Hoho

Skriver en snabbis, vi har inget internet bara för vi har fått flera olika virus på den så det går inte ens att starta. Och så har vi varit sjuka Emil och Elvin har legat i 40 graders feber sen i söndags kväll och jag har väll inte varit så allvarligt sjuk, men ändå så är jag helt slut. Elvin har varit grinig och helt slut och inte velat bli lämnad en sekund ens, det är så synd om han när han bara grinar och vi kan inte ens trösta han. Han har fortfaranden lite feber men de är på väg att bli bättre som tur är.

Nu sitter vi hemma hos Tommy och Sofie och har betalat lite räkningar. Var på köpis tidigare idag och handlade lite till dopet men hitta inga ljusblåa ljus och servetter. Är skit nervös inför dopet på lördag!!!!


Hår intresserad

Elvin älskar verkligen mitt hår eller så tycker han bara att de är roligt att dra i det. Jämt när jag håller i han så får han ett jätte bra grep om mitt hår och så sliter han och drar, han är riktigt stark i händerna så det är inte så lätt att få bort han. Och jag som verkligen behöver lossa mera hår, haha!!

Nu tänkte vi sätta på lite "Hem till Midgård" dom är ju så bra!





Lung kväll

Emil har varit och jobbat några timmar idag så jag och Elvin har varit hemma här själv och myst. Och nu sitter vi och kollar på "Trollkarlens hemligheter" på femman, jätte bra är det och det är så sjukt egentligen att det dom gör ser jätte svårt ut fast sen när man ser hur dom gör så är det ju hur enkelt som helst.



Hos Sara

Hade jätte kul hemma hos Sara igår och tacos fick vi, fast vi glömde äta efterrätten. Tiden gick så fruktansvärt fort hann inte ens spela "Rock band" som vi hade planerat. Jag och Sara gick ut på krogen ändå men Frida drog hem för hon skulle jobba idag.

Det gick bara utan Elvin fast jag höll på att längta ihjäl mej efter han flera gånger och ringde till Emil en gång i timme och kolla hur det var. Men det hade gått bra för Emil också och Elvin hade varit så snäll.

Det var jätte mycket folk ute och vi orkade inte köa till Heartbreak så vi gick till Hangloose, för Goya kan man ju inte gå på alldeles för mycket wannebe bratz och såna orkade vi inte med. Men vi hade roligt där ändå fast det nog inte var många som var över 19 där. Träffade Linda och Jonna också, haha Linda var som en duracellkanin!

Nä nu har jag en massa gos att ta igen med min älskade son!!





Hur ska de gå!?

Snart ska jag åka hemma till Sara men vi har ändrat planerna lite så vi tänker bara sitta hemma hos henne. Först var det meningen att vi skulle ut men har känt att jag absolut inte är redo för de än jag klarar knappt av att åka hem till Sara ens, hur ska jag klara mej utan min Lilla Elvin!!? Så därför tänker jag bara vara hemma hos Sara några timmar för om vi går ut så kommer jag vara borta från Elvin längre. Men jag måste väl börja träna på att vara utan Elvin en liten stund och så blir det nog roligt för Emil att få lite egentid med Elvin.




Nää nu måste jag börjar träna

Tänkte skicka efter lite träningskläder från hm för jag måste verkligen komma igång med träning så att man kan vissa sig ute på beachen 2009. Men vet inte vad jag ska börja med för nå antingen frisk & svetis eller gym!?






Lite tråkiga färger men man vill ju få ringar under armarna som syns,haha!!

Lite dopplanering

Ikväll var vi bjudna på tacos hemma hos Emils mamma och vi planerade även färdigt dopet, det ändå jag och Emils ska fixa är dricka, servetter och ljus. Skönt att vi slipper tänka på så mycket!
Vi tänkte bjuda på:
Mat: potatissallad, kallskuret, sallad och bröd
Fika: tårta, kaffe eller te.
Blir billigt och bra eftersom det är ungefär 50 pers som kommer och så är det skönt att man slipper hålla på och värma  maten samma dag

Nu håller vi på och lägger Elvin och han sov på vägen hem så nu är han lite svår sövd.



Tröttis

Elvin sov inte så mycket sist så nu ligger han och sover igen och jag ska forsätta kolla på Gossip. Snart kommer Emil hem och så är de ju helg så han är hemma i två dagar, det ska bli skönt!





Tupplur

Elvin har nyss somnat ute i vagnen så jag tänkte äta fruksallad sen igår och kolla på Gossip Girl. Har inte kunnit kolla på det på jätte länge är bara på första säsongen så jag har en massa avsnitt som ligger och väntar. Och så är det nog mest vaniljvisp jag ska äta brukar ta lite frukt och mer än dubbelt så mycket vanlijvisp, inte konstigt att det tar sån tid för mej att gå ner resten av graviditetskilorna!



Fredag

Egentligen skulle vi ha gått upp vi sju för att åka in till Mikaelsgården för muskilek. Men det kändes så tugnt imorse när klockan ringde för jag började tänka på allt som skulle göras och att vi lärde ta bussen dit och det skulle säkert vara fullt med skolungdomar som det kändes mer lockande att ligga kvar i sängen. Längtar så fruktansvärt mycket tills vi har flyttat till Valbo allt blir så mycket lättare då!

Nu måste jag värma på lite mat så att jag får lite energi och orkar med. Dom gångerna jag inte hinner äta på dagarna så tar mitt tålamod slut ganska snabbt och det går inte för det måste man verkligen ha när man ska ta hand om lilla Elvin. Som ligger och sover nu forfarande så nu måste jag verkligen passa på!



