roligt att blåsa bubblor =)

Jag har blivit moster

Vaknade tidigare idag av att det ringde kollade på telefonen och såg att det var mamma vart lite arg för jag har sakt att hon inte får ringa så tidigt så skulle precis skälla ut henne innan hon hann säga att jag hade blivit moster. Då vaknade hjärnan till och jag vart så glad, det var en liten tjej som dom hade sakt och hon var 50 cm och vägde 3166 gram. Så hon var 1 cm längre än min lilla Elvin fast hon vägde nästan 100 gram mindre. Mamma var med under snittet och hon skulle få vara med Michelle uppe på BB också, men eftersom man inte får röra sig förren efter ett dygn så får vi inte se henne förren imoron, guuuud vad jag längtar!!




Grattis Michelle =)

Vaken sent som vanligt


Elvin har blivit jätte duktig på att grepa saker allt som kommer i närheten ska han ta tag i och helst stoppa i munnen. Nu ligger han på en filt på golvet och har fått tag i handduken som han ligger och brottas och pratar med. Ibland låter det som han skäller ut handduken, haha min lilla gullungen!!

Han verkar inge trött än så länge så får sitta uppe ett tag till. Jag som måste upp tidigt imorn och höra hur det gick för Michelle för hon fick en tidigare tid klockan åtta skulle hon snittas, jag hoppas verkligen hon har orkar ta emot sällskap imoron fast om hon inte orkar så förstår jag men jag längtar så otroligt mycket!!

Nää nu börjar Elvin tröttna på att ligga själv, så ska ta upp och pussa på han.



Furuvik

Vaknade tolv idag och Emil hade hockey bockey match halv två så vi fick stressa lite för jag och Elvin skulle vara hos Sofie och Andreas undertiden.

När Emil hade spelat klart så åkte vi till Furuvik där vi möte Anna och Åke. Var jätte fint med alla ljusen som satt lite överallt och så spelade dom julmusik ur högtalarna, längtar tills Elvin blir lite större så han förstår lite mer nu var han mest intresserad av att sova. Det var jätte mycket folk där men det förstår jag för det var perfekt väder och det är mycket finare där när det är snö tror inte det har varit det förra helgenoch man vet inte hur det blir nästa. Vi gick runt i två timmar ungefär innan vi åkte vidare till Emils mamma och fick lite mat.
















Forfarande vaken

Elvin har inte somnat än och vill väll inte det heller. Vill bara att man ska bära på han och gå runt så att han får kika lite och sätter man sig ner så börjar han skrika. Han börjar bli så tung så jag orkar inte gå med han nå länge, tur att det är helg så Emil kan vara vaken länge då kan ha ta hand om Elvin.

Det blev inge film ialf för sladden som man kopplar från datan till tv har gått sönder. Den var hel igår när vi kollade på film så den måste ha gått sönder när jag drog ut den imorse, inge bra!!

Nä nu verkar Emil ha fått Elvin att somna så ska prova lägga ner han i sängen och förhoppningsvis blir det sängen för oss också. Imoron tänkte vi åka ut till Furuviks julmarknad om det inte snöar för mycket.


God natt!!





Finkläder



Köpte en väst och ett par byxor till Elvin idag när vi var på köpis som han ska ha på nyårsafton och efter dopet. Meskjortan fanns inte i hans storlek och hittade ingen annan så får åka in till stan och kika lite.

Har nyss kollat på Harry Potter (alltid lika bra) och nu ska vi kolla på Sunes jul.

Lördag



Elvin sitter och kollar på trav med sin pappa, men det verkar inte bli nå miljoner i helgen heller. Har varit på köpis en sväng idag försökte fixa dom sista julklapparna men hittade inget som passade. Men hittade lite till Elvin ialf men det gör man ju nästan alltid. Letade också efter en till overall till han för det börja bli kallare nu men hittade ingen. Men det är kanske bättre att forsätta med den vi har och lägga filtar över han istället, det brukar vara bättre med lager på lager fick jag lära mej av min idrottslärare på gymnasiet när man skulle åka skidor.

Anna och Åke skulle komma hit ikväll så det blir väl till att kolla på film.

Idol final

Emil är med jobbet på julbord så jag och Elvin har varit ensamma hela dagen, men snart kommer Michelle och Rebecka och håller oss sällskap. Vi ska kolla på idol finalen som så många andra i kväll, men det börjar nu så dom kommer missa början. För mej spelar det ingen roll vem som vinner men jag tror att Kevin vinner.

