Utmaning

Har blivigt utmanad av Linda

Utmaning

Regler: Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dom.
Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn!
Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord!
Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort.
Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!




Detta är svårare än du tror?

1. Vad heter du?: Jenny

2. Ett ord på fyra bokstäver: Just

3. Flicknamn: Jonna

4. Pojknamn: Jonas

5. Yrke: Journalist

6. Färg: ------

7. Klädesplagg: Jeans

8. Mat: -------

9. Sak i badrummet:-----

10. Plats/stad: Jönköpin

11. En orsak att vara sen: Jobb

12. Något man skriker: Jävlar

13. Film: Jumanji

14. Något man dricker: Juice

15. Band: Jimmy Jansson

16. Djur:  Jeopard

17. Gatunamn: -----

18. Bil: Jeep

19. Sång: Jungel love

20. Aktivitet med mer än en deltagare:




Jag utmanar..

Sofie

Frida

Emma


Madde

Johanna

Nu så!

Nu har jag jobbat färdigt för den här gången så nu blir jag hemma med min lilla Elvin igen :) Ska bli jätte skönt men det har varit roligt att jobba lite fast jag har saknat Elvin så fruktansvärt mycket.

Jag blir faktiskt mycket piggare av att jobba än att vara hemma och orkar mycket mera, konstigt!

Och nu när jag är hemma så ska vi gå på öppna förskolan för Emil har ju inte vart ditt med Elvin nå, haha förstår han faktiskt. Men jag tycker att det är roligt att vara där och skönt att få göra nå på dagarna, och nästa vecka får man göra textil avtryck har jag för mej så vi måste köpa lite enfärgare bodysar.

Ska ta tag i bloggandet nu också när jag har lite mer tid!!






Nya lägenheten

Var och kollade på en lägenhet idag som vi har tackat ja till. Det är inflytt 1 maj och vi ska vara ute 1 april så vi får bo en månad ute i Hedesunda och jag som inte har nå körkort kommer nog att ha de ganska tråkigt där men det är ju bara en månad så de ska nog gå bra.

Så äntligen ska vi flytta tillbaka till Valbo och vi kommer bo dörren mittemot Jonna`s syrra så då kan du komma och hälsa på jätte mycket :)



Onsdag

Väntar på att Anna ska komma så att vi kan börja med maten, tänkte äta tacos och kolla på film.

Elvin sitter i sin gåstol och han tycker om den jätte mycket, men vi låter bara han sitta en liten stund åt gången så att den inte blir så jobbigt för ryggen. Han är inte riktigt stabil än och lutar lite åt sidan när han sitter men han älskar att sitta och det är bara gåstolen och matstolen som duger och om vi lägger han på golvet så blir han grini ganska snabbt.





Ny vagn!?

Skjusade Michelle igår när hon skulle köpa en vagn, jätte snygg var de så nu vill jag också ha en sån. Vi har ju redan ungefär en sån fast vi har en duo och det där var en kombi och Michelles hade en annan färg än våran. Men jag fundera på om vi ska köpa en sån i samma färg som våran för jag gillar våran färg så mycket, men jag tror inte att den får plats i bilden för den blir lite större när man fäller ihop den. Så får se hur det blir!!




Stlk 74

Fick ju barnbidraget igår så vi köpte ett par jeans och en tröja till Elvin, han har ju så dåligt med kläder i stlk 74 och det är snart dax med det. Och så träffade vi Anna på köpis så hon köpte ett par byxor, bodysar och strumpor till Elvin :)


 

Dåligt med upd.

Elvin sover sen ungefär 45 min sen, han brukar somna nu vid halv elva/elva. Så det blir bara bättre och bättre för en vecka sen somnade ju han vid halv tolv, och en förändring kommer ju inte över en natt.

Jag sitter nu och väntar på att Emil och Anna ska komma tillbaka så att vi kan kolla på en film, dom åkte till statiol och skulle köpa Cola.

Anna var här igår kväll också och även Michelle och Pär, vi gjorde lite smörgås tårta och kollade på Yes man. Vi var även på köpis igår en sväng och det var vi idag också med Peter och Jenny. Sen var vi och hälsade på Sofie och Andreas.

Jobbigt ändå att när man är ledig så vill man hinna med och göra så mycket olika saker så vi har aldrig en lugn stund!!