Gröt

Elvin fick smakat lite majsgröt för första gången nu på kvällen och han tyckte om det jätte mycket han gjorde inte en ända sur min. Fast när de tar för långt tid innan han för mer mat så blir han lite tokig. Elvin kommer säkert bli en sån som älskar all soters mat.

Vi måste verkligen köpa en hakklapp till Elvin och en dyna till hans stol för han kladdar jätte mycket och vill vara där med handen i munnen och hjälpa till.



Nyätten Elvin=)

Torsdag

Idag tog jag och Elvin lite sovmorgon, jag gick upp vid halv elva men Elvin vaknade inte förren elva. Nu håller jag på att göra lite mat och sen så tänkte jag kolla på Andra Avenyn men det beror på om Elvin vill sitta i sin babysitter lika snällt som han har gjort hela tiden idag.



Inga problem

Vi har nyss lagt Elvin i sing säng och idag gick det bara på 5 min ungerfär. Helt förvånad är vi att det gick så snabbt det brukar det aldrig göra speciellt inte på kvällarna. Kanske är för att han har varit ute på änventyr idag så att han är helt slut.

Det är så skönt att han somnade för halv tolv idag så att de inte går att beskriva hur bra det känns, kanske så att jag t.o.m kan gå och lägga mej i skapligt tid idag. Har ju inge mera att göra uppe nu ändå för jag har redan hunnit städat och hängt tvätt  för Elvin satt i sin babysitter jätte länge tidigare idag. Så idag har jag inte haft nånting att klaga på vad det gäller Elvin! ♥



ÖF

Idag var vi på öppna förskolan för första gången i år och vi var där med Emma, Madde och Belinda. Man fick göra nå fågelfrön idag men det vara bara Emma och Madde som gjorde de. Jätte trevligt var det och det är roligt att få göra nå om dagarna.


  
   
    


Fel som vanligt

Min blogg knasar så de går inte att lägga in bilder så jag skriver ett inlägg när jag kommer hem istället!

Intressant

Elvin var helt fascinerad av tvätt maskinen kunde knappt släppa blicken ifrån den. Nu sitter Emil och matar han med lite potatis och efter det tänkte vi prova om han ville sova, hoppas det han verkar lite trött och vi ska upp tidigt imorn så de skulle vara skönt.





Tisdag

Vi åkte hem till Michelle idag efter att vi hade vaknat och så gick vi till köpis. En timme tog de pga av snöstormen och vi såg nog ut som ett par snögubbar när vi kom dit, fast Elvin och Clea hade det mysigt och skönt i sina vagnar ialf och det är ju huvudsaken. Name it hade 50% på allt men jag köpte bara en body med en älg på.

Sen när jag skulle ta bussen hem så var den full med folk och busschafören körde iväg på en gång så man knappt hann ställa sig tillrätta så jag sket i betala. Jag ville ju inte lämna vagnen där själv undertiden han körde och skulle jag vingla fram till han, eeh nää!



Svår sövd

45 minuter tog det idag att få Elvin att somna, ganska jobbigt var det ett tag när man måste stå lutad över sängen och hålla i nappen eftersom han vrider och vänder på huvudet. Men man får inte ge upp och vi vet ju han kommer somna nån gång. Så nu får jag äntligen gå och lägga mej, skönt!


God natt*


Gnälligt idag

Jag har forfarande fruktansvärt ont i tänderna och huvudet, och så har jag varit super trött nästan hela kvällen. Tog ett bad tidigare och det var jätte skönt, har ju inte bada nå sen Elvin föddes så det var verkligen uppskattat.

Elvin verkar inte heller vara så pigg idag han har sovit jätte mycket och varit grinigare än vanligt.

Nu tänkte jag göra varma mackor jag är jätte hungri och sugen på godis är jag så att jag håller på att bli tokig bara svider i magen men vi har ingenting hemma. Jag har nog beroende av godis och kakor för ibland blir jag aldrig mät på mat fören jag har fått i mej lite godis, konstigt men sant!

Ont ont ont

Hittade lite kläder till Clea som hon ska köpa sen, jätte mycket fint. Elvin var som vanligt jätte intresserad av Clea men hon bara sov. Syndes faktiskt att hon hade vuxit den här gången fast hon är ju forfarande liten jämfört med Elvin.

Jag har ialf jääätte ont i mitt huvud och det spänner i mina tänder, det är väl vissdomständerna som håller på. Dom har bara vuxit fram halv så jag brukar få jätte ont ibland och det har varit så i flera år, har tagit två alvedon men de hjälper inte. Så jag vill bara gå och lägga mej och sova tills det går över men de går inte.







Måndag

Då är helgen slut igen då, fruktansvärt fort har den gått som vanligt. Och inget vettigt har vi gjort heller men de kan vara skönt ibland de också.

Michelle och Clea kommer vilken minut som helst och då ska vi sitta och kolla på kläder till Clea på internet. Kommer bli hur roligt som helst älskar bebis kläder och ska bli roligt att kolla på till en liten tjej för de är inte så ofta man gör de.

Igår var Peter här och hälsade på med sin lilla Eddie, Elvin tycker att andra bebisar är jätte intressanta han kan knappt sluta kolla på dom.



Mmm mat

Elvin älskar verkligen potatis han börjar grina om de inte går tillräkligt fort. Så de känns jätte roligt, han har ätit det i tre dagarn nu och man brukar ge dom samma i en vecka så vi tänkte göra de fast vi märker redan nu att det funkar bra. Kladdigt blir det också för han vill gärna vara med och hjälpa till, men det gör ju inget för barn mår bra av att kladda.