Elvin har blivit jätte duktig på att grepa tag om saker!! Speciellt mitt hår :p







Svar!

Postat av: S.f

Oj Oj Oj, det var inte länge ni hade varit tillsammans inte. så ni skaffade barn när ni bara hade varit ihop i nio månader?! inte ens ett år!
Hoppas verkligen för elvins skull att inte ni gör som alla andra i dagens samhälle och skiljer sig. men det känns ju inte helt omöjligt när ni bara varit ihop så kort tid och fort. är så pass unga

Håller tummarna för att ni blir famljen lycklig som håller ihop och bryter trenden att skiljas!
Kraam

2008-12-12 @ 11:38:37


Nä 5 månader hade vi bara varit ihop t.o.m!! Fast vi hade kännt varandra i 2 ½ år innan.
Men jag tror inte att de spelar nån roll hur länge man har varit tillsammans och man kan aldrig veta om det kommer att hålla. Jag tycker att jag gjorde rätt val att skaffa barn med Emil och det känns så bra och tryggt med oss så du behöver inte oroa dej för Elvins skull för vi har inte tänkt att göra slut. Om det skulle bli så får vi ta det då och vi kommer göra det som är bäst för Elvin.

Hur länge man än har varit ihop så tror jag inte man kan veta hur förhållandet kommer bli när man har fått barn ihop för det blir helt annorlunda då, man kan nog inte ens föreställa sig det!! Men det måste självklart kännas rätt att man skaffar barn.



Fredag igen

Veckorna går otroligt fort men nu längtar jag tills på måndag för då ska Michelle snittas, aah vad spännande längtar tills vi får åka upp och se på lilla bebisen. Vad stor Elvin kommer se ut gemfört med lillan.

Gick upp elva idag så det var lite tidigare än vanligt men han somnade en timme tidigare också, så hoppas att det håller på att vänder. Elvin har väl sovit som en stock inatt men det har inte jag för han ligger och sparkar och låter och då kan jag inte sova. Har sovit en stund sen vaknat en stund och så har jag hållit på ända sen vid sex.

Tänkte ut och gå lite idag men såg att vagnen är i bilen så vi får vara inne istället. Men det är inget fint väder heller men det hade varit skönt med frisk luft.

Imorse vände sig Elvin helt men han fick inte ut armen så jag lärde hjälpa han med den så att han inte låg på den. Men duktig är han mitt lilla hjärta.






Sällskaps sjuk

När Emil hade slutat så åkte vi hem till hans mamma och fick lite mat och Elvin fick umgås med sin farmor lite.

Känns som om jag har jätte mycket att göra men för lite tid, Elvin kräver bara mer och mer av min tid. Han vill inte längre ligga själv i babygymet så jag har legat där ett tag nu och prata med han, men nu sitter Emil på en kudde brevid och håller han sällskap.

På bvc sa hon att jag skulle börja vänja Elvin med att vara själv så när han börjar skrika ska vi inte ta upp han på en gång som vi jämt gör. Har försökt lite idag men det är jätte svårt att låta bli han så jag låter han inte grina så länge, men man ska nog inte göra så stor förändring på en gång. Hon sa även att vi kan börja ändra på hans dygn så vi ska försöka hålla han vaken lite mer på kvällarna så han somnar tidigare, så ikväll kommer det bli mycket grin. Men det är ju samma sak där att man får göra en liten ändring i taget.






Nu ska jag hålla Emil sällskap och kolla på Ice road truckers sen efter det så ska väll Emil gå och lägga sig så då är det bara jag och lill Elvin vaken, eller han kanske också vill sova "haha man kan ju hoppas".

Vaccination



Då var den första sprutan avklarad och det gick bra. Han vart arg när hon höll fast benet och sen när hon stack började han grina men när Emil kramade om och pratade med han så blev han glad igen. Själv stog jag vänd ville inte se när hon stack han, kände att jag vart lite ledsen när han börja grina. Men man får tänka att hellre det än att han ska få nån sjukdom.