Följ min blogg

Med Bloglovin

Badkillen

Elvin börjar växa ur sin "badsak" snart tror jag för han har börjat vända sig till sidan när han ligger i. Det var nån som undra för längesen vart den var köpt kom jag på och den finns på Babyproffsen för ungefär 200kr.

Nu sover ialf Elvin sen ett lite tag så nu ska jag lägga mej också, ögonen svider på mej och jag ska ju upp och jobba imorn men på lörda är jag entligen ledig :)






Torsdag

Håller på och försöker få Elvin att sova men idag verkar han svår sövd. Igår somnade han kvart över tio så jag trodde att de höll på att bli bättre men idag verkar de som om han kommer somna vid halv tolv ändå.

Emma, Niklas, Madde, Bello och barn var och åt på mitt jobb idag. Kändes jätte konstig att inte Elvin var med och jag saknade han ännu mer när jag såg dom små. Men nu är de bara ungefär en vecka kvar och sen är jag hemma med min lilla prins om Emil låter mej göra de, han tycker ju att de är så skönt att vara pappaledig;)



Elvin undersöker nya gåstolen






Och den vart godkänt =)

Onsdag

Har jobbat ganska mycket så jag känner inte att jag har haft tid att sitta vid datan, jag vill hellre vara med Emil och Elvin när jag är ledig. Men idag slutade jag vid två så nu har jag tid att sitta en stund efter att ha umgåtts med E&E ett tag.

Elvin sitter och spanar in sin nya gåstol som han fick i doppresent som kom igår och Emil sitter och pluggar lite teori för lärlingsboken så jag ska göra lite mat, hade tänkt att göra lassange idag.

Förresten så tror jag att Elvin börjar bli sjuk igen för han har varit grinig både idag och igår och vill helst att man ska gå runt och bära på han, hoppas han klarar sig!!

Trött

Jag är helt slut och trött i kroppen nu efter att ha jobbat i 12 timmar och det var jätte mycket folk idag så jag hann knappt sitta, och lärde jobba över en halvtimme också. Imorn var det egentligen meningen att jag skulle börja fem men jag ska jobba på förmiddan istället så det blir ingen sovmorgon som jag hade behövt men skönt ändå att vara ledig på kvällen.

Hann knappt pumpa ur nå mjölk idag heller så jag hade jätte ont den sista timmen och så fort jag sträckte på armarna spände det jätte mycket i brösten. Och ni som undrar så har jag pumpat ut mjölk till Elvin som han äter när jag jobbar. Nä nu ropar sängen, ska bli skönt har ont i hela kroppen också.



Lill älskling guuud vad jag saknar dej när jag jobbar!!!

Barnmat

Nu har vi gjort iordning en nu smak till Elvin, den här gången vart det potatis med broccoli. Han verkade gilla de ganska mycket faktiskt, för han åt ungefär två iskuber annars brukar han bara äta en ungefär. Vi gjorde även lite päronpure som vi tänkte blanda i gröten så han kanske äter lite mer för nu äter han nästan inge alls.

Tänkte kolla färdigt på Beck nu och sen blir det sängen för imorn har jag ett jobbpass på 11,5 timmar som jag absolut inte ser fram emot!!


 
 

Lasse Lindh

Synd att Lasse Lindh inte gick vidare igår, samma sak förra året! Han är lätt bäst i årets Melodifestival och synd att Svenska folket inte har nån musiksmak. Men jag har inte så mycket att säga till om eftersom jag inte röstade men ändå jag är så less nu har jag inget att se fram emot längre i årets Melodofestival!!!




Alla hjärtans dag

Ja idag är det ju alla hjärtans dag men det är de väll ingen som har missat, vi har inte gjort nå speciellt förutom att umgås med varanndra.

Vi var ner till Michelle och Clea en sväng idag och hälsa de på. Man märker att Clea har blivit större och är lite mera "med" men ändå tycker jag att hon är super liten, men det är ju bara för att jag gemför med Elvin. Han var ialf jätte intresserad av Clea och ville slita och ta på henne hela tiden.

Nu sover lilla Elvin så vi ska kanske kolla på en film om vi orkar fast egentligen skulle jag behöva lägga mej för jag ska upp och jobba imorn.




Kusinerna Elvin och Clea =)

Mystiskt

Har fått nå konstiga utslag på handen och det svider lite. Jag som jämt tror det värsta när det är nå har tänkt att det är en massa olika fel på mej som t.ex att jag har fått syra som håller på att fräter bort handen, nån hudsjukdom som spider sig så imorn när jag vaknar är jag röd överallt mm. Så hoppas att jag kan sova ändå och inte tänker på det så mycket men det kommer jag nog göra.