Nu så

Vi har sänkt ner sakerna som hänger i babygymet så att Elvin kan stoppa dom i munen. Dom hängde så högt upp före så att han bara kunde ta på dom men då vart han tokig när dom inte nådde ner till munnen,men nu när dom gör de så vart han nöjd!






Sen kväll

Vi åkte hem till Sara igår och blev kvar där ganska länge. Jätte roligt hade vi spelade Rock band hela kvällen men jag hann också prata en massa skit med Sara.

Vi bestämde att vi skulle äta hos henne nästa helg och sen gå ut, gaah jag är lite nervös inför de och hur ska jag klara mej utan Elvin så länge!? Men de blir nog skönt för Emil att får vara ensam med Elvin ett tag och ta hand om honom själv och det vet jag att han kommer klara alldeles perfekt. Så nu blir det till att pumpa ur så att Elvin har mat så att han klara sig när jag är borta.







Förfrusen

Vi var ute och gick i undefär 1½ timme tidigare och smart som jag är så hade jag bara på mej jeans eftersom jag inte fick på mej långkalsonger. Och bara för att jag kunde ha jeans så ville jag ha de men ångra mej jätte mycket för bena höll på att domna bort, och dom har fortfarande inte återhämtat sig. Så nu ska jag bäda ner oss i sovan och kolla på film, självklart har vi chips,dip,läsk och godis!!



Ätntligen!!



Idag fick jag igen mina jeans, gissa om det känns bra nu!! Men dom sitter väl lite trångt men det skiter jag i bara jag får upp dom så är jag glad!!

Lördag

Elvin har nyss vaknat fast jag och Emil var duktiga idag och gick upp när klockan ringde vid tio. Elvin vaknade bara till då och ville ha lite mat och så var han vaken ett tag bara innan han ville somna om, super trött var han.

Nu väntar vi bara på att Elvin vill äta så att vi kan åka iväg till Valbo och möta Anna och Åke, så tänkte vi ta en promenad i där.



Lite less!!

Det har varit världens liv på grannarna ikväll dom har skrikit och det har dunkat i vår vägar, smällts i dörrar och bråkat i trappen. Så vi ringde securitas för jag orkade verkligen inte med dom och det är absolut inte första gången dom håller på så här. Vi har sakt de till gavlegårdarna och dom vet vilken vi pratar om för han är tydligen "känd" för att inte bete sig men tror ni dom gör nå, nää!!

Fattar inte varför det ska få vara så mycket slum som får hyra av gavlegårdarna, kan dom inte göra ett speciellet område åt dom där alla såna får bo!

Men ialf så var securitas här nyss och självklart så hade dom gått därifrån alldeles nyss så de var ju knäpp tyst här, typiskt. Eeh skönt att vi ska flytta härifrån snart!

Nu ska jag gå och lägga mej när det äntligen är tyst så att jag kan sova!

Kväll

Elvin är nu ny badat, kammad, insmord och redo för sängen men får se om han vill sova för natten. Kollade på Let´s Dance tidigare och jag tyckte att de var rätt som åkte ut, vet ju inte ens vem kvinnan är! Mina favoriter är Laila, Nicklas och Hasse, haha! Nu tänkte vi kolla på film får se vad Emil har laddat ner för nå.







Ansökt

Nu har vi äntligen fyllt i pappret om dagis plast, vi måste bara komma ihåg att posta de i helgen. Det är ju jätte lång kö till  dagis och jag vill inte att Elvin ska behöva gå på dagis i t.ex Brynäs ett tag för att han inte får nån plats i Valbo. Det är ju så nu att man kan få dagisplats vartsomhelst inom Gävlekommun, nä då stannar jag hellre hemma från jobbet.

Vi fundera oxå på om det går att jag bara ska jobba halvtid så att Elvin slipper gå på dagis så mycket. Vi bestämde att Elvin ska börja på dagis i mitten av januari och då är han 1 år och 4 månader för jag vill att han ska ha lärt sig att gå innan.

Helst skulle jag vilja stanna hemma med Elvin tills han börjar skolan men det går ju inte för vi måste ju jobba. Och så tror jag att det blir roligt för han att gå på dagis ibland.

Vagnen



Elvin tycker inte om att ligga på golvet längre knappt att vara själv över huvudtaget. Lite jobbigt är de ibland speciellet när jag är hemma själv och vill äta. Men ibland funkar det när han får sitta i vagnen och den är nära mej för då ser han mej jätte bra och så kan jag ta lite på han och ge han nappen och leksaker.

Tvätta




Slängt i en maskin tvätt med handdukar och Elvins spyhanddukar är väl de ända vettiga jag har gjort undertiden Elvin sover. Han sover fortfarande så här länge brukar han aldrig sova på dagarn. Nu provade jag ett perfymfrit tvätt- och sköljmedel så vi köpte för nån dag sen, hoppas att Elvins eksem blir bättre av det då. Annars kan de vara så att han är alergisk mot pälsdjur sa hon på bvc och det får vi hoppas att han inte är eftersom nästan alla i våran släkt har djur.

Fredag

Igår kväll så gick vi och lag oss med Elvin för han ville inte sova själv och då tycker jag inte att han behöver göra de för han är forfarande för liten tycker jag. Men de som är mindre bra är att han bara somnar vid tutten på nätterna så de kommer att bli svårt att vänja av han, vi får försöka nu när Emil är ledig. Man orkar mycket mera när man är två.

Imorse blev jag väckt av att Sofie skicka ett sms att dom ville komma och hälsa på och det tackar jag inte nej till, det är så roligt med besök nu när vi bara är hemma om dagarna. Och skönt är det också för när dom kom kunde dom ta hand om Elvin så att jag kunde äta frukost. Elvin blir så grini när han får ligga själv så jag hinner inte göra nå på dagarn.