Växt hade han gjort också:
10 v 2 d: 5775 g och 59 cm
13 v 1 d:
6150 g och 61 cm

Efter vi hade varit på bvc åkte vi till köpis och åt lite lunch för Emil hade inte hunnit äta och han skulle iväg och jobba igen. Fast vi åt bara en macka så är lite små hungri igen. Förut kunde man vara hungri och det gick över efter ett tag, men så har jag inte känt på snart ett år för när man vara gravid var man nästan hungri hela tiden och hungerkänslan försvann aldrig och nu när man ammar är det samma sak, fast jag är inte hungri lika ofta som när jag var gravid som tur är.

Elvin ligger och sover i sängen han är väl jätte trött efter att ha fått gått upp tidigt. Skulle vilja gå och lägga mej jag också sov 6 timmar inatt men Elvin 2 ggr för mat så jag är lite trött, men jag måste städa!!




God natt

Elvin ligger och sover i mitt knä på en kudde så ska försöka flytta över han till hans säng nu. Imoron ska vi upp tidigt för vi ska till bvc och Elvin ska få första sprutan, usch tur att Emil följer med.



Dopinbjudan



Ringde till Valbo kyrka tdigare idag och bokade tid till dop, det blir 31 januari. Så när Emil slutade åkte vi in till stan och köpte dopkort, dyr var dom kostade 49 kr för 5 st och vi skulle ha 29. Men tur att snälla Sara jobbade så vi fick dom som en av presenterna till Elvin. Sen ska vi köpa frimärken till också, det är ganska mycket utgifter till ett dop kommer bli lite tufft dom här 2 månaderna för först är det jul och sen dop.

Skrev inbjudnings listan idag, runt 60 pers ska i bjuda men jag tänkter bara bjuda 4 av mina kompisar. Det är dom som är viktigast känns det som resten är jag inte lika bra kompis med längre. Så ni som får inbjudningskort kan känna er speciell för det är inte alla som får komma på Elvins dop ;p

3 månader

Idag blir Elvin 3 månader har sakt det för men säger det igen guuuud vad tiden går fort.

Ibörjan när Elvin hade magknip längtade men ibland tills han blev 3 månader så att magknipen skulle gå över, fick ju höra flera gånger att det brukar vända då. Kändes som en evighet tills dess när han bara skrek, men nu när vi är här så undrar jag vart tiden har tagit vägen.

Och vad mycket som händer på dom här månaderna från början kunde han nästan ingenting och nu kan han b.la följa med blicken, prata, skratta, flina. låsas grina, kolla på händerna, se sig själv i spegeln, hålla i/kolla på mina händer, hålla upp huvudet, och säkert nå fler saker som jag inte kommer på. Häftigt att få vara med om utvecklingen på en liten människa och ännu bättre känns det när det är min underbara lilla pojk, snabbt går det snart springer han runt och busar en massa.

Det har varit dom 3 bästa månaderna i mitt liv och det här är bara början!!








Idag har även jag och Emil varit tillsammans i 1 år och 5 månader!!♥

Låter tröjan tala för sig själv



Den senaste veckan har Elvin velat att man ska går runt och bära på han och han vill nästan aldrig ligga i babygymet om han gör det så vill han att man ska sitta där brevid han. Fast han har velat länge att man ska bära runt på han men nu är det istortsätt hela tiden annars skriker han tills man gör det. Han har nog kommit på att han får som han vill om han skriker. Så vi måste börja med att inte göra som han vill så fort han skriker eller det är väl jag som måste lära mej för Emil klarar av att han skriker en stund men det gör inte jag. Han är riktigt bestämd vår lilla älskling♥

Var på coop tidigare idag och vi brukar alltid använda scannern men idag vart det inte så för Emil tog coopkortet sist vi handlade så han trodde inte att han hade det med sig men när han kollade efter en sak i fickan så låg kortet där. Så i fortsättningen ska jag alltid ha kortet så att det inte blir så, han är så virrig. Det är så skönt när man har scannern mycket smidigare och slippa den långa kön är väl den största anledningen till att använda den.

Kollat på Ugly, DH och Christin ikväll. Säsongs avslutning för DH så nu får vi vänta tills våren innan det börjar igen, fast det är bara jobbigt i början och sen har man nästan glömt bort det. Varje gång det slutar fundera jag på att ladda ner nästa säsong men jag vet att jag kommer ångra mej om jag gör det för man vill ju kolla på de när det kommer på tv, vad ska man annars se när de är!?

Tisdag

Har äntligen fått Elvin att sova efter mycket skrik, han var så trött men ibland verkar det som om han tror att det är livsfarligt att blunda. Så nu ligger han och sover på min arm och det är lite jobbigt att skirva med en hand så det blir inget långt inlägg.

