Elvins önskelista



 

  • Tripptrapp stol, bygel och dyna - får av farmor
  • Papperskorg för blöjor
  • Större bilbarnstol
  • Sängmobil (som lyser, låter och rör sig)
  • Leksaker
  • Presentkort på kläder
  • Hoppgunga

Invigning

Det var mycket folk som var och kollade på invigningen av bocken och fyrverkerierna var jätte fina höll på 10 min ungefär. Tur att Emils mamma bor nära bocken så att vi kunde parkera på deras gård annars hade de varit svårt att hitta en parkeringsplats för det var bilar överrallt i stan. Elvin sov under hela invigningen och han hade hörselkåper för öronen så att dom inte skulle bli förstörda.

Nu tror jag att Emil håller på att baka en kladdkaka för han kom in och frågade om florsocker och vaniljsocker var samma sak, haha!

Tog några bilder på bocken men fick ingen bra, har inte kommit på riktigr hur kameran fungerar!








Söndag




Har lite bråttom så jag skriver lite snabbt. Nu ska vi göra oss iordning sen ska jag och Elvin hem till hans farmor medans Emil spelar hockeybockey. Sen ska vi kolla på invigningen av bocken som är kl. 16.00. Så nu måste jag skynda mej!

Saw V

Vi kollade på Saw V ikväll fast först ville jag inte kolla på den men hittade ingen annan så det vart den ändå. Jag tyckte den var jätte bra men och höll för ögonen gjorde jag nån gång ibland när det var lite äckligt, när det vart lite blodigt alltså för läskig var den inte. Kommer säkert en forsättning!

Fast det är lite svårt att försöka hänga med i en film när man har lilla Elvin för ibland ville han skrika, prata och äta. Haha men jag fattade vad den handlade om ialf.





"Hans budksap är rättfärdigt.Hans kärlek är evig. Hans gåva är livet. Med alla döda och ruttnande i sina gravar är det upp till utredaren Hoffman att ta över Jigsaws mordlystna traditioner. När Hoffman inser att hans identitet kan komma att avslöjas måste han ta till all sin kunskap och slughet som polis för att spåra upp allt och alla som kan avslöja honom Leken med döden får en ny skepnad och gränserna tänjs ut ytterligare"




 

Jag överlevde

Gick bra för Elvin idag när han var själv hos sin farmor, värre var det väl för oss fick lite ont i magen och det hög lite i hjärtat när vi åkte där ifrån. Men det var faktiskt skönt att få handla i lugn och ro, var borta lite mer än en timme. När vi skulle hämta han hade dom nys kommit in efter en promenad så han hade sovit nästan hela tiden. Han vart jätte glad att se Emil ialf och när han såg mej grinade han, han ville väl ha mat!


Åkte hem och stoppade in allt i kyl och frys, skönt att äntligen ha mycket mat hemma. Gjorde lite mat och åkte hem till Emils pappa för han skulle fortsätta snickra. Och nu är vi hemma och ska kolla på film idag blir det ialf Saw V.

Glömde skirva att Stephbrothers som vi såg igår var skit bra!!







Ensam

Sitter här hemma själv, Emil tog med sig Elvin och åkte hem till hans pappa för han skulle hjälpa han med nånting. Fast han kan bara vara borta en timme ungefär sen måste Elvin vara med mej utifall han blir hungri.

Sen ska jag och Emil åka och handla och vi ska lämna Elvin hos hans farmor under tiden, ååh fösta gången jag lämnar Elvin till någon annan än Emil. Är jätte nervös faktiskt och jag vet inte varför för jag är det vet ju att hon kommer ta hand om Elvin jätte bra, men ändå känns det som om ingen annan kan det förutom jag och Emil. Så jag kommer nog springa igenom affären och glömma hälften. Det är nog alltid jobbigt första gången hur gammalt barnet än är och vi blir inte borta mer än en timme.

Nä nu ska jag plocka undan lite och hoppa in i duschen innan dom kommer hem.




Elvin suger på tummen!


Film

Johan åkte ut ur idol antar att många blev glada, fast jag tyckte att han var riktigt bra ikväll tyckte att Alice var sämst hon har bra röst men hon är inte bra på scen blev riktigt uttråkad när hon uppträde faktiskt.

Nu ska vi kolla på Stepbrothers istället för Saw V ångrade oss så får kolla på den imoron istället, ska fråga Anna om hon vill komma hit då.

Egentligen så är jag fruktansvärt trött men Elvin vill kanske äta snart igen. Det hade varit skönt om han tog flaska då hade jag kunnat pumpa ur så att Emil kunde mata han, men nu gör han ju inte det så jag får vara vaken. Fast vi har väl inte ansträngt oss så mycket med flaskan heller utan har bara provat en sort. Ska väl kanske prova lite andra sorter för han kanske tar nån annan, fast vi är inte i nå behov av att mata han med flaska än så det är kanske lite onödigt.

Nä nu ska jag gå och mysa med mina underbara pojkar i soffan!!



Idol

Blev mat från mc donalds idag orkade inte göra nå mat och det är ju helg och då får man var fet. Nu ska vi kolla på idol och äta godis och chips med dip. Idag tycker jag att Johan kan få åka hem, fast jag bryr mej egentligen inte bara inte Alice åker hem för jag vill att hon ska vinna! 

Sen ska vi kolla på film har laddat ner Saw V så hoppas att den är bra.



Fredag

Skönt att det äntligen är helg och Emil blir ledig i två dagar, underbart!

Jag har blivit jätte dålig på att uppdatera på dagarna men det är bara för att Elvin vill ha min uppmärksamhet hela tiden och han har börjat vara mer vaken så det är så roligt och ligga och prata med han när han skrattar och gör lite ljud ifrån sig. Har haft kanske 20 min utan han idag men då lärde jag göra lite nudlar och stoppa i en diskamaskin.

Nu ligger han här i mitt knä och sover och jag ska rensa lite på datan ta bort gammla låtar och filmer mm.


  


Äntligen

Efter att ha sutit ett tag och stoppat in nappen hela tiden så sover han nu. Så ska gå och lägga oss oxå, hoppas att Elvin inte vaknar nu då. Ibland när man tror att han har somnat för natten så vaknar han till och är super pigg och vill gå upp. Aja får se hur det blir god natt!!




Kväll

Sitter och kollar runt lite på internät efter nya kläder, har knappt nå kläder kvar som jag kan använda. Dom före graviditeten är för små och dom jag hade under är förstora. Fast vet inte om jag kan köpa nå kläder nu för det är ju jul snart och julklappar måste vi köpa och så fick vi bilförsäkringen idag på över 2000 kr. Så det blir lite fattigt den här månaden men kolla kan man ialf!

Elvin ligger och sover hos Emil just nu men han vaknar väl snart och vill ha mat och då ska vi börja göra natt för han, hoppas han somnar tidigt idag också.

Imoron blir det kanske musiklek på mikaelsgården om jag tar mej upp. Och det är så jobbigt med bussen den går bara en gång i timmen och då måste jag ta halv nio bussen och då är jag nio, musikleken börjar inte fören halv tio. Så får se hur det blir!



  

Hur tjejig är du ?

Snodde den här av Linda


[  ] du har fler än 10 nagellack.
[X] du har en parfym som kostade mer än 500.
[X] du har eller har haft lösnaglar.
[X] har/haft en bild på dig själv som bakgrundsbild på datorn.
[X] du har minst 5 klädesplagg som du inte använder.
[  ] när du var liten ville du vara en prinsessa.
[  ] du brukar gå på stan med din mamma.
[  ] du har haft rosa på ditt rum.
totalt : 5