Som vanligt när dom kommer och hälsar på så har dom jätte mycket fika bröd med sig så Emil kommer bli glad när han kommer hem. Elvin ligger och sover nu ute på balkongen och har gjort de sen kl.13.50, han sover mycket skönare ute än inne. Men vad har jag gjort då när han har sovit INGENTING bara suttit vid datan och kollat, blir så arg på mej själv när jag gör så fast ändå så är det min ända lediga tid så då är jag nog värd de!

Trodde vi ja!

Elvin har varit vaken en timme nu ungefär och vi som trodde att han hade somnat för kvällen men vad fel vi hade. Försökte först ett tag att få han att somna om men det ville han inte så efter många försök så fick han komma upp. Men nu tänkte jag gå och lägga mej ändå för jag är så trött så får han somna brövid oss istället för det brukar funka men nu ska jag väl inte säga för mycket då kommer väl han vilja vara vaken hela natten.

Elvins första smakprov

Men de låter lite hemskt när han får kvälningar!


Smakprov

Idag fick Elvin smaka potatis för första gången och han verkade gilla de, åt utan att protestera. Men han fick kväljningar ibland men de tror jag beror på att han inte är van att svälja mat med sån konsestens. Men vi ska prova att ge han potatis en gång om dagen i en vecka nu och hoppas att hans lilla mage klara de. Lillgubben börjar bli stor och få äta lite annan mat, usch vad fort de går!






Nu ligger han och sover, somnade själv i sängen fast vi var ju in några gånger och gav han nappen och stoppade om han. Vad konstigt det är för ett tag sen då somnade han aldrig före ett och nu somnar han efter tio bara så där, utan att vi har gjort nå speciellt. Men dom flesta har ju sakt att det kommer rätta till sig själv efter ett tag och det har det gjort!

Huvudvärk!!

Elvin har varit grini nästan hela dagen så jag är helt slut i huvudet. Vad man än gör så hjälper det inte och ibland skriker han såna skirk som bara skär i hjärna. Ååh vet ja inte vart jag ska ta vägen och huvudet bara bankar. Vet inte alls vad det är med han idag!?

Tröttisen

Alldeles nyss låg jag och Elvin och busade i sängen och jag såg att ögonen bara blev tyngre och tyngre men han flinade imellan åt ändå gullungen! Så jag gav han nappen och snuttefilten och gick ut därifrån. Trodde inte att han skulle somna men jag gick in och kollade eftersom det var så tyst och där låg han och sov min lill älskling!

Så nu sitter jag och äter frukost det är så skönt att få äta i lugn och ro och det är inte ofta det händer.



Godnatt!

Nu tänkte vi gå och lägga oss, Elvin sover nästan men han brukar somna snabbare om vi går och lägger oss också.

Imorn skulle egentligen Sara ha kommit hit MEN hon skulle jobba och jag är inte förvånad, haha. Så vi får ta de nästa vecka och då lovade hon att hon skulle komma och säga ifrån om jobb men får se hur de blir.

Jag undrar när bristningarna börjar blekna jag fick ju jätte mycket på magen och mår nästan illa nära jag ser dom. Men hoppas att de ser bättre ut till beachen 2009 annars får jag ha baddräkt! Usch är verkligen inte nöjd över min kropp nu men jag får ju tänka att det är ju pga av något helt underbart, men ibland är det lite svårt!!


Elvin skrattar åt Åke


Sofie

Har nyss kommit hem efter att ha varit hemma hos Emils pappa och ätit mat. Tidigare idag så var ju Sofie här och hälsade på jätte trevligt var det att se henne var ju ett tag sen sist. Så de vart en massa prat och skvaller. Och Elvin fick en fin t-shirt från P.O.P av henne, tack så mycket!

Nu måste jag göra nå åt köttfärsen som står i kylskåpet innan den blir gammal, pannbiffar blir det nog.



Onsdag

Imorse ringde Sofie och väckte med men det var lika bra för jag hade glömt ställa klockan och den var ju vid elva. Jag och Elvin skulle nog kunna sova hur länge som helst om vi inte blir väckta.

Så nu måste jag städa unda lite för hon skulle komma och hälsa på idag.



Bvc

Var ju på bvc och sen föräldrar gruppen tidigare, föräldrar gruppen var väl sådär. Hade helst inte velat gå dit igen men jag fick ju en ny tid för Elvin som också är efter nästa träff så jag kan väl gå på en till då. Jag var ialf yngst som jag hade gissat på och Elvin var äldst. Hade heller velat gå en grupp för ungamammor men jag kanske inte ens tillhör dit, när är man ungmamma egentligen?

Elvin hade inte gått upp så mycket och hans kurva gick lite neråt men hon sa det inte var nån fara utan kunde vara en period men försäkerhetskull så fick vi en ny tid ganska tätt. Han har även eksem som hon ville titta till, så vi ska smörja han morgon och kväll (har vi redan gjort länge) och så ska vi prova med parfymfritt tvätt/sköljmedel.

Längd & vikt!
2 ½ mån 2 dagar: 5775 gr och 59 cm
3 mån 1 dag: 6150 gr och 61 cm
4 mån 3 dagar: 6570 gr och 62.5 cm



Andra avenyn


Äntligen har det börjat igen det är ju så bra. Jag kollar jämt på svt play när Emil jobbar för han tycker inte om de. Så jag och Elvin har kollat på det idag. Men tråkigt att den inte kommer lika många avsnitt, nu sänds det bara en gång i veckan på tisdagar. Men ett avsnitt är nu 45 min istället för 30 min som det var före, fast ändå så blir det 45 min mindre!