Inatt somna Elvin vid tre och han ville att jag skulle gå runt och bära han så efter en timme lärde jag väcka Emil så han fick ta över ett tag, för han börjar bli tung att bära på. Känns inge bra att väcka Emil mitt i nattten när han ska upp och jobba dan efter men han behövde bara vara vaken tjugo minuter ungefär sen tog jag över.

Nu kom Emil hem så nu ska jag plata håret har inte hunnit göra det idag så jag ser ut som ett skattbo!!









Natt uggler




Sitter fortfarande vaken och väntar på att Elvin vill sova just nu är han piggelin och ligger och pratar och grejar. Fast jag är inte så trött heller har ju blivit van med dom här tiderna, jag har också vänt på dygnet. Hon på bvc sa förra gången när jag var där att det var för tidigt att ändra på hans dygn så vi kommer ha det så här ett tag till. Men det gör inget för mej för jag får ju sova länge på dagarna, det ända negativa är om man ska göra nånting på förmiddagarna så är det jätte jobbigt att ta sig upp och att Emil sover som en stock när jag ska lägga mej.

Nu vill han ha mat och efter det somnar han hoppas jag!!

Spegel spegel

Ikväll har jag färgat både hår och ögonbryn, känner man sig lite fräschare skulle behöva sola lite så blir det ännu bättre.

Tidigare idag så var Elvin ute och gick med sin pappa, Peter och Eddie fast dom tyckte att det var så kallt så dom var inte ute så länge.

Elvin har upptäckt sig själv i spegeln fast han är mest fundersam över vad det är för människa han kollar på tror jag.





The Devils Chair

Glömde skriva i lördas (eller jag orkade inte) att vi hade kollat på The devils chair, helt värdelös var den. Den sista halv timmen blev filmen intressant annars var den bara helt löljig vart inte rädd en ända gång och den var jobbig för man fick höra huvudpersonens tankar nästan hela tiden. Det var ingen film för oss ialf.





"I sin jakt på spänning och kickar, tar Nick West (Andrew Howard, Revolver) med sin flickvän till ett övergivet mentalsjukhus för att ta LSD.
Men när hon sätter sig i en mystisk stol blir hon brutalt dödad av till synes övernaturliga krafter och hennes kropp dras ner i ett svart, demoniskt hål.
När Nick rapporterar den fruktansvärda händelsen för polisen, blir han avfärdad som sinnessjuk och själv inlåst på mentalsjukhus, anklagad för mordet.
Fyra år senare återvänder en framstående psykologiprofessor tillsammans med sina elever och den anklagade till brottsplatsen för att ta reda på sanningen bakom de groteska och övernaturliga händelserna."

Måndag

Nu har jag tid att skriva lite nu när Emil har kommit hem och kan hjälpa till med Elvin.

Inatt har jag sovit dåligt  för Elvin har legat och sparka och låtit nästan hela tiden och då har jag lite svårt att sova. Har blivit jätte lättväkt sen Elvin föddes undrar om det är mamma instinkten som gör det, för så fort han låter lite vaknar jag. Tror det var hans mage som krånglade för han vart bättre efter att han hade bajsat och det var hur mycket som helst upp till axlarna och armarna t.o.m. Så det var lite svårt att få ren han själv för annars när Emil är hemma duschar vi av han, men jag lyckades tvätta av det värsta med våttservetter och sen fick jag lägga han i badet. Idag var första gången han tyckte det var jätte roligt att bada han plaskade med både armar och ben så jag blev jätte blött.

Idag har vi inte gjort nå specielll busat lite har vi gjort fast Elvin har velat sova nästan hela dagen. Den senaste vecka har han sovit jätte mycket vaknar bara för att äta sen vill han sova nästan påengång och om man inte får han han att somna när han vill blir han jätte grini.

Elvin 5 ½ vecka


Elvin 12 ½ vecka



Dålig

Har inte mått så bra idag så har inte orkat sitta vid datan nå, får se om jag är bättre imorn då ska jag skirva lite. Hoppas verkligen att jag är bra imorn för Emil ska ju jobba och det blir lite jobbigt om jag ska ta han dom Elvin själv när jag är sjuk!!
Ska sätta mej fram för tvn nu och vänta på att Elvin vill äta sista målet innan han somnar.