Var jätte roligt att jobba ikväll ialf och en timme kändes som en minut. Förhoppningsvis så kommer jag att kunna jobba varannan helgen och sen så är jag mammaledig resten i ungefär ett år till.

Fredag

Har nyss kommit hem från jobbet och snart ska vi åka hem till Emils kusin som fyller år, sen senare ikväll så ska jag jobba nån timme till så stressigt nu. Men imoron är jag ledig!!






Elvin vill ha!





Torsdag

Gör inget annat än att jobba och vara med Emil och Elvin just nu. Känns som om jag missar så mycket nu när jag jobbar och jag är ju bara ledig en gång i veckan. Men som tur är så är de bara så här i två veckor till ungefär, men sen så ska jag kanske jobba en-två ggr i veckan.

Sitter och kollar lite på hm.se efter kläder till Elvin, finns hur mycket fint som helst. Men vi har inte råd att köpa nå just nu eftersom den här månaden kommer lönen en månad senare och föräldrarpening får jag ju inte för att jag har jobbat. Och Emil får mindre pengar än vanligt för han får föräldrarpening, så de blir till att snåla!

Thaimat

Hade tur idag att det vart mat över från lunchen så att jag kunde ta med hem så slapp vi laga mat här hemma. Emil fick kyckling med jordnötssås (de ända thaimaten han äter) och jag åt lax med nån sås, och självklart ris till.

Thaimat lär vara jätte nyttigt för när jag var gravid så åt jag det varje dag när jag jobbade så jag behövde knappt äta järntabletter. Åt först ca 1 gång i veckan och sen i slutet av graviditeten så behövde jag inte ens ta dom längre och de tror jag beror på thaimaten.


  

Igår vart Elvin 5 månader



1 dygn

1 månad

2 månader

3 månader

4 månader

5 månader

Onsdag

Igår hann jag inte ens sitta vid datan så de vart inget skrivet. Lär ju säga att jag har inte så mycket ork över just nu när jag jobbar för Elvin vaknar 5 ggr på en natt nu så det blir inge mycket sömn för mej. Han är ju hungri när han vaknar så det är bara jag som kan ta han då. Men hoppas han vill äta mer grött snart så att han sover längre, just nu så går det bara ner 5 skedar ungefär.

jag har nyss kommit hem så nu sitter jag och väntar på att Emil och Elvin ska komma hem så att jag får pussa lite på han. Gud vad jag saknar han när jag jobbar.



Mitt liv!




När nån frågar mej om hur Elvin mår, hur gammal, hur allt har gått osv. så skiner jag upp och svara stolt på frågorna. Jag älskar den här lilla människan som har kommit till oss så mycket så att jag kan göra precis allt för han. Det känns så djupt in i hjärtat och jag känner mej så hel och lycklig, allt är så bra och det kan inte bli bättre.

Det var en som frågade mej idag om vad det jobbigaste med att ha ett barn var och mitt svar var: Det jobbigaste är att jag älskar han så mycket så att när han har ont eller är sjuk så gör det så fruktansvärt ont i mig!!

Måndag

Gud vad jobbigt det var imorse när jag skulle åka iväg och jobba, jag började nästan grina när jag tänkte på att jag skulle vara utan Elvin nästan hela dagen. Så nu på kvällen så har jag bara tagit igen all förlorad tid som jag har missat idag med min lilla Elvin.

Men det gick bra och jobba ialf när jag kom dit, lite otränad bara känner jag att jag är för jag har fått träningsverk i benen. Och så ska jag jobba i tre veckor istället för två så Emil får vara pappaledig ett tag till. Men de är nog bara skönt för han att få vara själv med Elvin ett tag och känna eget annsvar utan att jag lägger mej i.

Nu måste jag gosa lite mera med min son, känner att jag saknar han forfarande fast jag har varit hemma ett tag.









Lilla Elvin



Elvin har kommit på att han har en röst, så nu förtiden så skriker han nästan hela tiden. Visst är det roligt och gulligt men efter en hel dag så börjar man få lite ont i huvudet. Och vi som sitter och kollar på Beck nu hänger inte med så mycket, hade vart bra om dom hade text till som svt har.