Sover redan



Elvin har sovit sen klockan tio, så vi är helt förvånade. Men han kanske vaknar vid tre och är super pigg eller så vaknar han precis när jag har gått och lagt mej.

Imorn ska vi upp tidigt för vi ska till bvc det är dags för vägning och mätning. Efter det så börjar våran föräldrar grupp så jag tänkte att vi skulle gå på den och prova hur det är. Och så behöver jag lära mej lite om smakprover vi har inte börjat med de än.

Har haft mycket inbokat den här veckan men nästan allt har blivit inställt.
Mån (Idag): Sara skulle ha kommit hit men det blev jobb för henne isället
Tis: Bvc, föräldrar grupp och så Jonna som också ska jobba istället
Ons: Öppnaförskolan men det började nästa vecka, Träffa Sofie S
Så de vi ska göra den här veckan är: bvc, föräldrar grupp och träffa Sofie.
 

Rock klassiker

Nu ska jag in i köket och städa undan, laga mat och lyssna på Rockklassiker älskar den kanalen. Vi har aldrig haft cd:en i köket men nu när det äntligen finns nå bra att lyssna på så fick Emil ta upp den från källaren för nån dag sen.



Små kläder

Har sorterat Elvins kläder och lagt ner dom i en kartong. Jätte mycket kläder som han knappt har använt och vissa har han inte ens hunnit använda. Men tänker spara allt och vill inte låna ut utifall dom går sönder, dom blir ju ialf utnötta av att tvättas. Vill ju ha de fint till nästa bebis. Svårt att förstå att Elvin hade dom där kläderna för inte så längesen.


   

Sömn

Har haft fullt upp med lilla Elvin hela dagen men nu ligger han och sover för första gången sen han vaknade. Jag har försökt att hålla han vaken så länge som möljigt så kan han sover lite längre. Annars brukar han bara ta några powernaps på 20 minuter några gånger innan han somnar för kvällen. Så jag tänkte försöka göra så att han sover längre fast inte lika ofta och så att han får in en rutin på sömnen.

Men nu var han jätte trött jag behövde bara lägga ner han i hans säng men nappen, snuttefilten, vrida igång sängmobilen och nallebjörnen på magen så somnade han på en gång. Det brukar han aldrig göra bruka få hålla på i ungefär 45 min innan han somnar men de kanske är för att han inte är så trött då.

Han har somnat vid halv ett dom senaste kvällarna så det är på väg att bli bättre. Och så vaknar han vid tio-elva det beror på när jag har gått upp för han vaknar alltid ungefär 10 minuter efter att jag har gått upp.



Besök

Efter att vi hade varit på kalas idag så åkte vi hem till Tommy och Sofie för vi lärde ju lämna dopkortet till dom för det är ju snart. Så vi lärde veta om Tommy kunde komma för de är han som ska var gudfader och det kunde han som tur var. Om han inte kunde så visste inte Emil vilken han skulle vilja ha istället så du skulle jag få välja en till gudmamma, men eftersom han kunde så tänker jag inte säga vem det hade blivit. Sen så kom dom hit och hälsade på också, så då spelade vi lite Super Nitendo, klassiker. 

Nu sitter jag på msn och kollar på Linda i webbcam tycker faktiskt att hon ser lite fet ut, syns att hon har gått up haha!





Hemma hos Tommy och Sofie tidgare idag!


1 års kalas

Idag har vi varit på kalas igen, Elvins tremening fyllde 1 år. Hon är också född 2008 så Elvin kommer ha många runt sig sen som är i samma ålder.

Nu måste jag vara lite trevlig mot Tommy och Sofie som är här!









Sprattelgubben

Elvin ligger aldrig still numera han håller på och sprattlar och sparkas så att han snurrar runt. När man vaknar på kvällarna eller på mornarna ligger han aldrig som han gjorde när vi somnade utan brukar ha fötterna mot mej och huvudet mot Emil eller tvärt om.



Mammagrisen

Elvin har börjar blivit riktigt mammig ibland när han ser mej så börjar han snyfta och om jag inte tar han så blir de bara bara värre och värre och blir inte tyst förren han kommer till mej. Fast oftast hjälper det om den som bär han vänder han bort och får han att tänka på nå annat. Lär ju säga att den känns ganska härligt att jag betyder så mycket för honom men ändå så blir det jobbigt ibland. Vet inte heller om man kan träna bort det eller om det är en period som han går igenom men har för mej att den perioden brukar komma senare!?




Filmdax

Anna är här så vi ska kolla på Sally och äta lite chips mm. Har försökt att ladda hem 13th ghost men hittar den inte nånstans men Sally funkar bra de oxå. Hinner inte skriva så mycket för vi ska sätta på filmen nu och så tycker dom att jag är så tråkig när jag sitter framför datan, Emil suckar jämt så fort jag sätter mej här hehe!



Elvin 4 månader idag


ca 1 vecka

ca 1 månad

ca 2 månader

ca 3 månader

Igår nästan 4 månader

Lördag

Äntligen funkar det att komma in på bloggen har försökt flera gånger men blogg.se strular som vanligt.

Idag har vi haft användning för babyvakten för första gången, och den funka väl bra inte för att vi hörde nå vi hörde bara brus men vi förstod ju ändå att han vara vaken och det är de som är huvudsaken. Vi provade ialf att låta Elvin sova ute på balkongen för dom brukar ju sova skönare ute i friska luften. Elvin sov i 40 min och han brukar bara sova i 20 minuter så han får fortsätta sova middagar ute på balkongen när de går.