[X] du har färgat håret.
[X] du har slingat håret.
[  ] du har alltid din mobil med dig.
[  ] du dansar vilt när du är ensam hemma
[  ] du går aldrig hemifrån utan att vara sminkad.
[X] du har inpackning i ditt hår minst en gång i veckan.
[X] du älskar att gå till frisören.
[X] du solar hellre än att bada.
totalt : 5

du älskar ,
[X] skor
[X ] färgen rosa
[X] shopping
[ ] dekorationer
[X ] speglar
[ ] skolan
[X] delfiner
[X] disneyfilmer
[X] ljus
[X] blommor/rosor
[ ] mjukisdjur
totalt : 8

du shoppar/shoppat på ,
[X] mq
[  ] kompaniet
[  ] victoria's secret
[X] h&m
[  ] aima
[  ] new yorker
[X] gina tricot
[  ] nk
[  ] top gun
[  ] taily weijl
[  ] bijou birgiette
[  ] city girl
[  ] colosseum
[  ] sisters
totalt : 3

du säger ofta ,
[  ] whatever
[  ] oh my god !
[X] vet inte
[  ] cuite
[  ] hot
[X] visst
[X] säkert
[X] ursäkta ?
totalt ; 4

du läser/läst ,
[X] frida
[  ] cosmopolitan
[  ] glamour
[X] elle
[  ] teen vouge
[  ] bravo
[  ] solo
[  ] wendy
[  ] bravo girl
[  ] star flash
totalt : 2

du gillar dessa filmer ,
[  ] elizabetown
[X] eva och adam
[X] freaky friday
[  ] ciao bella
[  ] a walk to remember
[X] sweet home alabama
[  ] juno
[X] just my luck
[X] john tucker must Die
[  ] the holiday
[  ] girls united
[X] how to loose a guy in 10 days
[  ] the hot chick
[  ] my girl
totalt: 6

du brukar kolla på ,
[  ] lost
[X] top model
[X] projekt runway
[X] desperate housewives
[X] the simple life
[  ] men in trees
[  ] 8th & ocean
[  ] grey's anatomy
[X] the oc
[X] laguna beach / the hills
[  ] nip / tuck
[X] gilmore girls
[X] one three hill
[X] heroes
totalt: 9

lyssnar på ,
[  ] paris hilton
[  ] jessica simpson
[  ] mariah carey
[  ] j-lo
[X] britney spears
[  ] beyonce knowles
[  ] christina aguilera
[X] dia psamla
[X] gwen stefani
totalt : 3

totalt : 44

0-20 ; mer pojke än tjej . Helvete, måste jag skaffa penis nu?
21-30 ; pojkflicka
31-40 ; normalt tjejig
41-60 ; riktigt tjejig, nästan på fjortisgränsen
61-96 ; superduperfjortis , tagga ner lite !




Haha nästan fjortis, usch då :p

Oves

Var på köpis idag och kollade bl.a efter leggins jeans men jag hittade inga, fast kollade inte så noga för vi hade brottom. Åkte förbi Oves en snabbis också och där köpte vi en ram och en julsak som man har i fönstret. Funderar på att inte köpa så mycket julsaker nu utan vänta tills efter jul för då är det mer än dubbelt så billigt. Fast frågan är om man vill lägga ner pengar på sånt då!?

Sen åkte vi till Emils pappa för Emil lärde fortsätta med toaletten som han håller på att rusta åt dom. Dom bjöd även på mat, jätte gott och skönt att slippa diska och laga maten.


Torsdag

Igår kväll satt jag vaken till ett ungefär och väntade på att Elvin skulle vakna och äta det sista målet som han brukar göra vid den tiden, sen brukar han vilja vara vaken en timme och leka lite för att sen somna för natten vid två. Men igår vaknade han aldrig fast jag t.o.m böt blöja på han utan han var helt deckad. Så jag lag honom i sängen och han sov till fyra och ville ha mat och somnade om. Glömde skriva att han hade somnat vid tio på kvällen.

Så hoppas att det håller i sig för det funkar ju inte at han ska vara vaken till två varje natt. Jag har ju vant mej men det blir jobbigt om man ska upp tidigt på dagarna för att göra något då tar jag mej knappt upp och blir skit trött på kvällarna.

Nu ligger Elvin nakenfis i sitt babygym så jag ska passa på att värma lite kyckling och ris från igår. Konstigt det där så fort jag har en stund över så sätter jag mej först vid datan, jag borde egentligen ha värmt maten före jag satt mej här för nu är det inte säkert att Elvin vill ligga där så länge till.



Insider

Kollade på Insider nys, usch vilka jävla idioter hur kan dom fortfarande få bo kvar!? Skulle vara livrädd om jag hade såna grannar.

Var på coop tidigare idag för att köpa något att äta och dom hade fläskfile för 69 kr kilot skit billigt det så vi köpte tre, mer fick man inte köpa för det var max 3 st per hushåll.

Elvin ligger och sover i soffan så ska göra han sällskap och kolla på 2 ½ men, Jake är så jävla skön!




Köpis

Efter öppna förskolan följde jag med Madde och Emma till köpis där dom även skulle möta upp Belinda. Vi gick lite på ikea och sen inne på köpis och åt på sibylla gjorde vi också, aldrig fel.

Sen när jag kom hem var det bara att sätta igång och städa för några av Emils släktingar skulle komma förbi, så nu är det nystädat här.



Köpt idag

Öppna förskolan

Klev upp tidigt idag för vi skulle möta Emma och Madde på öppna förskolan i Valbo. Gjorde inte speciellt där idag men hämtade hand och fotavtrycket i gips som vi gjorde förra veckan. Jätte bra vart det trodde inte att det skulle bli det för det var ganska svårt att göra avtryck. Funderar på att köpa nån färg och måla runt avtrycken, kanske blir fint!






Knäppte inte så mycket kort idag så jag missa att jag inte fick nå kort på Milton!

 

Tv kväll

Sitter och kollar på DH och före det kollade jag på Uggly Betty, det gör väl nästan alla på tisdagar. Emil har åkt till tempo och han tog Elvin med sig, men dom kommer nog närsomhelst.

Tidigare idag badade jag för första gången med Elivin, jätte mysigt var det. Har inte kunnat bada tidigare pga infektionen.

Nä har inget spec att skriva nu så ska sätta mej i soffan och vänta på att reklamen tar slut.





Egna tvättarlappar

Så nu har jag gjort en påse med tvättlappar. Jag och Emil har använt våra egna tvättlappar till Elvin sen han var ca. 2 veckor.

Det man behöver är:

¤ Torra tvättservetter
¤ Barnolja
¤ Vatten
¤ Skål
¤ Fryspåse

Man häller vatten i skålen och några droppar barnolja och så lägger man i servetterna, sen tar man upp dom och vrider ur vattnet och lägger dom i fryspåsen. Går på 5 minuter och bättre för lillrumpan än färdiga servetter, lite biligare är det också!


God moron

Fast det var ungefär en timme sen vi vaknade. Men vi har byt blöja, byt kläder, tagit medicinen, busat, ätit och nu sover han igen.

Torsken har blivit mycket bättre märktes skillnad på en gång, den borde ju vara bra så dyr som den var!

Elvin har sina egna tider på nätterna nu ialf har varit lika flera nätter på rad.
ca. 02.00 somnar
ca. 08.00 äter och somnar om
ca. 10.00 äter och vill gå upp
Skulle vara skönt om man kunde ändra på det två timmar, men hon på bvc sa att det var för tidigt. Fast jag får ju sova bra så ska inte klaga.

Nu ska jag lägga Elvin i sin säng och han kommer vakna när jag lägger ner så får stå där ett tag och stoppa in nappen tills han somnar. Sen ska jag ta något att äta, skit hungri är jag!


Monster spyor

Efter Elvin har ätit så lägger vi jämt upp han på axel så att han får rapa och då kommer det jämt spyor och det kommer hur mycket som helst bara sprutar ur han.
Ligger spyor lite överallt som man får springa och torka när han har legat på axel!!


  

Snart är det jul

En månad kvar bara så idag har jag har satt upp julgardiner i kök och vardagsrum,adventsstake i köksfönstret och några tomtar hittade jag också som nu är framme. 
Egentligen ska man julpynta på första advent men jag kunde inte vänta tycker det är så mysigt med julen.  Och i år måste vi ha en julgran för det är Elvins första jul, en rikitg gran hade vi tänkt.


    



     Fast det är lite saker som måste köpas b.la:
  •  Gardiner till sovrumet
  •   Röda ljus
  •   Röd duk till köket
  •   Lite mera tomtar
  •   Julgranspynt
  •   Röda filtar till soffan
  •   2 nya adventsstakar eller julstjärna


 


Elvin har fått en egen gran av hans farmor =)

In till stan

Ska klä på Elvin och åka hem till Emils mamma för hon hade bakat lussekatter. Så Emil vart lite sugen så han ville åka dit och äta några, skulle även få lite mat.

Sen när vi kommer hem ska jag julpynta lite och kolla vad som behöver köpas!!