Jobbig natt

Vaknade för ungefär en timme sen och fick väcka Emil så att han kan sova ikväll också, sen fick vi väcka Elvin men han sov som en stock och ville inte vakna. Han öppnade ögonen lite halft och skrattade några gånger men dom åkte igen lika snabbt men tillsist vaknade han och nu ligger han och vädrar.

Nu kanske alla tycker att jag har haft jätte tur att få sova så mycket. Men igår kväll när blev jag jätte dåligt aldells kallsvetig och ont i magen men jag lyckades somna nån timme och sen vaknade jag av att det kändes som om jag skulle spy hela tiden så gick upp till toan och hängde över handfatet hur länge som helst utifall jag skulle spy så var toan brevid. Usch jag mådde så illa men jag kunde inte spy så helt yr och svettig gick jag och lag mej igen och försökte somna om med det gick inte. Efter ett tag så kom det och jag spyde hur mycket som helst. Ringde rädgivningen och hörde om man kunde amma om man hade magsjuka och det kunde man som tur var för Elvin tar ju inte flaska. Men har inte spyt nå mer sen det så jag vet inte vad det var för fel!?

Tur att min lilla Elvin sov under hela tiden, har haft tur den sista tiden att Elvin vill sova hela nätter men det är väl kanske bara en period och snart så bröjar han väl vakna varanan timme.

Nu ska jag försöka få något i magen för den är helt tom.




Jaha

Ja de blev ju inte som jag hade tänk mej ikväll, Emil gick och vilade sig för lite mer än två timmar sen och jag vill inte väcka han än för han har varit ganska trött idag. Men han borde vakna inom en halv timme för jag lag Elvin där nu när han hade somnat och när han vaknar så vaknar förhoppningsvis Emil av det och Elvin kommer inte sova så länge.

Jag som hade fått hem massa med filmer som Emil kunde välja mellan så får hoppas att vi hinner se ialf en film ikväll och det gör vi säkert för Elvin somnar ju inte förren vid två tiden för natten.

Ska väl fortsätta kika runt lite på datan tills dom vaknar och sen ska jag smälla i mej lite sombreros och choklad.




Lördakväll

Elvin har nyss badat och idag provade vi en grej som man sätter fast i badkaret och lägger barnet i, som vi har fått låna av Stina och Stefan. Den var riktigt bra och det var skönt att man slapp luta sig över badkaret och hålla i han.

Nu ska jag göra ordning tacos och kolla efter en bra film som vi kan kolla på. Emil går runt med Elvin och försöker få han att somna. Han kan forfarande inte somna av sig själv utan vill bli gungad till sömns eller somna vid bröstet, fast det är väl vi som skämmer bort han klarar inte av att lägga han ner och han grinar.




Julskinka



Nu har jag och Emil suttit och klämt i oss lite av julens första julskinka, underbart gott. Hörde igår på radion att julskinka va det som dom flesta tyckte vad viktigast på julbordet, själv tycker jag prinskorv skulle nästan bara kunna äta det.

Tänkte på det när vi åt att det finns massa olika sätt att äta på, jag äter med hårtbröd, smör, skinka och senap. Och Emil har hårtbröd, smör och skinka. Vissa har mjuktbröd, senapen som smör osv så det finns ju hur mycket olika sätt som helst.

Det var Emils Mormor och Morfar vi fick julskinkan av när dom var här dom hade även med sig en julgran och lite andra saker. Julgranen var jätte fin och just nu står den ute på balkongen så att den inte ska börjar barra så tidigt.

Vet inte vad vi ska göra idag känner mej rastlös och vill göra något medans Emil vill vara hemma och ta det lugn, så får se om det blir nå!


Madagaskar 2



Har precis kollat färdigt på Madagaskar och jag tyckte att den var jätte bra men jag älskar tecknade filmer. Både jag och Emil skrattade nästan hela tiden. Satt och gissade hela tiden på vad som skulle hända men hade nästan alltid fel så det var bra att det inte vart som man trodde, tråkigt när man förstår vad som kommer hända i filmer.

Jag är en sån där jobbig person som aldrig är tyst när man kollar på film, frågar en massa och kommenterar nästan hela tiden. Det är tur att Emil är duktig på att chansa rätt på vad han ska svara när jag säger nå för han lyssnar inte så noga på vad jag säger och det är tur annars skulle han nog inte vilja kolla på film med mej om han lyssnar hela tiden.