Nu ska jag passa på att städa lite medans Emil umgås med Elvin. Sen ska vi i väg på kalas Elvins faster fyller 26 år, börjar bli gammal hon, haha!



Avskedsfest

Bloggs hemsida är seg som vanligt jag har försökt länge att komma in med det har inte funkat. Elvin somna för en stund sen vi försökte få han att somna i sin säng själv, han brukar inte göra de på kvällarna bara på dagarna går de bra och dom senaste dagarna har han bara velat somna till tutten. Stod hur längesom helst vid sängen och tillsist gav jag upp för han bara ginade och var så ledsen så jag gav han bröstet så han somnade, det är så synd om han när han är så super ledsen så jag klarar inte av de.

Men idag åkte vi till mitt jobb idag för det var en från Emils jobb som hade avskedsfest där så vi åkte dit och åt lite smörgåstårta, skit god var den med massor av vitlök.

Och så passade jag på att prata lite med chefen om jobb och det finns jätte mycket tider som jag kan få för det är en som har fått sluta men jag vet inte hur mycket jag vill jobba hade bara tänkt en gång i veckan, får se hur de blir.

Jag och Emil har samma chef fast Emil jobbar som snickare och jag jobbar på en bar/restaurang, men det är skönt att vi har samma chef tycker jag ialf.

En ros fick jag av han som skulle sluta, haha fint!



Kusiner

Michelle och Clea åkte hem för ett tagsen, trevligt att ha dom här. Jag som trodde att jag skulle märka att Clea hade växt men jag tyckte forfarande att hon var super liten fast det är väl bara för att Elvin är större. Först såg Elvin inte Clea förren hon börjar låta och röra på sig då vart han lite intresserad och undrade nog vad de var för en liten sak som låg och lät brevid honom. Tänk vad roligt dom kommer ha om nått år när dom kan leka och busa med varanndra.










Fredag

Idag sov vi till halv tolv annars burkar jag gå upp när klockan ringer vid tio och Elvin brukar vakna strax där efter när han märker att jag är borta men idag tog vi sov morgon. Idag kommer Michelle och Clea hit det var ju två veckor sen jag såg henne så hon har säkert växt lite för det händer ju mycket på två veckor för dom små.



Elvin är inte så förtjust i pappas skäggpussar =)

Sommar bilder

Det var en som skrev att hon vill att jag skulle slänga in lite flera sommarbilder inte för att jag har så många men några kan jag bjuda på =)









Jobba!?

Chefen undra om jag kunde börjar jobba igen nån gång ibland för det behövdes folk. Jag skulle kunna tänka mej det, skulle verkligen behöva lite extra pengar. Då blir de kanske bara en gång i veckan och när Emil inte jobbar så att han kan vara hemma med Elvin. Men det finns ju ett problem och det är att Elvin helst inte vill ha flaskan och jag vill inte börjar jobba förren jag vet säkert att han gör de. Emil säger att han äter väl om han är hungri men tänk om han inte gör det då! när jag jobbar vill jag att de ska kännas bra och att jag slipper vara orolig för Elvin. Så vi ska försöka med flaskan en gång om dagen för han lär ju ändå lära sig nån gång.



Men han tycker inte om så mycket :p

Ingen babyboom hos mej!

Ingen har väll missat att det är babybom istorsätta alla har nån kompis som har barn eller är gravid, men inte jag bara en massa bekanta. Så det skulle vara trevligt om nån av er skulle skaffa barn skulle bli mycket roligare för mej. Skulle vara så skönt att ha nån som går igenom typ samma sak istället för festa och greja. Så föröka er nångång!!







Det bästa man har sätter man på bordet...


som Emils Morfar sa igår när vi var där =)


Nu ska jag göra iordning lite frukost och sen måste jag väcka Elvin som sover som en stock!

Gonatt!

Nu Elvin ligger och sover i sin säng nu så ska bara hänga upp lite tvätt sen ska jag sova också, skönt gick upp tidigt idag.

Elvin har upptäckt att han har fötter nu fast han tar inte på dom utan bara kollar och undra vad det är. Så nu tycker han att det är jätte roligt att ha tofflorna med bjällror i och han har även ett matchande armband så det låter som tusan när han ligger och sprattlar och har sig.



   

Linda

Var på köpis med Linda idag och det var väll ganska trevligt, haha eeh de var jätte trevligt Linda! Jag köpte inget förutom korv på IKEA vi lär ju spara pengar till dopet som är snart, Linda köpte ialf några några jätte fina saker till Elvin som han ska få i doppresent.

När vi hade gått färdigt på köpis så skulle Emil hämta oss och när han kom så hade han glömt bilbarnstolen, så han fick åka hem igen och hämta den. Han är lite virrig fattar inte hur man kan glömma den men de är så han är, haha!



Onsdag

Ska på köpis med Linda idag, det blir trevligt var ett tagsen jag träffade henne. Så lär klä på Elvin nu och sen ska vi springa till bussen.


America´s Next Top Model




Idag började säsong 11 av AMNT och jag satt självklart och tittade. Har alltid följt det förutom förra säsonge men då gick det typ varje dag. I år är mina favoriter Clark och Samantha, Clark är den snyggaste.



Samantha


Clark

Övning ger färdighet!

Idag när Elvin låg och vädra efter kvällsblöja så vände han sig helt själv. Han har bara gjort det en gång tidigare, men han kan inte vända sig från mage till rygg fast det kommer väll snart. Han låg och kämpade jätte mycket med att försöka vända tillbax och jätte arg vart han när det inte gick, tillslut fick jag hjälpa han på traven.