   

Elvin

Namnet Elvin är ganska ovanligt, 2007 fanns det 680 st med förnamnet Elvin men det vara bara 330 st som hade det som tilltalsnamn. Får se när den nya undersökningen i december kommer hur många det finns då. Det är roligt med ett ovanligt namn den enda nackdelen är att om man ska köpa nå saker med namn på så finns inte hans namn med och att han inte har nån namsdag.


http://www.scb.se/templates/Standard____31245.asp

Så trött

Elvin har sovit hela dagen bara vaknat för att äta, att man kan vara så trött. Sen jag gick upp vid halv elva så har Elvin sovit på kudde i mit knä nästan hela tiden, riktigt mysigt att ha han nära så man kan kolla på han och smeka hans gulliga kinder och pussa på han. Och ibland flinar han lite i sömnen, åhh han är så otroligt gullig kan knappt sluta kolla på han.
Jag tror han har det mysigt här hos mej, det har ialf jag!

Just nu sitter vi och kollar runt på datan och lyssnar också på lugna favoriter på webb-radion. Många låtar som spelas som man har glömt bort som är jätte sköna!



Lägdax

Har hängt över Elvins säng ett bra tag nu. När han håller på att somna så tappar han nappen och då vaknar han, så man måste stå där och håla i nappen tills han har somnat ordentligt. Men nu sover han så nu ska jag också gå och lägga mej.


Tidigare idag, en glad liten Elvin


Allt han ser vill han stoppa i munnen, ser så roligt ut när han
koncentrerar sig för att stoppa det i munnen!

Snöstorm



Snöar hur mycket som helst här!!

Dopsång

Sitter och letar efter en låt som vi ska spela på Elvins dop. Det skulle vara mycket roligare om någon man kände kunde sjunga på dopet. Linda du vet väl att det är gudmoderns uppgift ;)

Har alltid tänkt att vi ska ha Cecilia Wennersten - Det vackraste. Men nu funderar jag på den här låten istället.





Välkommen till jorden

Det var den vackraste dagen i mitt liv
Den morgonen du såg på mig
Och jag kände mig
så stolt som en människa kan bli
Den morgonen du såg på mig... och jag på dig


Jag lyssna´ efter dina andetag
Så lätta som en fjärils vingeslag,
jag ska alltid minnas den dag, jag ska alltid finnas här för dig


Du é välkommen till jorden, välkommen min vän
Må lyckan följa med dig på din väg från himmelen, för som en ängel har du landat här i vårat hem
Välkommen till jorden min vän
Välkommen hem


Allt känns så skört, som trädens första blad
när våren ännu tvekar, och står tillbaks
du stannar väl, du lovar att va kvar
som en del utav min morgondag, vår morgondag


Jag lyssna´ efter dina andetag
Så lätta som en fjärils vingeslag,
jag ska alltid minnas den dag, jag ska alltid finnas här för dig


Du é välkommen till jorden, välkommen min vän
Må lyckan följa med dig på din väg från himmelen, för som en ängel har du landat här i vårat hem
Välkommen till jorden min vän
Välkommen hem


Välkommen hem, välkommen hem


Super mätt

Nyss ätit fläskfile, klyftpotatis med bea, super gott. Jämt när man gör sån mat så äter man alldelse för mycket så att man nästan mår dåligt.

Sista avsnittet av ensam mamma söker var det idag också. Tyckte alla gjorde bra val förutom Johanna,  och att Anette skulle välja Rickard har man förstått förlängesen skulle ha blivit förvånad om hon valde Magen. Man vart lite tårögd när Anette hade valt Rickard, för dom var så kära. Undrar om man forfarande har konstiga hormoner sen graviditeten!?

Sen har vi kollat på Eric och Mackan, sköna killar fast dom påminer lite om Fredrik och Filip.

Hittade en ny mössa och strumpor åt Elvin tidigare idag när vi var på köpis. Köpte även byxor och en body åt han, lindex har ju 2 för 3. Och så spyhanddukar från Ikea vart det oxå, super bra med många eftersom dom blir dyngsura efter en spya.

Jämt om vi ser nå kläder med älgar på så tar vi den istället för nån annan, fast den andra kanske var finare. Men det blir så bara för att Emil är jägare så då vill han att Elvin har älgar på kläderna.

Älskar plyschbyxorna från lindex med stjärna på och nu har han dom i färgerna grå, svart och brun, tror det bara är mörkblå som fattas. Förutom rosa och lila då men det kan han ju inte ha! Ska köpa dom i större storlek sen också.

(Klicka på bilderna för större bild!)
   

Köpis




Nu ska vi klä på Elvin och åka till köpis. Ska bla köpa en mösa och strumpor åt Elvin.

Trötta Elvin

På helgerna blir det att jag skriver mycket mindre för då är ju Emil ledig så då är vi nästan aldrig hemma.

Igår kväll var vi bjudna på mat hemma hos Emils mormor och morfar så vi var där några timmar och sen när vi kom så satt vi i soffan och myste och kollade b.la på Guds stad på 2:an. Och sen vid två var det läggdags och det tar ett tag att få Elvin att somna i sin säng. På natten när han vaknar tar jag han till våran säng.

Dom senaste dagarna har Elvin vaknat vid kl. 09.30 och då ligger han och kollar på mej och skriker lite argt tills jag kollar på han och då blir han glad men om jag blundar igen då skriker han till igen. Då vill han gå upp alltså.

Igår på dagen sov Elvin 6 timmar i sträck och det gick verkligen inte att väcka han. Han brukar annars jämt vakna när man klär på han och lägger ner han, men igår vela han sova. Trodde att han skulle vara vaken hela natten för att han hade sovit så mycket men så vart det inte. Han är nog super trött för han växer så mycket.



  


                               

Gullungar

Emils mamma och hennes sambo Lasse var nys här och frukost hade dom med sig, lax och grejer fint!

Tidgare idag var Peter med lilla Eddie här, han och Emil tipsar på travet varje lörda så dom skulle kolla vilka hästar dom skulle ha. Tråkigt tycker jag för då brukar han kolla på travet på tv och det är jag inte ett dug intresserad av, men ändå så är det bättre att han har det som intresse på lördagar än att gå ut och festa.





Elvin och Eddie kollade och skrattade mot varanndra jätte mycket men när Emil tog fram kameran så ville inte Elvin nå mer utan vart lite grini. Men dom var så gulliga när dom höll på!


 

Snart så




Imorse vände sig Elvin nästan på mage, det kanske mer var sidan. Fast jag tycker att det är mer mage än sida =)

Torsk

Det var nån som undra vad torsk är för något och det är en svampifektion som är vanligt bland bebisar. Det är en vit beläggning i munen först hade Elvin bara lite på tungan, men nu har han även fått det i gomen, insidan av läpparna och kinderna. Det brukar oftast gå bort om man doppar en tops i ramlösa och penslar i munen, men ibland hjälper det inte och det gjorde det inte för Elvin så han fick medicin istället.

När man ammar kan brösten också bli infekterade och då börjar det klia och svida som jag har märkt. Så jag har också fått salva att smörja in brösten med. För annars så sitter ju smittan kvar på brösten och då hjälper inte Elvins behandling.

Hämtade ut medicinen tidigare idag och den var svin dyr kosta runt 300 kr st, men tur att jag har högkostnadskort så min kärm fick jag bara betal 85 kr för. Men Elvins medicin räknades inte in på mitt högkostnadskort utan han fick ett eget så den fick vi betala full pris för. Tycker att det borde räknas in på mej eftersom det är ändå jag som betalar.



Om man kollar i hans mun så ser man en vit beläggning!
 
Elvin rynkade på hela ansiktet när han fick medicinen, äckligt tyckte han!
Och den ska han ha 3-4 ggr om dan, stackarn!

Ändrade planer

Skulle egentligen ha gått på köpis med Sara och Frida idag men jag kände att det skulle bli jobbigt att gå där när Elvin är så grini och när det knappt går en timme mellan måltiderna. Annat om man hade bli då kunde man åka hem om det vart för jobbigt. Men får träffa dom nån annan dag istället =)


   
Sara                                                    Frida tiil vänster (och Line)

Bvc

Gick bra på bvc tidigare idag Elvin var inne i en väx period nu och då behöver han mera mat och just nu så har jag för lite så det är därför han är så grini. Men maten anpassar sig ju efter han så jag kommer få mera mat snart. Han äter ungefär en gång i timme ju för att sätta igång mjölkproduktionen, häftigt hur kroppen fungerar. Men det var skönt höra att det var därför han är grini och att det inte var nå fel på han.

Fick recept på droppar till Elvin som är till för torsken för det har blivit värre fast vi har använt ramlösa. Fick även än kräm som jag ska smörja in bröstvåtorna med för hon trodde att det fanns torsk på dom också, och det kan vara därför det har blivit värre. Har hört att medicinen är dyr så hoppas att jag för min föräldrapenning den här månaden annars får vi leva på nudlar, haha!! Nää men det är viktigast att Elvin får allt han behöver.