Emil håller på att få Elvin att somna nu och när han har somnat så ska vi lägga oss för Emils Mormor och Morfar ska komma och hälsa på imoron på förmiddan så vi måste upp tidigt så att man är vaken när dom kommer.





Elvin låg på mej en stund under filmen, men han kollade inte
på den utan var mest intresserad av hans små händer.


Hos Pappa ville han oxå vara en stunde men det var
fortfarande händerna som var intressantast!!

Chips, godis & Idol

Sitter här själv och kollar på idol, Emil och Elvin ligger i sängen och sover. Emil är väl helt slut efter en arbetsvecka han sover ju inte så mycket i veckorna.

Var på köpis tidigare och köpte alvedon och nässpray till Elvin för det är många som är förkylda nu så det är bra att ha hemma men hoppas att Elvin slipper bli förkyld. Köpte hårfärg till mej men orkar inte färga ikväll så får göra det imorn.

Åt fläskfile, klyftpotatis och bea alldels nys, åt hur mycket som helst. Så nu blir det lite choklad och chips, förstår inte hur man kan vara nyttig och inte äta sånt skulle aldrig klara mej utan. Men när Elvin blir lite större måste vi dra ner för vi ska försöka hålla han borta från det så länge som möljigt.




Träna nacken




Elvin har blivit jätte stadig i nacken man behöver inte hålla i huvudet längre. Men man måste vara berädd för iblan slänger han runt med huvudet så att man nästan blir skallad.

Idag när han låg på mage var han jätte glad i en halv minut och sen vart han jätte arg. Tror inte att han tycker om att ligga på mage så mycket längre, eller så blir han frustrerad när han inte får upp huvudet. Men jag tänker inte tvinga han och någon gång så lär han sig ju.

Efterlängtade helg

Har varit vaken sen elva ungefär Sara ringde och väckte mej, hon skulle ha kommit idag men hon var förkyld så då är det inge bra om hon kommer för jag vill inte att Elvin ska bli sjuk. Så det var bra att hon tänkte på det, hon kan vara ganska smart ibland.

Igår kväll tog det jätte lång tid innan jag somna lärde gå och kolla så att Elvin andades hela tiden. Jag brukar bara behöva göra det en gång innan jag somnar men inatt tänkte jag på det hela tiden. Låg och lyssna om han levde och så tänkte jag: tänk om han inte gör det men försökte övertala mej själv hela tiden att han gjorde det men så tänkte jag att om jag inte kolla och jag skulle märka på morgonen att han inte levde då skulle jag aldrig förlåta mej själv att jag inte gick upp och kollade. Så hållde på så där hur länge som helst innan jag somna.

Elvin har börjat vara vaken jätte mycket sover lite middag nån gång ibland på högst 45 min. Och så vill han att man ska gå runt och bära på han så han för kolla runt lite. Nu ligger han i gymet och spratlar och pratar för fullt.

Själv måste jag gå och starta en tvätt och diskmaskin!!









Gav Elvin skedden igår kväll efter han hade fått sina droppar och han hållde i den jätte länge. Fast han tänket nog inte på det men det såg lite roligt ut när han låg där och hållde på!!

Julklappar

Vart en kort sväng på köpis idag kände verkligen inte för att gå där idag så vi var bara in på Toysrus och köpte två julklappar och en sak till Elvin och så sprang vi in på Coop och köpte blöjor.

Till Elvin köpte vi tofflor med skallor på, fast han har ingen användning av dom än för han vet inte ens om att han har några fötter. Men dom blir säkert jätte roliga sen. Den ska han nog också få i julklapp, fast egentligen förstår jag inte varför vi köper julklappar till han det är ändå vi som kommer öppna dom och vi köper saker till han hela tiden. Men det känns lite roligare om han har några julklappar under granen.




Så nu har vi bara Rebecka och Anton kvar att köpa till och sen är vi färdig, skönt att man är ute i god tid för en gång skull.

Sen åkte vi hem till Michelle och skrev på pappret för att bytta lägenhet, måste åka in och lämna det där så fort som möligt så att vi kan flytta nå gång. För det tar 1 månad för gavlegårdarna att kolla igenom och godkänna. Förstår inte att allt ska ta sån tid för dom!!

Nu ska jag gå och kolla på Hell´s kitchen, skit bra!! Jag tycker att Christina ska vinna!!