Nu ska jag kolla på Unga mödrar har missat flera avsnitt. Och så ska vi äta kyckling pasta vet inte vad det är för fel på Emil när vi ska äta kyckling idag igen var ju inte så längesen vi gjorde de!

Just de, Elvin har nyss somnat efter att ha varit vaken 6 timmar så länge har han aldrig varit vaken :s

Tisdag

Sista dagen Emil är ledig idag men det är kort vecka så det är snart helgen igen. Skönt ändå att Emil jobbar det skulle nog vara jobbigt att ha han hemma varje dag, men det är ändå skönt när han är ledig nån gång ibland.

Nu ligger han i sängen och drar sig och hoppas på att Elvin vill somna om. Men det vet jag att han inte kommer att göra för han ligger och sparkar och pratar för fullt, haha!




Utan Elvin

Har kännt mej trött hela dagen och gått och gäspat men ändå har jag kännt mej pigg, man blir nog piggare om man går upp tidigare än att sova bort hela dagen.

Idag har vi varit in till banken, babyprofset och så har vi storhandlat. Undertiden var Elvin hemma hos hans farmor och det gick bra, andra gången vi har lämnat bort Elvin ett tag sen han föddes. Jobbigt är det när man är där och ska åka fast sen när man har åkt därifrån går de bra! Fast det är ju jobbigt att Elvin inte tar flaska så bra så jag vågar inte vara borta nå länge. Han hade bara ätit jätte lite ur flaskan när vi var borta men jag tror nog han äter det han behöver. Köpte en ny flaska  idag så hoppas han gillar den.



Uppe med tuppen

Vaknade tio över åtta av att Elvin låg och pratade för fullt och var super pigg så det var bara att kliva upp. Vi som gick och lag oss vid två igår men vi får ju skylla oss själv för Elvin somnade halv tolv. Vi trodde att han skulle vakna igen för han brukar sova ungefär 20 min vid den tiden sen brukar han vakna för att vara vaken till kl.01.00-03.00. Men inte igår så vi är lite förvånade så hoppas att han forsätter med dom här tiderna. Men konstigt om han bara vänder på dygnen sådär av sig själv, han har ju haft dom andra sovtiderna i flera veckor.





Disaster movie

Har nyss kollat på Disaster Movie en parodi film på b.la Juno, Handcock, High school musical, Hellboy, Indiana Jones, Day after tomorrow mm. Ibland vart det lite överdrivet och löjligt med den var ganska bra ändå fast jag har ju sett bättre parodifilmer.





"En grupp av misslyckade äventyrare i 20-årsåldern hotas av så gott som alla kända katastrofer - asteroider, orkanstormar och jordbävningar och kämpar för sina liv för att sätta sig i säkerhet.
Deras väg genom katastroferna medför olika utmaningar och mysterier som gänget måste lösa för att få stopp på den hejdlösa ödeläggelsen."

Sällskaps sjuka Elvin

Elvins faster har varit på besök idag och då blir Elvin glad när han får uppmärksamhet hela tiden. Han vill alltid ha nån i närheten och om han inte ser oss då börjar han grina, men bara man är så att han ser en så går de bra. Vet inte om det är för att han är social eller om det är för att han inte vill bli lämnad själv!?




Annars så har vi inte gjort nå speciellt idag städat bort julen gjorde vi ialf så nu är den borta men det känns lite tomt. Vill köpa nya gardniner för har tröttnat på dom vi har nu ialf dom i köket. Dom i vardagsrummet får jag väl inte byta för Emil för det är älgar på dom men jag kanske kan hitta ett par andra med älgar.

Har försökt laddat hem Roller coaster 3 i flera dagar nu men alla jag får hem är de nå fel på så att det inte går att installera. Eller det är vad Emil säger och det kanske är han som gör fel, haha!!

Eeh ska gå och kolla på film med Emils nu, hoppas han har fixat en bra den här gången!

Elvin tycker om att leka tittut


Söndag

Igår slängde vi ut granen så idag ska resten av julen ut, skönt för julen är ju slut för längesen känns det som.

Sitter nu med ett par jeans lite halft på mej och försöker tänja ut dom, får fortfarande inte på mej mina jeans jag hade innan jag vart gravid. Men nu ska jag trycka på mej dom så får det bli lite obekvämt, ville inte köpa nån storlek större på byxor. Men snart så kommer jag nog i dom för jag märker att dom passar bättre än sist jag provade.

Sen vet jag inte vad vi ska göra idag hade varit trevligt att göra nå roligt så hoppas att vi hittar på nå.



Kiklig under fötterna


Är våran lilla pojk =)

Äntligen

Sitter och väntar på att potatis har varit inne en viss tid så att jag kan börja med kycklingen. Jag har längtat jätte länge på att få äta kyckling, Emil tycker inte om det så de är inte så ofta jag får äta de. Synd för jag älskar kyckliing och vitlök som han inte heller tycker om. Men idag gick han med på det så vi ska äta hasselbackspotatis, kyckling och cream freche med vitlök, mmm längtar tills det är färdigt!



Smakat gurka

När vi var hemma hos Emma och Niklas på nyår så smakade Milton lite på gurka så vi tänkte att Elvin också skulle få göra de. Han verkade gilla de ialf men jag vet inte om det var just gurkan han gilla eller om det var för att han fick suga på nå kallt. Fast han sög ju bara på den!