Elvins längd och vikt :

6 v 0 d: 4740 g och 55 cm
8 v 1 d: 5260 g och 56,5 cm
10 v 2 d: 5775 g och 59 cm

Han har vuxit mycket på längden på kort tid så inte konstigt att han har velat äta mycket!!





Lång natt

Vakna för ett lite tag sen, skulle egentligen gått upp åtta för vi skulle gå på musiklek på öppnaförskolan. Men hade inte sovit mycket när klockan ringde så jag orkade inte gå upp. Igår kväll var Elvin super girini och ingeting hjälpte så tillsist tog tog vi vagnen och gick ut och då somna han. Men sen när vi kom upp så tog det inte länge innan han vakna fast han var inte lika grini efter att ha fått sova en stund. Vet faktist inte vad klockan var innan han somna för natten, mycket ialf!

Nä nu måste jag skynda mej för ska ta bussen till bvc snart.

Torsdag

Har inte kunnat skriva så mycket idag för har haft fullt upp med Elvin nästan hela dagen. Han har inte velat sova själv och han har ätit nästan 1 gång i timmen, och när han inte har ätit och sovit så har han grinat. Han har grinat mycket mer idag än vad han brukar och ibland har det låtit som om han har jätte ont. Vet inte vad som är fel har provat allt jag kan komma på. Hoppas han blir bättre.

Annars så har jag inte gjort nå speciellt idag, inget intressant ialf. Men har skrivit en matlista för 25 dagar, var hungri när jag skrev den så då är det mycket lättare att komma på maträtter. Inte för att vi följer matlistan men det blir lättare när man ska handla.

Provade ett par gamla jeans idag och den här gången fick jag upp dom men jag fick inte igen dragkedjan och jag blev jätte stel så jag kommer inte använda dom än. Måste köpa ett par nya jeans för det börjar bli kalt med leggins och mamma jeansen är förstora. Ååh jag som inte ville köpa ett par nya jeans förren jag har gått tillbax till min gamla storlek.


God natt

Dom flesta sover väl nu fast inte vi,  Elvin är super pigg så ska försöka trötta ut han nu så att vi kan gå och sova.

Emil försökte ge Elvin flaska tidigare idag när jag låg och sov en stund. Men han vägrade ta den, han snuttade lite men spotta ut den och grinade. Så jag fick gå upp så att han fick bröstet istället. Så Emil kommer nog inte kunna åka iväg med Elvin själv så länge han bara äter bröstmjölk. Fast det gör inget vet inte om jag skulle klara av att vara bort från Elvin en längre tid.

När Elvin var nyfödd så fick han flaska ibland för det var ganska svårt med ammnigen och varken jag eller Elvin visste inte riktigt hur vi skulle göra. Så ibland funkade inte ammningen riktigt. Men när vi hade lärt oss så slutade vi med flaska och nu var det ett tag sen han fick det. Men nu går det verkligen inte och jag vill ju inte tvinga han så länge ammningen funkar, värre blir de kanske när han ska börja äta från flaskan istället för bröstet senare.

Skulle kolla på unga mödrar som jag skrev tidigare men när jag satt och kollade på det ringde Sara så jag missade nästan hela, haha jag som hade längtat efter det.

Sen kollade vi på Efterlyst och Insider. Blev så irreterad på dom j´vlarna alltså hur kan man vilja ha sex med 12-13 åringar när man är så gammal, usch det är ju äckligt att ens tänka så.  Jag tycker abslolut  att man ska lägga ut varenda sexuallbrottsling på nätet med deras personuppgifter och adress. Det är väl inte mer än rätt att man får veta om det bor nån i närheten!?

På den här sidan finns dom, fast jag vet inte om alla är med!
http://www.sexoffender.se/



Emil och Elvin tidigare framför datan =)
(Har inte skaffat datastol än, men ska :p)

Såg att...

unga mödrar har börjat igen, men det är tredje avsnittet i kväll så har ju missat dom andra två och femman har inte det programet inlagt på webb-tv!!
Älskar verkligen det programt har fölt det varje säsong, lite roligare nu när man har barn själv.
Undrar om det är några av dom gammla kvar!?
Tycker dom ska göra ett sånt program i Sverige för det finns många unga föräldrar här också.

Missa inte det ikväll kl.18.30 på kanal 5

Fin besök

Imorse ringde först Anna som undrade om vi ville gå ut och gå och det ville vi så klart, Elvin älskar ju vagnen och själv skulle jag behöva gå ner resten av mina graviditets kilon. Och jag har varit slavrig med promedader på sista tiden och det är ju mycket trevligare med sällskap.
 
Alldeles efter att jag hade lagt på så ringde Carina och undrade om dom kunde komma förbi och det gick ju bra eftersom det skulle ta ett tag för Anna att komma. Så Carina, Sofie och Andreas kom förbi och dom hade fika med sig.

Sen kom Anna och Åke och vi gick runt en sväg och hittade faktiskt ett ganska bra ställe att gå på.

Nästan alla man pratar med säger att det är väl fint att gå i Forsbacka där vid bruket. Jo det är det men man har ju gått igenom på 5 min och sen är det inte så fint längre.

Sen när Anna skulle åka hem såg hon att jag hade glömt nyckel i dörren, tur att hon såg den. Annars kanske jag hade vaknat inatt av att grangubben stog och höll mej i handen. Det var nån som hade läst att det hade hänt nått sånt för ett tag sen. Usch vad hemskt att vakna så, tur att jag har min stora starka Emil!

                 

                


Pappatid

Är så fruktansvärt trött, funderar på att gå och lägga mej nån timme. Elvin har ju nys ätit så Emil kan ta hand om han tills han vill äta nästa gång. Skönt för Emil att få en egen liten stund med Elvin utan att jag lägger mej i. Fast jag tror nog inte att jag gör de så mycket faktiskt för han är jätte duktig med Elvin och jag behöver aldrig tjata på att han ska hjälpa mej.

Det jobbigaste med att jag ammar för Emil är nog att han aldrig kan åka i väg med Elvin själv och han inte får mycket egen tid med han. Fast det är nog så för dom flesta att mamman har barnet första året och då blir det väldigt mammig och sen när det blir lite äldre är det mer med pappan och blir pappig istället. Det kommer nog att bli ganska jobbigt för mej när det händer. Så jag får njuta av den här tiden så mycket jag kan!!¨



Utslagen




Lilla Elvin är lite trött efter dagens aktivtet. Det gick föresten jätte bra på öppnaförskolan trodde att Elvin skulle vara ganska grinig eftersom han brukar sova vid den tiden men det var han inte föutom när han var hungri i början och trött vid slutet, men det är sånt man får räkna med. Och vaken var han nästan hela tiden.


Nä nu ska jag värma på pastasåsen sen igår och kolla på the hills på datan, har ju missat att det har börjat nya avsnitt.

Det har börjat snö här nu istället för regna ser jag!!

Öppnaförskolan

Idag gick vi upp jätte tidigt kl 08.00 för vi skulle möta Emma med Milton och Madde med Nova på öppnaförskolan. Det var hand- och fot avtryck i gips idag. Var ganska svårt att få ett bra avtryck på handen för Elvin ville inte öppna den, men det blev en fin liten näve istället och båda fötterna.

Hade tänk mej att alla andra föräldrar som var där skulle vara runt 20 års åldern men dom var typ runt 30. Glömmer bort att man är ganska ung förälder egentligen. Dom flesta skaffar väl första barnet runt 30 nu förtiden.

Tyvär kunde jag inte knäppa nå bilder när jag var där för såg imorse att batterina var slut så dom lärde laddas. Och vi har inga extra batterier hemme, måste skaffa några såna.

Men jag fick ta bilden av Madde som hon fick av Emma.



Milton, Nova & Elvin

Hittade en rolig sida


























































Månda

Nu när Emil har kommit hem har jag tid att skriva lite. Har haft fullt upp med Elvin hela tiden.

Vaknade nio imorse och kände mej jätte duktig att man var uppe så tidigt. Elvin lekte ungefär en timme och sen ville han ha mat, tänkte att jag skulle lägga mej i sängen och amma han för har så ont i ryggen, sover så konstigt på nätterna för Elvin vill ligga alldeles intill mej. Men skulle nog ha satt mej i soffan istället för vi somna båda två och vaknade inte förren två. Man skäms nästan att man har sovit så länge men vi var ju vakna till tre.