Paradis & Aladdin




Emil kom hem för en stund sen och han hade köpt med sig två marabouaskar. Så nu kommer jag bli ännu fettare älskar den chokladen och det blir aldrig att man äter dom förutom till jul, vet inte varför kanske bara finns till jul!?
Men så är dom ganska dyra också har nog aldrig köpt en sån själv utan jämt fått. Men nu när Emil tankad bilen på väg hem så var det 2 för 69 kr på macken så då köpte han.

Nu ska vi åka till köpis!!

Torsdag

Skulle egentligen ha gått på köpis med Linda idag och kollat efter julklappar men hon är såååå upptagen av sig. Hon ska flytta till helgen så jag förstår, får ses nästa vecka istället. Ska försöka få med mej Emil istället, då blir han nog glad.

Elvin ligger just nu och äter efter att ha velat lekt en timme så han somnar nog mitt i maten verkar det som. Ska försöka få han att sova i sängen sen så att jag kan äta, super hungri är jag man blir nog hungrigare av att amma känns det som.

Elvin har börjat prata jätte mycket ibland tar han i och skricker, glatt alltså. Jätte roligt är det och han låter så gullig.

En finne har han fått under läppen också. Vet inte om man säger finne fast den är ju röd och vit.







Flytta!!

Har varit hemma hos min syrra Michelle nys för att kolla och mäta lite i hennes lägenhet för vi ska byta!! Ååh jag är så glad äntligen ska vi flytta till Valbo, känns så mycket lättare allting nu. Ingen kan förstå hur skönt det känns för mej att flytta från den här skit lägenheten inte ens Emil han tänker bara på hur jobbigt allt kommer att bli med flytt och tappetsering, för nya tapeter måste man när man flyttar. Så om en månad ungerfär flyttar vi. Men jag kan inte förstå hur Michelle vill byta och flytta ut hit.

Tidigare idag var Anna och Åke här och hälsade på och sen har vi inte gjort så mycket mer.



 


Kläder

   
Var inne på hm´s hemsida och kollade på SALE sidan hittade några saker för jätte bra priser, köpte lite till mej, Emil och Elvin fick en tröja för 64.50 kr och ett par byxor för 98 kr. Får se om han får det i julklapp eller om han måste få det före för det fanns bara i stlk 68 och det kanske är för litet till jul han har ju 62 nu och han växer super fort.

Ryggont!!



Gud vad ont i ryggen jag har får sova som en pinne för Elvin vill ligga så nära, nästan så att han knuffar ut mej ur sängen. Emil får massera mej när han kommer hem för nu måste jag få massage av han för det är pga Elvin jag har ont, som när man var gravid då kunde man jämt skylla på det så fick man massage.

Nu ska jag kolla på våra bästa år var ett tag sen jag såg det så lär kolla en gång nu och så kan jag vänta en vecka, haha!!

Sen måste jag ringa gavlegårdarna när Elvin har somnat för det är inge roligt att ringa dom om han är vaken och börjar grina då vill jag ju ta hand om han. Hoppas verkligen att det här funkar nu skulle vara helt perfekt och vad skönt allt skulle kännas!!!

Sen middag

Åt mat för en liten stund sen blev sen idag för när Carina och dom hade åkt så kom Mamma, Becka, Michelle och Teddy på beök och då fikade vi lite mer så vi vart inte hungriga förren sent på kvällen. Men duktigt av oss att orka ställa sig och göra mat mit i natten.

Michelle hade blivit fett, om 13 dagar ska hon göra kejsarsnitt så snart blir jag moster! Vad stor Elvin kommer kännas då när det kommer en ny liten bebis. Gud va kul och Mamma blir dubbel mormor på samma år.

Emil sitter vaken och vägrar att gå och lägga sig, jag säger åt han varje kväll att han ska gå och lägga sig för han ska ju upp och jobba. Men han tycker att det är taskigt mot mej om han går och lägger sig och jag sitter vaken med Elivn, men jag tycker inte alls att han är det för jag får ju sova länge på dagarna i stället!! Så nu ska jag se till att han går och lägger sig nu så han för nå sömn!!! Jag kan ju inte klaga på att han aldrig hjälper till ialf, han är så duktigt!

Sen ska jag kolla på the hills på mtvs hemsida tills Elvin bestämmer sig för att somna för natten. Han sover just nu men vaknar snart för så är det varje kväll.