Jobbiga mornarn

Sover så dåligt på mornarna nu för tiden för Elvin brukar börjar vid sex tiden och sparka med bena och låta så då kan jag ju inte sova. Han vill även ha nappen hela tiden som han spottar ut när han somnar och då vaknar han igen. Så jag somnar och vaknar hela tiden, jätte jobbigt. Och inte vaknar Emil eller så jag måste väcka han så att han kan ta över men jag får ändå inte sova för Emil somnar efter ett tag så jag får ligga och tjata på han nästan hela tiden och tillslut orkar jag inte det så då tar jag över istället. Men han är inte poppis på nätterna Emil ialf blir så arg över att jag måste tjata på han för att han ska vakna. Fast jag förstår ju egentligen att det inte är hans fel för han är ju svårväckt, men jobbigt är det ibland för varför är det just jag som vaknar hela tiden!?

Så just nu är jag såå trött!!



Fast på dagarna är han duktig♥

100 feet

Har nyss kollat färdigt på 100 feet den gick att kolla på tyckte jag, läskig var den ibland och nervös så att jag lärde hålla för ögonen nägra gånger. Det bästa med filmen var att Ed Westwick var med i den, bara det gör ju så att den är värd att se.





"Marnie dödar sin våldsamma man i självförsvar, straffet för denna gärning blir husarrest. Under tiden för husarresten så börjar underliga saker inträffa i huset och det visar sig att hennes våldsamma man "går igen" och är ute efter hämnd!"



Marängsvissen vart ialf jätte god!!


Elvin sover sen kl 01.00 ungerfär så vi måste gå och lägga oss nu vi också så att vi kan gå upp tidigit. Vårat dygn är helt fel de också så de måste vi ändra eftersom Elvin håller på att göra det. Andra natten han somnar vid ett snart så har han bättre tider, sakta men säkert går de! 

Fredag

Idag har vi varit runt på olika bil affärer, jag tycker att det var skit tråkigt så nästa gång får Emil åka med nån annan. Men vi har ialf tänkt att köpa en ny bil en kombi hade vi tänkt för det har vi inte nu och det blir så krångligt när vi ska ha med vagnen, måste nästan skruva isär hela. Emil är sugen på en Audi A4 och jag tycker också att den är jätte snygg så får se om det blir en sån.

Vi har precis ätit chipsgratäng (det är fläskfile, bea, chips och ost) så nu är jag proppmät. Åt lite senare än vanligt idag men har hållt på en massa här hemma. Nu tänkte jag göra i ordning marängsviss det var jätte längsen jag åt det så jag vart lite sugen idag. Fast när vi var på Coop och skulle handla var bananerna slut så vi tog blåbär istället, det var ganska ut plockat där idag. Kom ihåg när jag gick på dagis då fick vi jämt marängsviss när någon fyllde år, mm älskar det!!





Igår åt vi upp Elvins pepparkaksbock som han fick i julklapp av hans gammelgammelmormor med hjälp av Anna. Hoppas Elvin inte blir arg men han skulle nog ha lite svårt att äta den själv!

Nyår

Har inte hunnit skriva för Anna har varit på besök här och vi har kollat på 2 värdelösa filmer och var ute i kylan en kortis också, skit kallt ute.

Men igår var vi ju hemma hos Emma och Nicklas, jätte trevligt var det och god mat hade hon gjort. Blev knappt nå bilder knäppta igår men bjuder på några ialf =)








Mitt 2008

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Födde barn
2. Höll du några av dina nyårslöften? Ja, lovade att jag inte skulle dricka så ofta 2008 och det gjorde jag ju inte =)
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ingen nära vän :( Men några bekanta! Men min syrra fick ju =)
4. Dog någon som stod dig nära? Nej, som tur är!
5. Vilka länder besökte du? Inget
6. Är det något du saknar år 2008 som du vill ha år 2009? Lägenhet i Valbo, hus kanske?
7. Vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas? 10 september =D
8. Vad var din största framgång 2008? Eeh
9. Största misstaget? Flyttat till Forsbacka
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Nää graviditeten är ju ingen sjukdom fick jag höra flera gånger fast det kändes som de ibland :p
11. Bästa köpet? Vagen, sjukt nöjd!
12. Vad spenderade du mest pengar på? Saker till Elvin
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Emil och Elvin =)
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2008? Vet inte, Elvin favvo låt kanske, Volbeat- Maybellene I Hofteholder
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Gladare såklart!
16. Vad önskar du att du gjort mer? Jobbat!
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Legat på soffan, men jag mådde ju dåligt :p
18. Hur tillbringade du julen? Hos mamma först sen Emils mamma.
19. Blev du kär i år? Eeh var ju redan kär i Emil =)
20. Hur många one night stands? Nää
21. Favoritprogram på TV? DH, The hills, Ugly Betty och Gossip
23. Bästa boken du läste i år? Vet inte har läst en men kommer inte ihåg vad den heter.
24. Största musikaliska upptäckten? Upptäcker nya hela tiden så jag har ingen riktig favorit
25. Något du önskade dig och fick? Att våran bäbis skulle vara frisk!
26. Något du önskade dig men inte fick? Inget spec
28. Vad gjorde du på din födelsedag 2008? Jobbade och sen lite fika hemma för släkten
29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Nä jag är riktigt nöjd =) Bara lite små saker jag klarar mej utan!
30. Vad fick dig att må bra? Min egna lilla famlij =D
31. Vilken kändis var du mest sugen på?
Eeh ingen
32. Vem saknade du? Pappa, synd att han inte har fått träffa Elvin än!
33. De bästa nya människorna du träffade? Emma och Madde =) Fast Madde kände ju jag lite sen tidigare :p
34. Mest stolt över? Mej och Emil, vilken föränding vi har gjort!
35. Högsta önskan just nu? Att 2009 blir lika bra som 2008!



RSS 2.0