Det går verkligen inte att vända tillbax hans dygn för om man väcker han eller försöker håla han vaken blir han super grini. Vet inte alls hur vi ska göra!?

Måste åka och panta burkar idag har hur mycket som helst hela skåpet fullt och nån kasse ute på balkongen, folk kommer ju tro att vi har varit i sopporna och letat när vi kommer med så många kassar.


Träffade..

Jonna en snabbis idag och sen åkte vi hem till Tommy och Sofie en stund. Hann inte stanna nå länge för Emil skulle ju på hockey bockey. Sen har vi bara varit hemma och myst.


Jonna och Elvin


Måste berätta om Tommy han är lika virrig som linda. Men ialf så frågade han om Elvin hade börjat krypit än. Och så sa han att han inte hade nå leksaker till Elvin som han kunde leka med och jag sa att det gör inget för han är inte intresserad av det ändå. Men då sa han att Elvin kunde ju leka med en madarin och så gav han den till Elvin. Haha kan inte mycket han eller.

Nu ska vi försöka få Elvin att somna fast just nu vill ha bara leka, så för leka lite med lill älsklingen.

Glada Elvin







Titta lampan

Nu förstår jag varför lampa är ett av det första orden dom lär sig för ialf Elvin kollar på lampor hela tiden när dom lyser. Så man säger ju bl.a  "'tittar du på lampan" och "är det lampan" flera gånger om dagen. Finns inget annat som är nå intressantare än lampan just nu, kanske händern då.





Inatt eller imorse somnade Elvin vid 3, fast nu är man van att vara uppe på nätterna så det är inge jobbigt längre. Men man sover bort hela dagrna istället så det är ju inge bra. Äh får vara glad att jag får den sömn jag behöver så att jag orkar med.

Idag har Emil hockey bockey match vid sex och han vill att jag och Elvin ska följa med men det blir lite jobbigt om Elvin blir hungri när vi sitter där. Eller lite kallt snarare. Sen ska vi åka och hälsa på Tommy och Sofie.

Kvälls promenad

Har nyss kommit inte efter att ha varit ute och gått en sväng, var riktigt skönt ute. Peter och Eddie var också med.






Vi har bra med reflexer ialf  =)



Vi såg en mask ute som levde...!! Borde inte dom vara döda nu?!

Förresten

så tror jag att det blir en lång natt för Elvin har knappt varit vaken idag, bara när han har velat äta annars har han sovit.

Underbara människor

Idag har vi varit och grattat Emils gammelmormor så fyllde 93 år. Var även förbi mitt gammla jobb och hämta lite thaimat, lägtar tillbax jätte mycket. Men sen när jag har sluta amma så ska jag nog jobba nångång ibland. Dom undrade när jag ville komma tillbaka, åhh dom är så guliga och jag trivdes jätte bra där.

Nu ska vi ut och gå en sväng med vagnen har varit dålig med det på sista tiden. Ska höra med Jenny och Peter om dom vill med oxå!

Just de..

ringde gd imorse och sa att jag tyckte att bilden i tidning vart skit dålig. Och han skulle se om han kunde ta bort den, hoppas det annars kommer den imorn. Om han får bort den ska vi knäppa egen och skicka in för t.o.m jag knäpper bättre kort än den gubben. Helt värdelös på att knäppa var han, eller så är det vi som inte fasnar på bild!!

081115

Kl. 02.00 lag jag Elvin i hans säng och sen vaknade inte han förren kl.08.30, vart så förvånad när jag kollade på klockan är ju van att han vaknar ungefär var tredje timme. Skönt var det ialf att få sova så många timmar i sträck. Han har vaknat tre gånger sen halv nio och velat ha mat och sen har han somnat om, trött sen igår tror jag. För försöka håla han vaken mycket sen så kanske han sover hela natten igen.

Imorse när Elvin hade ätit ställde jag mej upp för att han skulle rapa (har gjort missen att rapa han i sängen flera gånger men då har det kommit en spya ibland i sängen, inte skönt) men ialf så börja Emil prata med mej:

- Va, vad sa du?
- Inget, det var Elvin som rapade.
- Jaha jag trodde det var målaren som var här.

Haha tycker det är jätte roligt när någon pratar i sömnen och Emil gör det ganska ofta faktiskt.

Just det kom på att igår när vi kom hem till Emils pappa så upptäckte jag att jag hade spyor på min ny tvättade tröja, hade inte ens märkt att han hade spytt på den. Undra hur många gånger man har gått runt med spya på kläderna utan att märka det.


Vaken

Elvin har inte somnat än så här sitter vi nu och kollar runt på datan. Fast han är trött och ligger på mitt bröst så han somnar nog snart. Tur att jag sov länge imorse så att jag orkar vara vaken!

Lill handen

Elvin suger nästan hela tiden på handen ibland slår han bort nappen t.o.m för att han ska kunna suga på handen. Visst är det guligt men jag tror inte att det är lika guligt om 2 år. Men han har inte sugit på handen så mycket förut utan det är nu den senaste veckan han har börjat. Undrar vad det beror på?!


  

  

  

Kalas

I idag var vi på kalas hos Emils pappa fick mat där och Leffe hade köpt mjölkfri bea, visste inte ens att det fanns. Det fanns mycket mjölkfria produkter på Ica maxi sa dom så ska åka dit och handla nå dag. Riktigt gott var det med mat och fika ialf.

Bella och några av hennes tjejkompisar var där en stund och det tyckte Elvin verkligen om. För han var lite grini innan dom kom men när dom kom fram och pratade med Elvin slängde han ut nappen och flina och skrattade jätte mycket, haha lilla gubben tyckte om tjejerna.

Elvin har varit vaken mer än han har sovit idag. Han brukar aldrig vara vaken så mycket. Så får hoppas att han sover bra inatt.


Elvin tycker inte om magdropparna men dom går ner ialf, bättre tycker han om ad dropparna!

Kall mat

Har inte kunnat äta förren nu, för Elvin har inte velat vara själv. Han har somnat på mej men sen när jag har lagt han i sängen har han vaknat efter en minut. Men nu efter att han har sovit en timme på mej så går han med på att ligga i babtgymet.

När jag är hemma själv på dagarna måste jag ha mat som går fort att göra för Elvin vill aldrig ligga själv mer än tjugo minuter, så idag vart det fiskpinnar med pommes som jag bara slängde in i ugnen, fast när dom var färdiga så ville Elvin själv klart vara med mej. Så nu får jag äta kall mat, haha!!

I helgen ska vi försöka göra något åt att han inte vill vara själv, det är lättare när Emil är hemma så att vi kan hjälpa åt med det. Men vet inte hur vi ska göra och det kanske forfarande är för tidigt han kanske behöver extremt mycket med närhet eller så har vi skämt bort han. Hmm vet inte jag!?

Har satt upp oss på en två på vretas som hoppas att vi får den. Den finns ju också tvåor och treor i centrum som ligger ute på direkten, men jag vill ju inte bo där. Vet inte om jag ska chansa på att vi får den på vretas eller om jag ska ta centrum. Tror inte att jag skulle trivas i centrum men på vretas bodde vi förut så där vet jag att jag skulle trivas.


Fredag

Inatt har det inte blivit mycke sömn Elvin har vaknat varannan timme och vid halv fyra då ville han vara vaken en timme. Fast vi har ju sovit till och från till kl.12.30, så utvilad känner jag mej ändå.

Nu ligger han i babygymet och sprattlar för fullt, ser så roligt ut när han ligger och slår med armarna så kommer han åt sakerna som hänger ner så dom börjar gunga. Ser ut som om han gör det med flit, haha! Han ligger och sparkar så mycket så att strumporna har flygit iväg. Och emellan åt ligger han och suger på lilla handen, har börjat jätte mycket med det på senaste tiden.

Såg på våra bästa år att dom hade skrivit namn på julgranskulorna som dom hängde i granen, ska nog skriva våra namn på en varsin kula jag också och hänga upp.

Idag ska vi hem till Emils pappa som fyller år, grattis Leffe!!


Elvin hälsar grattis till hans farfar!!

Snikarna



Vi äter nästan aldrig hemma nuförtiden åker runt bland våra föräldrar och äter, idag var det mammas tur att bjuda på mat. Vi orkar ju aldrig göra nå mat här hemma och nu ligger det väl bara ett par korvar i frysen. Måste storghandla nån dag har tänkt på det länge men det har aldrig blivit av, man är ju så slut på vardagarna och på helgerna gör vi en massa annat.
Men det är ju roligt för dom att vi kommer på besök så att dom får träffa Elvin.