Nya släktingar

Pratade med Pappa nys och han var och hälsade på min Farfar i Piteå och för er som inte vet så bor Pappa typ uppe vid Finska gränsen så jag träffar inte han så ofta. Men ialf så träffade Pappa sin Pappa och syskon förförsta gången för underfär ett halv årsen så jag har aldrig träffat dom. Jag skulle vilja åka upp och göra det så vi ska försöka göra en resa dit i april, skulle vara trevligt och det är ju så fint där uppe. Pappas ena syster är 88:a så jag har en Faster som är ett år yngre än mej.

Nu så kom Carina, Sofie, Anderas och Anton och hälsar på så jag ska gå och vara trevlig med dom!




Städat

Har hållt på att städa här nu på morgonen eller förmiddagen kanske man säger. Blir stökigt på en gång här hemma nästan, fattar inte var vi gör ligger kläder och grejer överallt och när vi drar in vagnen följer der med mycket skit in.

Och Elvin ligger fortfarande och sover, han somnade vi två igår så han har sovit jätte länge. Skulle också vilja lägga mej brövid han men det är så mycket som behövs göras så jag får passa på nu för sen när han vaknar vill han ha hela min uppmärksamhet. Förstår att han är trött lillhjärtat det blir ju jag också av det här vädret vi har, hellre för det snöa än regna.

Eeh nu ska jag gå och slänga in en maksintvätt och vika lite.




Sådär sover Elvin jämt med mej jag lägger han på sin plast och sen när jag vaknar har han flyttat sig alldeles intill mej, så jag får en super liten plats att sova på. Men det är jätte mysigt att ha han nära fast ibland får jag lite ont i ryggen!
(Om det är någon som undrar så har jag lagt en kudde under madrassen så han inte ska ramla ut, skulle aldrig lämna han själv annars!)

J¨vla gavlegårdarna

Idag slutade Emil lite tidigare för han skulle förbi gavlegårdarna och prata med dom för det luktar fortfarande rök i trappupgången och ibland inne hos oss, vi har ringt och klagat flera gånger men det blir aldrig bättre. Så nu när han var där så sa dom att dom skulle skicka hit nån som skulle kolla om ventilationen läckte när dom hade tid!!! Usch blir så less på dom, kan aldrig göra nånting utan att man tjatar hela tiden!! Ska ialf flytta härifrån så fort vi hittar en ny lägenhet. Fast tyvär så kommer vi fortfarande hyra av dom, har aldrig hört någon sakt nå bra om gavlegårdarna!

Har varit ut till Emils mormor och morfar och lämnat sommardäcken, äntligen så nu får vi plats med barnvagnen i bak. Vi åt och fikade där och sen åkte vi till köpis för jag skulle köpa färg till Elvins gipsavtryck men när vi kom fram så såg vi att ingen av oss hade tagit med kortet så det blev inge. Ska åka imorn istället.

Kollade lite på färjan undertiden jag sitter här och såg att Jimmy Jansson var med, haha var helt galen i han förut!!





Du hörde kanppt av dej till mej när jag var gravid och två gånger sen Elvin föddes, och då har samtalen handlat nästan bara om dej. Sen nu undrar du om jag vill festa med dej. Hur kan du ens fråga om jag vill, om du hade varit intresserad så skulle du veta att jag forfarande ammar och Elvin är knappt 3 månader och jag inte är ett dugg intresserad av att gå ut! Du kunde väl ha hört av dej nån gång och frågat om vi skulle ses och göra nå annat än festa. Nää dej vill jag inte lägga nån tid på, den lilla tiden jag kommer ha till kompisar sen ska gå till min riktiga kompisar!!

Sömntutan Elvin

Elvin vaknade för ungefär en halvtimme sedan och då hade han sovit i ca 15 timmar men vaknat för att äta bara. Han är nog inne i en växperiod, han kommer ju blir super lång om han forsätter så här. Fast jag och Emil är inte så speciellt långa så det kommer han nog inte bli.

Nu ligger han naken under babygymet, gör så varje morgon så han får lufta lite. Är nog super skönt för blöjan under natten är full med kiss. Så jag får springa ditt nästan hela tiden för att linda om han handduken så att han inte blir kall, han sparka så mycket så den åker av. Bra för magen när han ligger och sparkar med benen så att den kommer igång efter natten.Så han får ligga där tills han tröttnar.

Nää nu måste jag gå och håla Elvin sällskap, han ligger och ropar efter mej!!




RSS 2.0