Norsk gråhund

Vi var även ut till Emils mormor och morfar igår och sen åkte vi hem till Janne och Kicki och kolla på deras nya hund som dom fick hem igår. Jag skulle också vilja ha en sån men de är synd att dom hårar så mycket.

Nu ska jag marinera fläskfilen jag skulle egentilgen ha gjort det igår för det blir mycket godare när den får ligga och dra sig lite men jag hann inte. Elvin ligger ute och sover och Emil är på hockey bockey så nu är det inget som hindrar mej förutom datan!



Stora Tyson väntade bara på att Elvin skulle tappa nå gott!

Lilla Alma, så fin så!

Melodifestivalen del 1

Igår kollade vi på melodifestivalen hemma hos Emma, Nicklas och Milton, Madde,Oskar och Nova var också där. Jätte trevligt var det men det blev inte så mycket kollande på Melodifestivalen och vi missade t.o.m med vilka som gick vidare. Men de lär vi göra om!=)







Ny design

Emma har fixat min blogg, visst är hon duktig!?

Natti

Vi var ut på en runda tidigare idag och hälsade på lite folk och sen har vi bara varit hemma och kollat på tv och ätit godis.

Emil nattade Elvin för ett tagsen men jag har inte sett eller hört Emil efter de så han somnade nog han också. Så jag tänkte också gå och lägga mej, jag är såå trött hela tiden tror nog att jag har vitaminbrist. Fast först måste jag kolla på Magnus Betner på 5:an, han är så bra!!!



Elvins nya hobby!

Fredag

Idag är min lilla underbara Elvin inte så underbar han har nog vaknat på fel sida. Absolut ingeting duger åt lillen idag och det spelar ingen roll vad jag gör. Men skönt att det är helg och Emil kommer hem snart så att jag får vila huvudet lite.

Just nu ligger han i sin säng och kollar på sängmobilen som rör sig, och det funkar för stunden men snart börjar väl han protestera för fullt igen.

Idag var vi för första gången på musiklek med Emma och Madde med barn. Och Elvin sov nästan hela tiden men hann han sjunga med lite han också. Sen så åt vi lite frukost där också, jätte gott. Sen när jag börjar jobba så får Emil gå ditt istället, haha undrar om han kommer göra de!?



Imorse innan vi skulle till valbo så ville inte Elvin vara vaken!

Fel!!!!!

Jag kommer inte in på mina kommentarer så därför kan jag inte godkänna, läsa eller svara på dom. Vet inte om det är min blogg det är fel på eller om de är våran data. Som förresten håller på att gå sönder helt snart tror jag, internet gör lite som det vill och det kommer upp virus varningar hela tiden och Emil vet inte hur man fixar datan.

Gröt

Elvin har nyss ätit lite grött nu men jag tror inte att han är så förtjust i de men lite äter han ialf. Vi har provat både majs och banan grött och han har ingen favorit av dom två så vi får prova nån annan smak.

Och en gång om dagen får han lite mat och änsålänge har han bara provat potatis och potatis med morot. Det går väl också i men jag tror att Elvin heller vill ha  tutte men vi måste ju vänja han med annan mat också, men vi tar det sakta men säkert så de ska nog gå bra tillslut.





Doppresenterna




  


Han fick även pengar, dyna till tripptrappstolen och en gåstol som vi ska få hämta nästa vecka.

Dopet

I lördags hade vi dop för Elvin i Valbo kyrka och allt gick jätte bra och Elvin grinade bara lite gran men har var ju faktiskt sjuk och nyväkt. Vi bjöd på potatissallad med skinka, tjärlknöl, bröd och sallad och efter de tårta och muffins som fika. Vi fick *mycket* hjälp av Emils mamma och mormor med allt och det är vi *jätte* tacksamma för, vet inte hur vi hade klarat av det annars. Och för oss som var sjuka så var det jätte skönt att slippa att tänka på allt som skulle ordnas.

Jag var så nervös inför dopet och sen på dopdagen var jag så nervös över att behöva öppna presenterna inför alla som var där. Men det var ju inte ett dugg jobbigt när det var dax och jag hade gått och oroat mej i onödan! Jätte fina presenter fick Elvin och bara sånt som kommer att användas, skriver ett inlägg om de senare när jag har knäppt kort!














Lung dag

Har tagit det lungt idag och nästan bara legat eller så mycket som det har gått ialf, har ju lilla Elvin att ta hand om också. Men jag måste se till att bli frisk så att jag orkar jobba när det är dax och det bästa är ju att vila så alla andra saker får vänta men som tur är så har jag inget viktigt som behövs göras.