Är sjukt sugen på nå godis var ju en vecka sen sist man åt, och så länge har jag nog aldrig varit utan. Är nog beroende av det för nu när jag inte har ätit sånt på länge känner jag helatiden en hungerkänsla och om jag skulle äta en bit så skulle den säkert försvinna. Men får nöja mej med en banan istället, inte för att det hjälper!!

Elvin sover nu så funderar på om jag ska gå och lägga mej, men han kommer säkert vakna om en timme och då brukar han vilja vara vaken ett tag. Och det bilr jobbigare då om jag sover och måste gå upp än om jag är vaken. Så jag sitter nog vaken och läser lite på bloggar och familjeliv.

Tidnings bilden

Såg att bilden har kommit ut på gd´s hemsida. Men jag tycker att det var en skit dålig fotograf, han kunde ju sakt hur man skulle sitta så att det vart bra. Elvin syns ju knappt och det är ju därför man knäpper för att han ska synas. Det är han som ska vara i centrum. Nää riktigt besviken är jag...!!


Kolla vad duktig jag är




Sjuk?

Känner mig jätte dåligt blir kallsvettig och yr ibland, hoppas att jag inte blir sjuk blir jobbigt då när man ska ta hand om Elvin sammtidigt.

Sov till kl.13.00 gjorde vi idag fast då somnade han vid kl.03.00 igår. Sen har vi legat i sängen och busat, har inte vågat gått runt och burit på han så mycket utifall jag skulle svimma. Känns som det ibland!

Såg i reklambladet från rusta att dom har en universal fjärrkontroll för 25 kr så den kan vara värd att testa. Våran fjärrkontroll är helt knäpp, ibland när man trycker på trean så kan den byta till feman. Så måste köpa en ny kan bli galen på den ibland.

Ska säga åt Emil att springa ner i källaren sen och ta upp julsakerna, det börjar ju bli dags för det.
Älskar verkligen julen och julpynta blir så skön stämning. Och i år måste vi ha extra mycket julpynt och en äkta julgran för det är Elvins första jul.


Mitt liv!



Gud va jag älskar min lilla Elvin han är verkligen mitt allt!!
Ibland känns det som om man bara vill krama och pussa sönder han,
han är så go min lilla älskling!
Älskar dej mest av allt Elvin!

Klart!

Så nu har vi varit och knäppt kort till tidningen, snabbt gick det man han inte ens tänka på hur man såg ut. Jobbigt det där när dom knäpper kort så får man inte se hur det blev. Men hoppas att det vart bra!! 200 kr kostade det för att vara med i tidningen och sen får man betala 175 kr om man vill ha en förstoring, men om vi hade haft tidnings kortet hade det blivit hälften så biligare.

Sen åkte vi hem till Emils mamma och fick lite mat. Elvin bajsade hur mycket som helst när vi var där t.o.m så att det kom bajs på bodyn. Han har börjat med världens monster bajsningar, bajs överallt så det är bara att ta in han i duschen och skölja av. 

Var förbi mamma och hämtade dopklänningen som min gammelmormor stickade åt mig tills jag skulle döpas och nu ska Elvin ha den. Elvins kusin Maya hade också den på hennes dop.
Har bestämt att vi ska ha dop i januari ialf så nu måste vi börja planera. Men Linda som skulle vara Elvins gudmor är inte hemma då för hon ska till norge och jobba, så vet inte hur vi ska göra vill ju ha en gudmor åt Elvin!




Det syns vem han har fått dubbelhakan av, haha :p

Sovmoron

Har nyss vaknat och Elvin ligger fortfarnade och sover. Igår efter jag hade skrivit inlägget tog det nog bara 10 min innan han vaknade igen och han somnade inte förren vid tre, men jag har fått sova länge idag istället så ska inte klaga.

Han har inte lika mycket magknip på mornarna ialf så det verkar hjälpa att jag är mjölkfri.

Nu väntar jag på Elvin som kommer vakna närsomhelst och vara hungri och sen måste vi springa ner till tvättstugan och se om det finns nån tumlare ledig för igår tryckte jag av tvättmaskinen för jag trodde att den var färdigt men det var den inte så kläderna är fortfarande blöta så det tar säkert flera dagar innan dom torkar.


Som sömnmedel

Elvin var lite grini på kvällen och vägrade sova så vi bestämde oss för att ta bilen till statiol och köpa läsk så att han skulle somna. För i bilen somnar han alltid, fast idag tog det lite tid han kämpade med att hålla ögonen öppna men tillslut gick det inte lägre så han somna.
Vi såg 3 rådjur vi Alborgen som jag lyckades knäppa kort på men dom syns inge bra 










Duktiga Elvin

Har verkligen inte orkat sitta vid datan idag så det har inte blivit nå skrivande, men ska slänga ihop nå snabbt ialf.

Idag har vi inte gjort nå speciellt var till coop en snabbis för att köpa nå mat att göra iordning sen har vi bara varit hemma.

Har tränat Elvins nacke tidigare idag och han är jätte dukigt , fast han orkar inte hålla upp huvudet så länge.

Han har sovit ganska mycket idag har bara haft en vaken period annars har han bara velat äta och sova. Men nu är han vaken och leker i babygymet med Emil.

Det är så många som frågar när vi ska vara med i tidningen, vi ska knäppa i moron så på sönda eller nästa sönda är vi med. Vi måste ta tag i det nu annars blir det nog för sent för jag tycker inte att bebisarna kan vara för gammla för det heter ju "nyfödda". Annars kommer vi ångra oss om vi inte är med!

Lägger in lite kort på Elvin när han lyfter huvudet.














The Killers


Upptagen

Har inte hunnit skriva nå idag för Elvin vill bara vara med sin mamma hela tiden. Jag har varit fri i ca 15 min ida bara men då lärde jag slänga i tvätt och disk i maskinerna. Så får skriva när Emil kommer hem.

Jag filmade Elvin när han låg och lekte i babygymmet jätte bra vart det, MEN det vart nå fel när jag skulle lägga in den i datan så den försvann, är så less!!


Ny design

Försöker att fixa desigen så får se hur den blir. Fast Rebecka dår fixa headern för det fattar jag inget av.

Tidigare idag var vi hem till Emils mormor & morfar och fick lite mat, gott var det! Anna och Åke var också där.

Sen åkte vi till köpis för vi lärde köpa en ny overall till Elvin för den andra börjar bli trång. Det vart en till fleec men måste även köpa en lite tjockare sen. Köpte även en napphållare, skulle vi ha gjort tidigare egentligen för han spottar ut nappen ganska ofta. Så nu slipper vi springa och skölja den hela tiden.

Har varit så sugen på choklad hela dagen så jag köpte lite frukt istället. Har blivit nyttigare nu när jag inte får äta mjölk, så det är ju possitivt.

Nu är de prison break på tv som Emil kollar på men jag orkar inte se på det längre det tar ju aldrig slut och man blir så nervös...!!




2 månader

Idag blir Elvin två månder! Gud vad tiden går fort om man ändå kunde stoppa tiden ibland. Tänk att för två månader sen låg jag på förlossningen och höll på kämpa för att vårt lilla hjärta skulle komma ut. Fast det känns som om Elvin alltid har funnits hos oss. Vad gjorde vi innan vi hade han egentligen!?
Ååh våran lilla älskling har blivit så stor!



V.16


V.20


V.37 (9 dagar innan Elvin tittade ut)


Några minuter gammal


1 månad


2 månader



Slut på helgen

Japp då var helgen slut då så för många är det jobb i morgon bl.a för Emil. Så imorgon är man själv med Elvin igen,mysigt det!! Fast det är skönt när Emil kommer hem så att man får lite egen tid och kan t.ex. duscha.

Idag var vi hos Emils pappa som jag skrev i ett tidigare inlägg, dom bjöd på smörgås tårta men det kunde jag ju inte äta. Men Emil vart glad ialf smörgåstårta två dagar på rad, tror han åt tre bitar. Fast dom hade negerbollar som var mjölkfria ialf.

Tur att man inte är mjölkallergiker för det finns så mycket som innehåller mjölk så det blir svårt när man åker bort och man måste läsa på allt vad det innehåller.

Köpte havremjölk idag, usch skit äckligt var det. Ska prova soyamjölken och se om den är nå godare. Mjölkfria smöret var ialf helt okey.

Nu ska jag kolla på My name is Earl.





Måste vissa faster att jag har Ramones haklappen på mej som jag fick av dej :)

Prat glad



Elvin har nys haft en liten vaken period då han vill att man ska leka och prata med han. Om han inte får all uppmerksamhet blir han lite grini. Det är så roligt när han börjar bli lite mera vaken och vill leka och prata.

Nu ska vi åka hem till Emils pappa. Emil ska fortsätt att måla som han höll på med igår.

Elvin..

har haft ont i magen i morse. Han har legat och grina i sömnen, stackarn!!
Men efter att ha bajsat ett jätte lass så vart det bra i magen. Elvin brukar bajsa 1-4 ggr om dagen men ändå har han ont i magen innan han bajsar, hmm förstår inte det!

Nu ska vi åka och kolla på Elvins farfar när han spelar hockey bockey och sen ska jag och Elvin gå på köpis med Jenny och Eddie, måste ju köpa farsdags present till Emil.






Lörda kväll

Nys kommit hem från Emils pappa där vi har varit nästan hela dagen men först var vi på kalas hos min morbror. Medans dom andra åt smörgåstårta fick jag äta mjölkfritt fika med Maya som är mjölkalergiker, gick bra att äta men hade hellre ätit smörgåstårta!

Idag när vi hade köpt lite mat från mc donalds höll jag på att göra ett misstag, Emil hade beställt en milkshake och utan att tänka efter tog jag en klunk. Men tur att jag kom på mej själv så att jag hann spota ut det innan jag svalde.

Men Peter och Jenny kom hem till Emils pappa när vi var där för Emil och Peter håller på att spelar trav ihop, fattar inte så mycket om trav men inga miljoner vart det ialf. Spelade även lite gitarr hero tycker att det är så dåliga låtar på det men roligt att spela är det ändå.

Nä nu hade jag tänkt att få lite sömn!

   


Bilder

Lägger ut nån bild på Elvin medans jag skriver ett inlägg så att ni har nå fint att titta på :)




Tjockisen

Elvin har börjat fått jätte mycke veck. Men det är bra då syns det att han får mat som alla brukar säga och alla säger jämt att han har så goa tjockis kinder, och det har han..!!


      

Badat

Elvin har nyss badat och nu ska han följa med Emil till köpis där han ska träffa Peter, Jenny och Eddie. Själv ska jag passa på att duscha riktigt länge.
Sen ska vi på kalas till min morbror och senare ska vi hem till Emils pappa för Emil ska bygga om deras toalett.
Så det blir nog inget mer inlägg förren ikväll.


Sköna låtar

 



Elvins kompis

är på besök fast dom verkar inte vara så intresserade av varandra för båda ligger och sover!


Emils släkt vaga som bl.a han och hans syrra har legat i och nu ligger Elvin i den.


Eddie ligger och sover i vagnen.

Helg

Idag har jag varit väldigt dålig på att uppdaterat men kom nyss hem.

Klev upp kl.07.00 det tog emot lite, men jag lärde gå upp för det tar över en timme att göra sig iordning med Elvin och jag kunde inte missa bussen för dom går bara en gång i halv timmen.

Linda följde med till doktorn och passade Elvin medans jag undersöktes, som tur var sov han hela tiden.

Sen lärde Linda åka hem och låsa upp till en som skulle hjälpa henne att skruva isär en bokhylla (hon skulle egentligen ha lämnat öppet, men alla som känner henne vet ju hur hon är haha!) så jag gick gem till Elvins faster.

Sen gick vi hem till Elvins farmor där vi vart kvar några timmar, Emil kom dit när han hade slutat så vi slapp åka buss hem.

Tänkte åka och storhandla på willys men Elvin var vaken och då finns det risk att han börjar tok grina inne på affären så vi åkte vidare till coop istället så att han skulle hinna somna. Men vi köpte bara godis där, vi får åka till willys imorn istället för det är lite biligare där om man ska handla mycket..

Det var ialf jätte svårt att hitta nå gott som inte innehöll nå mjölk så det fick bli naturgodis, inte lika gott som choklad men det funkar. Nått måste man äta för det är ju helg!


Torsda kväll!

Nu ligger Elvin i babygymet och kikar och suger på handen lite, Emil bakar en kladdkak som jag inte får äta och själv ska jag hänga tvätt, kul!






Virrigt

Hade tagit fel tid till doktorn trodde de var kl.15.00 jag skulle vara där fast det var kl.11.15, så jag missade min tid. Dom ville att ja skulle stanna till kl.17.00 och kolla om doktor kunde undersöka mej då, men det var inte säkert att han hade tid då. Så jag kunde kanske få vänta ännu längre, men jag sa att jag ville komma tillbaxa imorn istället och eftersom jag inte har nå feber så fick jag tid kl.09.30. Imorn blir det upp tidigt, kommer vara helt slut!!
Gud vad härligt det är inne på förlossningen och personalen är så gulliga, längtar tills nästa gång jag ska födda!!
Skulle kunna föda 100 ggr om, absolut det bästa jag har varit med om...!!

Var på bvc tidigare idag oxå, allt var bra med Elvin. Jag ska sluta äta mjölkprodukter en vecka och se om det blir nå bättre, kommer nog bli lite jobbigt och man kommer kanske inte kunna ät hemma hos andra. Men vad gör man inte för att han ska må bra. Han hade gått upp bra oxå:

2 veckor sen: 4740 g och 55 cm
Nu: 5260 g och 56.5 cm

Han har blivit stor lillprinsen



Sköna vagnen

I vagnen sover Elvin mycket bättre än i sängen om jag hade lagt han i sängen hade han slagit upp ögonen och vägrat sova. Konstigt det dära men vagnen är väl kanske mycket mysigare!!
Nää ni måste jag skynda mej om jag ska hinna med bussen.



Bvc

Ska göra mej iordning sen ska vi iväg till bvc på runtinkontroll får se hur mycket min tjockis har gått upp!!
Efter det ska vi till doktorn och kolla upp min infektion i livermodern. Det är på förlossningen jag ska träffa läkaren, undrar hur det kommer att kännas att vara där igen!?
Vilken snöstorm det ser ut att vara ute då, bäst att sätta på vinterjackan.

Graviditeten

Namn: Jenny
Ålder: 21
Graviditetssymtom: Försenad mens
Positivtgravtest i vecka: V.5

Då berättade jag för:
Mamma och pappa:
På en gång
Mina bästa kompisar: Samma
Resten: Rykten gick väl ganska snabbt!

Min barnmorska hette: Cristina Gunnarsson
Vikt vid inskrivningen: 53 kg
Vikt vid förlossningen: 73 kg

Mat jag var torsk på: Inget speciellet var sugen på olika saker och när jag var det skulle jag ha det!!
Mat som fick mig att vilja kräkas: Cheesburgare

Illamåendet började:
V.8
Och slutade: V.14

Mina första mammakläder: Ett par mammajeans.
Min största modetabbe: Ingen vad jag vet
Första bebisprylen: En vit/begies kort armad body från hm

Då kände jag första sparken: V. 22
Vi trodde att bebisen i magen var: Jag trodde olika dag rån dag och Emil Trodde kille.
Namn vi funderade på: Många, men tillslut bestämde vi att om det var en kille skulle han heta Elvin och en tjej Tyra.

Grejer som hände med min kropp: Fick en super mysig, fin tjockis mage. Blev vatten fylld mot slutet. Bristningar på magen.
Så motionerade jag: Haha motionerade aldrig, men hade ett ganska tungt jobb som jag jobbade med 2 veckor före förlossningen.

Konstiga grejer jag gjorde under min graviditet: Vet inte
Konstiga kommentarer jag fick höra: Kommer inte i håg några men fick bara snälla kommentarer.
Konstigaste bebisrådet: Tror inte jag fick några, inga jag tog åt mej ialf.

Värsta gravidminne: Foglossningen och halsbrännan var väl inte så rolig. Och mot slutet när man kände sig super stor!!
Bästa gravidminne: Allt nästan, att veta att ett litet liv växte i magen, känna sparkar och när han hika. Att bara ligga och känna på magen =)


Bebismagen V.32

Ljus...

och skedar till Elvin var det ända som blev köpt idag. Det bästa med höst och vintern är att man kan tända ljus, blir riktigt mysigt!!