Tänkte lägga mej en stund till på soffan och kolla på Andra Avenyn, Elvin följde med Emil in till Sea fun så de ska bli skönt att få vila huvudet lite också för de känns som de är fylld med betong. Usch jävla förkylning inte roligt!!

Det känns inte så roligt att blogga när jag inte kan lägga in nå bilder, jag har ju hur mycket som helst på kameran men vågar inte lägga in för de kanske kan bli virus på kameran då!? Så de får bli lite tråkiga inlägg tills Emil har tagit bort viruset helt men de verkar inte gå!?


Elvin

Sverige

Kommunstatistik för Elvin

Placering på namntoppen 2008: Inte i topp 100
Antal män med namnet i Sverige: 680
Antal kvinnor med namnet i Sverige: 6

Betydelse
Elvin kan ha keltiskt ursprung med betydelsen "alvisk".
Namnet kan även ha tyskt ursprung med betydelsen "svärdsvän".


Kommunstatistik män

Kommun Antal bärare
Gävle 4
Sandviken 4
Ljusdal 2
Hofors 1
Hudiksvall 1

Tagit från den här hemsidan, fast dom har inte uppdaterat från 2008 än!

Va fint!

Såg att Michelle, Niclas och Clea var med på GD´s hemsida idag, jätte fin bild vart de på er!!



Valbo

Vi var på Mikaelsgården idag med Emma och Madde. Emilie med Leon och Moa med sin Elvin var också där, så nu är det två Elvin som är född 08 i Valbo. Ganska häftigt att Emilie och Moa fick barn på samma dag. Sen gick vi till köpis och kollade lite och jag och Madde fikade och kollade på folk innan jag tog bussen hem.

När Emil kom hem åkte vi till mitt jobb och pratade lite schema för jag ska börjar jobba på måndag men ska bara jobba i två veckor och under tiden ska Emil vara pappaledig. Sen ska jag väl jobba extra nångång ibland bara det är bara nu som det blir mycket på en gång för det är två som ska åka bort så det blir dåligt med folk.

Sen så har jag blivit mycket dåligare jag kan knappt svälja och öronen värker som tusan så nu ska jag bara ligga på soffan och tycka synd om mej själv.



Har inte velat lägga in nå nya kort på datan än eftersom vi forfarande har virus på datan så de får bli en gammal bild. Gud vad små dom var, Elvin är väl lika stor nu som Nova var då!

Tisdag

Är så fruktansvärt trött jag har inte sovit riktigt på flera dagar pga av Elvins hosta. Och imorse gick jag upp sju för de ska komma några fönstersnikare nu här på fm, är så trött så ögorna svider. Egentligen skulle jag ha tagit halv nio bussen till Valbo men jag missade den så de får bli halv tio. Vi ska in till ÖP om Emma är frisk annars tänkte jag kanske åka ut till Michelle om hon är där, för här vill jag inte sitta med två gubbar och amma. Nu måste jag väcka Elvin och klä på han så att jag hinner, undrar om han blir glad!?

Försöker igen

Emil har fixat datan igen, hoppas det funkar den här gången då. Men nu har vi inga program alls på datan så Emil måste ladda ner alla innan jag kan ta tag i bloggen.


Fel igen

Datan har gått sönder igen så de kommer forfarande vara dåligt med bloggande för mej. Just nu lånar jag Emils pappas data för han är här och hälsar på och han tog med den så att vi kunde fixa lite!

Så där!

Nu har Emil orkat fixa datan så att den funkar men jag orkar inte skirva så mycket nu. Men vi hade ialf dop igår jätte trevligt var det och jag ska skriva om de imorn.

Vi är forfarande sjuka här hemma men Emil har blivit så frisk så han började jobba i fredas ialf och jag har blivit sjukare med hals och öronont. Men det är mest synd om Elvin som har fått feber igen och hostar hela tiden så att han knappt kan sova. Och jätte jobbigt är det när vi inte vet riktigt var han har ont och hur ont han har. Imorse hosta Elvin så mycket så att han gjorde världens fontänspya, skit läskigt var det och både jag och Emil flög upp ur sängen och vände han till sidan men Elvin verkade inte störas av det ialf.

Har inga bilder på datan just nu så de får bli ett tråkigt inlägg utan. Nu ska jag läsa lite bloggar, jag har ju en vecka att ta igen!

RSS 2.0