Köpis med Linda

Emils mamma + sambo har nys varit på besök, trevligt!
Tidigare idag var jag ju på köpis med Linda, kollade inte så mycket i affärerna utan satt mest på en bänk och pratade och kollade på folk.
Elvin vart aldrig hungri på köpis så behövde aldrig amma. Han vart lite grinig ett tag så då gick vi ut och runt köpis till OK och pumpade däcken till vagnen, eller det var Linda som gjorde de. Och det behövdes har aldrig pumpat däcken förut det har ju gått bra att köra ändå och så har vi glömt bort det. Men det märktes lite skillnad lättare att svänga ialf.
Lite jobbigt var det när vi skulle gå vid mc donalds dom håller på att bygga om så man lärde gå på vägen en bit och trottoaren var isig så det skumpa bra i vagnen, men det tyckte han bara om.













Halva veckan har gått!

Nu sitter jag och äter mat, måste skynda mej ska gå på köpis med Linda och det är mycke som måste göras före.
Första gången jag ska gå på köpis utan Emil sen Elvin föddes så jag är lite nervös, när vi har gått har vi jämt syndat oss så att han inte hinner bli hungri. Har lite svårt att amma på såna platser har aldrig gjort det förr, men nån gång ska vara den första och det blir säkert idag. Jag vet att det finns ammningsrum inne på köpis men tänk om vi är mitt inne på ikea vad gör ja då!?


En liten gul Elvin på bb =)

Dagisplats

Måste ställa Elvin i kö till dagis, ussh känns hemskt att tänka på det redan men Markheden som jag vill att han ska gå på är det lång kö till.

Markheden verkar bäst för dom är ute mycket och så har dom egen matlagning, annars vet jag inte vilket dagis han ska gå på.

För tills han ska börja på dagis så hoppas jag verkligen att vi har flyttat till valbo, vill dit så fort som möjligt men hittar aldrig en lägenhet eller det finns ju men vi har knappt några poäng eftersom vi har nys flyttat hit.

4 nov

Ligger här med Elvin på bröstet och tjickar runt lite på bloggar, alla har ju nästa bloggar nu för tiden men det är roligt att läsa om vad andra gör på dagarna.
Elvin gillar forfarande att ligga på bröstet, vill inget annat om dagarna. Jag undrar om jag ska vänja av honom det eller om det kommer komma av sig själv. Men nu är han så liten så låter han ligga där så mycket han vill och så är det super mysigt.

Kommer inte på något att äta har jätte dålig fantasi och Emil är inte mycket till hjälp heller han ligger på soffan och sover så han går det inte att fråga. Sugen på pizza, men nää sånt får jag bara äta på helgerna för jag måste gå ner i vikt....!!



Besök

Sofie, Andreas och Carina var nys här och hälsade på, trevligt med lite sällskap. Fika tog dom med sig också så nu Linda och Jonna kan ni komma och hälsa på för det vart fika kvar, haha!

Skulle verkligen behöva storhandla men måste vänta tills vi har varit på bvc utifall jag måste sluta äta mjölkprodukter. Då är det lite onödigt om vi har köpt en massa mat som innehåller mjölk. Så får vänta tills på tordag.

Nä nu måste jag underhålla Elvin lite han blir grinig om man inte är vid han och pratar, och så att han kan se mej.



Köpis

Jag är så sjukt trött fast jag har fått sova mycket inatt, har velat gått och lagt mej hela dagen. Men det känns så konstigt att gå och lägga sig på dagarn det känns som att man måste vara vaken för att det är dag. Fast egentligen ska man passa på att sova när Elvin sover

Träffa Anna på apoteket idag och hon tyckte att vi såg så pigga ut för att vara småbarnsförälder, haha jag som kände mej jätte sliten.

Nu när vi går på köpis vet vi oftast vad det är vi ska handla för nå så vi går bara in i dom affärer som behövs. För vi måste skynda oss så att Elvin inte börja skrika och vill ha mat.
Vi var dit en snabbis idag. Köpte b.la två nya "haklappar" åt Elvin, dom är super bra man slipper byta body på han så ofta byter den i stället och det är inte lika jobbigt och så kommer det inga spyor i hals vecken. Köpte även en nagelsax till Elvin för hans fingernaglar är så hårda så det går inte att få upp en flisa och dra och vi har provat nagelfil och det fungerar inte heller.

Rebecka ska prova fixa min design så det kommer kanske vara lite rörigt men får hoppas att det blir bättre än mitt hår vart.



Magknip?

Elvin har fortfarande ont i magen, varje morgon vaknar jag av att han ligger och tar i och ibland grinar han lite i sömnen. Men det är bara på morgnarna och förmiddagarna han gör så. För på eftermiddan brukar han bajsa och då blir det bra. Men han är jämt jätte lös i magen så det kan inte vara för att han är hård i magen som han tar i så mycket.
Brukar lägga han naken på skötbordet för då rör han mycket på benen och då brukar han fisa, masserar också magen så att det kommer ut gaser men det blir aldrig riktigt bra.
Stackarn det är så synd om han och det gör så ont i hjärtat när jag inte vet vad jag ska göra för att det ska bli bättre.
Måste prata med henne på bvc när jag ska dit på tordag...!!


Här tar lillhjärtat i för att försöka fisa.


 


Kusinvitaminer

Vi var ju och hälsade på Elvins kusiner idag. Så roligt att träffa dom känns inte som om man träffar dom så ofta nu när dom har flyttat från Valbo, så flytta tillbax!!
Maya tycker ialf om Elvin jätte mycket "klappar" han jätte försiktigt och ville hålla i han i handen, åhh dom är så söta.


fullt upp

Började med att åka till coop och fotografera Elvin blev nog jätte fina bilder men det får vi inte se förren på torsda.

Åkte vidare till willys för att handla men frys- och kyldiskarna hade gått sönder så det vart inte så mycket handlat, vi köpte ialf willys egna blöjor så får se om dom är nå bra

Sen åkte vi hem till Emils pappa och där fick vi smörgås tårta. Och sen hem till mamma på kalas.

Åkte sen hem till Sofie och Andreas så Elvin fick hälsa på sina kusiner lite.

Sist åkte vi till mitt gamla jobb och köpte med oss mat, jätte kul att träffa dom längtar tillbax. Chefen undrade om jag ville jobba nästa helg men jag tycker att det är för tidigt, helammar ju forfarande. Men kan tänka mej att jobba nån gång ibland senare.


    
Jag + mina små systrar    


Elvins kusin, Freja

                                                   

Igår...

kom Anna och Åke på besök. Vi åkte till Monroes i Sandviken och köpte hamburgare med fläskfile, beacon och bea på, smakade knappt nån men Emil gillade den. Tyckte att dom som jobbade där var griniga, kan vara för att vi kom 20 minuter innan stängning så dom hade säkert städa undan men ändå som borde dom ha varit trevliga. Egentligen skulle vi ha satt oss där och ätit.
Åkte hem och åt och kollade på tv men var jätte trött så höll på att somna flera gånger så hängde inte riktigt med i filmen.
Har ju inte sovit så bra dom senaste två nätterna för Elvin har inte velat sova men inatt sova han faktiskt bra, Äntligen...!!


Åke

Mys




Har nys legat i sängen och roat och myst med Elvin lite och nu väntar vi på Jenny och Peter som ska komma när som helst.

Städning

Kom på att vi måste städa först för Jenny, Peter och Eddie ska komma hit senare och det är ganska stökigt här!!

Elvin ligger och sover så skönt i vagnen efter en lite promenad så ska slita mej från datan och börja städa innan han vaknar.


Dj karlsson

Älskade den här låten förut kunde lyssna på den hur många gånger som helst utan att lessna. Kan forfarande lyssna på den nån gång ibland. Riktigt skön....!!



Dåligt med sömn

Inatt somnade han inte förren kl. 02.30 och sen vaknade han varannan timme. Vet inte om det är för att han sover så mycket på dagarna. Men om vi försöker ha han vaken så blir han jätte grinig och övertrött. Vet inte om man kan styra hans sömn än han kanske är för liten. Så än så länge så får vi låta han sova när han vill.

Idag ska vi kanske ut till Emils mormor och morfar och hälsa på om dom är hemma. Men först blir det köpis lär ju köpa present till Rebecka.


Haha Elvin lippar!

Idol

Har kollat på idol och fredag hela veckan. Skönt att Sepideh äntligen åkte ut. Jag tycker att Alice ska vinna men Johan är ganska skön han oxå.

Just nu sitter jag med Elvin i famnen och försöker få han att somna. Och när man tror att han har somnat så slår han upp ögonen och ser klarvaken ut. Hoppas att han somnar tidigare än igår, det är tur att Emil är ledig imorn så att vi kan turas om.


RSS 2.0